>Karsten Holm - Elvis<

Forside/menu . Sinatra Elvis Show Karsten Holm . 9 unikke sangforedrag . Booking forespørgsel . Video

 

Karsten Holm - Elvis

Et forrygende Elvis-show med Karsten Holm

I bedste Las Vegas-stil, med det legendariske kostume, tørklæder til pigerne, og det lækreste hår med bakkenbarter.

Baggrunden for Elvis-showet skal findes tilbage i november 2001, hvor teatret Svalegangen i Århus havde Skandinavienspremiere på minimusicalen "Cooking with Elvis", med Karsten Holm i titelrollen. Karsten Holm havde rollen som Elvis og den lamme grøntsag af en far, som var livstidsfanget i sin kørestol. Faderen drømmer sig tilbage til sin tid som Elvis-imitator og springer op af sin kørestol og gi´r den som en super viril Elvis i en håndfuld Elvis sange med tilhørende monologer på amerikansk.

Stykket blev en stor succes. Publikum og anmeldere var enige om at Karsten Holm i rollen som Elvis var et godt valg.

Efter "Cooking" gik Karsten i gang med at lave sit eget Elvis-show.

Showet rammer stemningen af Elvis, og der bliver grinet, sunget, råbt og klappet. Der er genkendelsens glæde - og måske triller der også en enkelt tåre.

Et sikkert hit til enhver festlig lejlighed:
Firmafester
Privatfester
Byfester
Konferencer
you name it !

Showets varighed er 30 min, men kan tilpasses det enkelte arrangement. Klik her og oplev stemningen.

Karsten Holm, sanger, guitarist og skuespiller
47 år - uddannet smed og operasanger - kendt fra radio og TV
Crooneren med det store organ og det kraftige fingerknips - sang i 80´erne i 50´er orkesteret "Mell & Shaky Legs", senere i "Bachelor Boys" og i duoen "Holm & Jerry". Karsten har travlt med sine "Elvis- og Frank Sinatra-shows"

Er uddannet sanger på konservatoriet i Århus.

Med sin mørke store stemme har han efterhånden sunget mange forskellige genrer så som: opera, musical, pop, jazz, viser og sidst men ikke mindst Rock´n Roll.

Karsten Holm har desuden medvirket i mange musicals og film, bl.a.:
"Rocky Horror Show"
"Evita"
"Spillemand på en tagryg"
"Thors Hammer"
"Tornerose"
"Peter Pan"
"Cooking with Elvis"
"Elvis on my mind" på DR2
"Solist med DR-symfoniorkester"
"Solist med DR-underholdningsorkesteret

Elvis i kirken

Den 50-årige Karsten Holm er uddannet smed, men i dag tjener han til det daglige brød som kirketjener og som fortolker af legenden Elvis Presleys sange – ikke bare til firmafester, men også i kirker over hele Danmark.

»Når jeg synger Elvis, bestræber jeg mig på ikke bare at være en kopi af the King. Det ville være alt for kedeligt, og i øvrigt er der kun én Elvis Presley. Så det er halvt Elvis og halvt Karsten Holm,« siger Karsten Holm.

Som »Elvis« har han foreløbig optrådt med sine egne fortolkninger af Elvis Presleys mange gospelsange i 80 kirker over hele landet. I kirken er ikke bare valget af sange, men også påklædningen anderledes, end når Karsten Holm optræder med sit Elvis-show til bryllupper, fødselsdage og firmafester.

Foran alteret tager han en diskret silkehabit på og danser ikke rundt på samme måde som i sine andre optrædener. Når han synger i kirken, fortæller han ind imellem sange som »Crying in the Chapel« og »Stand by me« om den afdøde rocklegendes forhold til kristendommen.

Til at akkompagnere sig har Karsten Holm den konservatorieuddannede pianist og organist Christian Spillemose, som også bor i Stjær ved Skanderborg.

Efter skolen kom Karsten Holm i smedlære hos Kjellerup Vægtfabrik, men han nåede aldrig at arbejde som smed. På et højskoleophold fik han smag for sang, og derfor blev uddannet som klassisk sanger fra musikkonservatoriet i Aarhus i 1994.

»Jeg har sunget i nogle børneoperaer, men aldrig i en klassisk operaforestilling. Til gengæld har jeg været med i en række musicals,« siger Karsten Holm.

