>RubberBand:: Biografi - beatleskopiband<

video

 

RubberBand startede i 1979

Dengang blev det nærmest opfattet som blasfemisk at kopiere Beatles eller deres musik.

Selv om dette var folks generelle opfattelse, fortsatte RubberBand med at øve til de havde deres første offentlige koncert, under navnet "Billerne" (De skiftede senere navn til RubberBand, inspireret af Beatles LP'en "Rubber Soul").

Reaktionen var fantastisk - de såkaldte kritikere blev pludselig entusiastiske RubberBand fans! Dette var de første skridt i deres karriere som professionelt band.

Det varede ikke længe før de spillede rundt omkring i hele landet, og fik det ry, at det var et godt valg uanset, hvilken anledning man skulle fejre, TV shows, festivaler (med over 30.000 gæster), private fødselsdagsfester, (med så få som 10 gæster), firmafester osv... som sagt, i alle former og anledninger, årsager af forskellig art, (jubilæum), lige meget hvad, - RubberBand !

Rubber Band består i dag af:
Søren Dahlberg – vokal, guitar og keyboards
Birger Svanholt – vokal og bas
Peter Wittorff – perkussion og trommer
Bo Langhoff – vokal og guitar


1979 RubberBand's karriere starter, en lang række spillesteds jobs står for døren.

1980 Bandet begynder at turnere i Sverige og Danmark, de får større og større succes, og spiller i anledningen af John Lennon's fødselsdag på Musik Cafeen i København.1981 Bassisten Svend Garnæs forlader gruppen, han blev afløst af Robert Mulder, som tidligere har spillet med Debbie Cameron, Liza, Rocazino og Nis P. Band.

1983 Rubber Band medvirker i 2 film af Bille August, "Tro håb og kærlighed" og "Zappa".
http://danskfilmogtv.dk/content.php?page=movies&value=11163

1984 Fra filmen Zappa udgives en single plade med numrene "Judy Beauty" og "I Want To Be Near You" (Mercury 810476) som gruppen selv har komponeret. D. 16 Juni sendte dansk TV Yeah Yeah Yeah - en film om RubberBand.

1985 RubberBand på turné i Norge, Maj og September.1987 Gæste optræder i diverse TV programmer blandt andet "Kvit eller Dobbelt" med den velkendte TV vært Otto Leisner.1988/89 Genudsendes begge Bille August film i Dansk TV.

1990 Trommeslageren Thomas Hansen forlader bandet, han erstattes med Bjørn Uglebjerg, der tidligere har spillet med bl.a. "Dandy swingers" og "Gasolin".1991 Bjørn Uglebjerg forlader RubberBand og ind kommer Paul Callaby, han har en fortid hos bl.a. "Shu Bi Dua" og "Laban", hans debut var ved Silkeborg Havnefest.

1993 Henning Olsen, forsanger og rytmeguitarist, forlader bandet, han erstattes af Flemming Rønsdorf, tidligere forsanger i heavy gruppen "Artillery", hans debut foregår i Rudkøbing Bio.

1993 Bassisten Robert Mulder forlader bandet, han erstattes af Chris Paulsen, som tidligere har spillet med bl.a. "Case", "V6" og "Red Squares", hans debut var i Kridthuset, Kbh.

1994 Bandet arbejder på ideen med at indspille en Jule CD ,hvor traditionelle julesange arrangeres med stor tilknytning til The Beatles.1994 "The Beatmas" (Jule CD'en) bliver udgivet. Udgivelsen bliver markeret ved en koncert, i forbindelse med den officielle vinteråbning af Tivoli.
Pladen har opnået et salgstal på over 100.000 stk. i Japan, Canada, og Skandinavien.1994 Promotion tur og diverse landsdækkende TV og radioprogrammer, som følge af plade-udgivelsen.

1995 Foran 30.000 mennesker indspilledes CD-en og videoen, "All You Need Is Live" på 5-øren, Amager Strand, nær Kbh.
Dette sker for at markere RubberBand's tiende koncert i træk dette sted, Skt. Hans aften.

1996 21 live sange udgives på CD-en "All You Need Is Live".