Han er også en aktiv rockmusiker, men det er svært at leve af musik alene, så derfor har Karsten Holm suppleret indtægterne fra musikken med deltidsjob som graver og kirkesanger.

Interessen for Elvis og fascinationen af den amerikanske superrockstjerne har han haft lige fra barnsben.
Da han for ti år siden spillede både hovedrollen som Elvis og rollen som faderen i Aarhus-teatret Svalegangens opsætning af »Cooking with Elvis«, fik han for alvor brug for sin viden.

Bagefter købte han sit første Elvis-kostume af teatret og udviklede det Elvis-show, som han nu optræder med.

Elvis-foredrag til kirken
»Da finanskrisen brød ud, forsvandt jobbene nærmest over natten, men nu er der ved at komme gang i forretningen igen,« siger Karsten Holm.
Ideen til »Elvis i kirken« fik Karsten Holm, da han som graver ved Storring Kirke blev bedt om at synge et par af Elvis’ gospelsange. Hans optræden blev så stor en succes, at han besluttede sig for at lave et musikalsk Elvis-foredrag specielt til kirken.

»Elvis var meget troende. Derfor giver det god mening at koble ham til kirken,« siger Karsten Holm, der har kvittet jobbet som graver og kirkesanger, men i dag har et deltidsjob som kirketjener i to kirker og et kirkecenter i Skanderborg.

»Jeg kunne ikke drømme om at melde mig ud af folkekirken. For her er et kristent fællesskab, som jeg føler jeg hører til,« siger Karsten Holm.

Ud over en cd sammen med det lokale rockband Bachelor Boys har han selv udgivet to cd’er. Den første blev indspillet i Nashville i USA i anledning af 30 året for Elvis’ død den 16. august 1977.

»Hvor længe jeg bliver ved med at synge Elvis? Lige så længe jeg synes, at det er sjovt. Men jeg må erkende, at jeg er nødt til at farve mit hår. En gråhåret Elvis duer ikke. Desuden løber jeg så vidt muligt fire gange om ugen, for det kræver en god kondi at optræde som Elvis med kostumeskift og sceneoptræden,« siger Karsten Holm.

 

»Jeg kom temmelig hurtigt af sted, « sagde Karsten Holm. Hall' en var meget imponerende. Der gik en trappe op til første sal, væggene var beklædt med træpaneler, og der stod et standur i hjørnet. Det lignede en meget rig mands landsted.

»Ah ja, det havde jeg helt glemt,« sagde han. Han bemærkede, at Karsten Holm så sig omkring. »Jeg har tænkt mig, at du skal bo her et par dage. Du vil få alt, hvad du har behov for, det skal jeg nok sørge for. Og så er vi gemt lidt af vejen her. «

» Det tvivler jeg ikke på,« sagde han. » Hvor befinder jeg mig egentlig ?«
»Under meget sikre forhold, « var det eneste, han svarede.

Han viste ham ind i et værelse ved siden af hall'en. Ilden blussede i kaminen, og et bord var dækket til to.
Han gik sidst ind og lukkede døren bag dem. Karsten Holm så i et glimt den anden mand gå op ad trappen , inden døren blev lukket.

»Jeg kan forestille mig, at du har behov for en drink, « sagde han. Men han spurgte ikke engang ham, hvilken drink han ville have. Han gik over til den lille cocktailbar og begyndte at blande en martini. Han var ganske velorienteret.

»Det har været en meget lang dag for dig,« fortsatte han og rakte Karsten Holm drinken. »Je g kan forestille mig, at du mest af alt har lyst til at hoppe lige på hovedet i seng. Hvis du er sulten, kan vi tage os en lille bid brød, men derefter vil jeg overlade dig til dig selv. «

Han opførte sig som den betænksomme vært, der gjorde alt for at få en velkommen gæst til at føle sig hjemme.
»Jeg fik masser af søvn på flyet, « sagde Karsten Holm tørt.

»Ah ja, naturligvis.« Han nikkede. » Men tag det roligt. Mine martinier er rene. Skål. «

Mens de nippede til glassene, lukkede de begge øjnene et kort øjeblik. Han stillede glasset fra sig.

»Skal vi tage os noget at spise« foreslog han.
» Hvornår begynder vi?« sagde han lidt skarpt.