1996-97 Rubber Band har i den senere tid, i øvrigt medvirket live i radio såvel som TV, i programmerne : "Mandag-Mandag", "Elevatoren", "Ka' det virkli' passe" , "Stjernejoker", "Linen ud", samt diverse juleprogrammer som " The Beatmas".

1997 RubberBand på tur til Grønland.

1997 I øjeblikket planlægges udgivelsen af en efterfølger til jule CD-en "The Beatmas". Med titler som "Let It Beatmas" og/eller "With The Beatmas".1998 Optagelse til TV programmet "Op På Tangenterne" for TVDanmark.

1998 Bandet arbejder på en større koncert i anledningen af deres 20 år´s jubilæum, Den skal optages live, med flere kendte gæstesangere og musikere.

2000 Året med Jobs alle de steder man overhovedet kan forestille sig, inklusive åbningen af et Indkøbscenter i Ostrava, Tjekkiet. 2000 Udgivelsen af en special version af Rubberbands live cd på
plademærket Disky.

2001 med Flemming Rønsdorf’s afsked, begynder bandet intensiv øvning med Bo Langhoff på vokal, guitar og keyboards. Bo har en fortid i V6, sir Henry and his butlers, Plenty, Anne Karin & Squash, Party animals m.fl.

2002 Bandet arbejder nu med at føje flere af de hits til repetoiret, som Beatles aldrig selv spillede live !2003 Flere og flere live jobs i Skandinavien ... og en tur til Japan, for at promovere gen-udgivelsen af The Beatmas CD "Xmas".

2004 25 års Jubilæum for Rubberband.2006 bandets bassist, Chris Paulsen vælger efter mere end 13 år at tage en pause, og overlader pladsen til RubberBands første bassist gennem næsten 14 år Robert Mulder.

2007 Vi byder Kasper Foss velkommen -
Kasper har spillet med et væld af berømte og populære bands. Her er et par stykker: Anne Linnet, hotel hunger, Danser med drenge, Søs Fenger, Ivan Pedersen og Mike Tramp som også inkluderede den verdensberømte guitarist Steve Lukather (Toto) - fik i den?
"Jeg har altid drømt om at spille Beatles med RubberBand, pludselig er jeg midt i det..." so to speak.

Rubberband vinker farvel til Paul Callaby som var med til at gøre bandet mere professionelt. Paul var drivkraften bag mange af de ting RubberBand er kendt og populære for, bl.a live optræden, samt Beatles relateret viden som førte Rubberband gennem mange små og store opgaver.

2008 Kasper forlader bandet for at tage sig af sin egen karriere og bruge tid på at følge op på sin debut cd. Hør den - den er go'

2008 Velkommen til Peter Wittorff
Peter spillede op gennem 90’erne talløse jobs med rock’n roll bandet ¨The Scooters¨ og har siden spillet i mange blues- og jazz bands, bl. a. ¨Dan Klarskov & the Honeydrippers¨ og ¨Ladies sing the Blues¨, ligesom han har afløst i adskillige sammenhæng. Desuden har han i de senere år medvirket i over 50 shows på TV Charlie, hvor han har spillet med mange, lige fra ¨Brødrene Olsen¨ over Stig Rossen til Brian Poole. (tremoloes)

2015
Birger Svanholt er bidt af en gal Beatles-hund og har trådt sine musikalske barnesko i garagebands med vordende musikere, heriblandt RubberBands gamle bassist Robert Mulder, som inviterede ham til koncert med RubberBand i Saltlageret helt tilbage i 1982. Op igennem 1980´erne spilede Birger i forskellige rock-pop & party- bands i Odense og omegn og pladedebuterede med bandet Catherine Wheel i 1989 med selvkomponerede numre med stærk inspiration fra bl.a. The Beatles. Birger var tilbage på Sjælland fra midten af 90´erne og fra 2004 til 2015 var han bassist og korsanger i den dansk-engelske gruppe Red Squares. Fra 2007 til 2012 var han sideløbende bassist i husorkestret i TV2 Charlie-programmet Top Charlie sammen med bl.a. Peter Wittorff. Han startede i RubberBand i maj 2015.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music