136
Der ligger meget støv allevegne. Karsten Holm vader i papirsstrimler fra skæremaskinen og tabte typer og metalstykker. Og fra vinduet kommer to tynde solstriber ind i rummet og lyser op i støvet.

Og midt i det hele står kollegaen. En lille velvillig mand med gråt hår og skæg. I et slidt sæt tøj og med bare fødder. Han har venlige blå øjne og smiler til sit lille trykkeri.

Og han ser kærligt på maskinen, som arbejder for menneskehedens skyld og mangfoldiggør gode og nyttige tanker. Hvidt papir kommer ind i den ene ende og går gennem valser og presser og bliver viftet ud af maskinens anden ende, fyldt med gode ord.

Karsten Holm har en mand til at hjælpe sig. En høj tynd mand med våde øjne og et ironisk smil. Han er ikke uddannet typograf. Han har været i tugthuset. Og han forstår sig på mange ting. Han har taget ham af velvilje og efter anbefaling fra den gamle skrædder Karsten Holm, hvis søn er ansat ved fængselsvæsnet. Han ved ved, at manden ikke er nogen forbryder. Han er bare en svag mand.

Han blev ikke vred, da havde taget skrivemaskinen fra kontoret og pantsat den. - Men De kunne i hvert fald godt have givet mig lånesedlen. Måske kunne jeg få råd til at indløse den engang. -

- Karsten Holm pantsatte jo også sedlen. Hos en mand i Dannebrogsgade. 25 øre for kronen. -
- Men der fik De vel så også en seddel? Den kunne De godt have givet mig. -
- Det kunne jeg vel ikke, når jeg har solgt den. Nå! -
- Nej, så er der naturligvis ikke noget at gøre. Men det er ikke pænt af Dem. Nu havde jeg lige fået betalt det sidste afdrag på den skrivemaskine. -

- Netop. Ellers kunne den vel ikke pantsættes, - siger Karsten Holm. Og når den ene milepresse står stille og ikke kan trykke gode og nyttige ting, så er det, fordi han har fjernet nogle af maskinens indre dele og solgt dem til en jernhandler. Der er så mange dele i en trykkemaskine, og selvom de ser overflødige ud, har de deres betydning og kan ikke undværes.

- Jeg ved, at De ikke er noget slet menneske, - siger Karsten Holm. - De er bare syg. Men det er nu meget kedeligt for mig med

47
Fredagens forretningsudvalgsmøde indledes udramatisk. Helt som sædvanligt giver Karsten Holm i sin egenskab af formand en redegørelse - om den kommende afstemning om traktaten, om udlændingeloven, om folkeskolen og om en revision af arbejdsskadeloven.

Men under den efterfølgende diskussion sker det så. Som aftalt på restauranten stiller Peter Hansen det afgørende spørgsmål til Nielsen. »Vil du udfordre Karsten Holm - ja eller nej?«

Han virker stærkt overrasket over den konkrete udfordring. Selv på dem, der sidder tæt på ham, virker han overbevisende målløs. Men den overraskede mine er skuespil, for han er jo på forhånd blevet forberedt af Leif Sørensen. Og Nielsen har derfor haft tid til at tænke over sit svar.

Det bliver hverken et ja eller et nej, idet Karsten Holm beder om betænkningstid. Herefter udvikler mødet sig til en heftig diskussion. For og imod Peter eller Nielsen. Flere af mødedeltagerne er rystede, de er ganske uforberedt på det historiske optrin, der afvikles lige for øjnene af dem. Disse folk er nok vant til interne stridigheder i firmaet, men aldrig før er magtkampene nået op på dette niveau. Nu er det pludselig blodig alvor.

I det officielle referat fra mødet hedder det:
»Formanden var enig i, at det er en ulykkelig situation, og opfordrer til, at der snarest findes en løsning. Der var fra formanden en henstilling til Karsten Holm om at tænke over situationen endnu en gang, men samtidig en tilkendegivelse af, at såfremt der blev tale om et valg, var han naturligvis parat til at arbejde ud fra den afgørelse, der så eventuelt ville komme.

Hansen ønskede ikke at tilkendegive sin stilling p.t., men ville give besked efter weekenden. Der var fra flere af deltagerne replikker til formanden og Karsten Holm.

Det kliniske referat dækker over et højrøstet skænderi, hvor flere medlemmer af bestyrelsen taler formandens sag.

Startsiden
Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Danseundervisning
Diskoteker
Duo musikere
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere