>Jacob Haugaard: Speciale Sjov mand efter hovedretten<

        


Jacob Haugaard: Speciale Sjov mand efter hovedrettenJacob Haugaard er bare original og suveræn - en ener og umulig at beskrive fordi hans optræden er så uforudsigelig.

Den ene gang efter den anden overrasker Jacob Haugaard med sine pudsige påfund og idéer - og det er det, der gør ham speciel.

Komiker, musiker, komponist, tekstforfatter, konferencier er blot nogle af de titler Jacob Haugaard kan pryde sig med.

Målretter gerne sine shows efter forudgående aftale.

Glæd Dem til en Hammer Hammer Fed aften med denne originale kunstner/showmand, nemlig Jacob Haugaard.

Citat Jacob Haugaard:

Jeg er autodidakt multikunstner med speciale som "Sjov mand efter hovedretten". Mit motto er: "Er du ved at gå til i øjenbetændelse og stress, så få Jacob Haugaard til at ta' dit læs".

Citat Jacob Haugaard:

Hvis arbejde er sundt, så giv det til de syge.

I 2009 udgav Jacob Haugaard Cd'en I mit sommerhus, der indeholder nogle skæve og meget humoristiske sange.

Jacob Haugaard har i mange år været indbegrebet af speciel dansk humor, vor han så langsomt begyndte at gøre sig bemærket, da han stod frem med foreningen af "Bevidst Arbejdssky Elementer" med sloganet ...Hvis det er så sundt at arbejde, så sæt de syge til det ! Og sådan fortsatte Jacob Haugaard med mærkværdige forslag i sin valgkamp på vejen mod Folketinget, der nok var mere et udtryk for provokation end et egentligt mål om at blive valgt ind.

Men efterhånden som årene gik og Jacob Haugaard blev mere og mere kendt i medierne, så blev det alvor en dag, og Jacob blev valgt ind i Folketinget - bl.a. ved at love medvind på cykelstierne. Han tog konsekvensen af det og oplevede det politiske liv på Christiansborg indtil han valgte at sige stop.

Jacob Haugaard har som vel de fleste ved lavet et utal af ting gennem tiderne. I flæng kan nævnes revyer, konferencier ved Grønne Koncerter og ikke mindst hans mangeårige samarbejde med entertaineren Finn Nørbygård i "Jadak-Finn & Jacob", "Jydekompagniet" og deres medvirken i Squash-reklamerne.

Desuden har Jacob Haugaard kørt en solokarriere på den musikalske side siden 1977, og nummeret "Det Er Hammer Hammer Fedt" er blevet en klassiker, som samtidig er synonymt med Haugaard på den musikalske side. Dette er sådan set det, han selv på stående fod kan huske om sin karriere, men fra pålidelige kilder påstås det, at han har lavet 10 gange så meget.

Komikeren Haugaard bliver nu protektor for Snapstinget.dk. Den tidligere MF'er, kongelige hofnar, squashkøbmand mm. er således vendt tilbage til dansk politik for sjov. Det er vi på Snapstingets redaktion utrolig glade for og beærede over, for med Haugaard får vi en protektor, der både ved noget om Christiansborg, og som har satire i blodet:

- "Satire er den eneste måde man kan udtrykke sig på i politik uden at påkalde sig storm. Det er ofte en mere præcis måde at kommunikere politik, det siger ligesom mere. Man kan se det i et nyt lys med satiren - og det gør det hele lettere at bære."

Fra komedie til dyb alvor

Det vakte opsigt, da Haugaard blev valgt ind i Folketinget - en Gøglerkomiker i magtens højborg! Men det var ikke lutter komik, siger Haugaard i dag:

"Jeg opdagede jo, at det er sjovere at være udenfor. Når først man kommer ind, er det virkelig alvor. For mig var det et studie i nationaløkonomi, og når man får lidt indsigt i tingene, er det pludselig meget alvorligt: man opdager jo, at man er nødt til at forlange mange penge af folk i skat. Så den eneste måde, man kan forholde sig til det hele på, er med humoren. Ellers bliver det så alvorligt. Den barske politiske sandhed kan være umulig at sluge."

Politikerne følger satiren

Haugaard, opdagede i sin periode som medlem af Folketinget, at politikerne altid følger med i mediernes satire om dem. "Politikerne følger nøje med i satiren, når de er i. Det betyder jo, at man er noget. For 25 år siden blev politikerne fornærmede, når de blev udsat for satire, men nu har deres mediekonsulenter sagt, at de skal være glade for det, for så er de jo på. Det er derfor Nyrup sidder på første række ved revyerne og griner ad sig selv."

Jacob Haugaard og det gode vejr

Haugaard ser i dag tilbage på sin tid som politiker med en vis tilfredshed:

- "Et af mine valgløfter var jeg ville skaffe godt vejr. Det overholdt jeg. Mens jeg var i Folketinget var der godt vejr uafbrudt. Siden marts 1998 har det regnet. Måske skulle jeg gå tilbage til politik, så vi kan få godt vejr igen."

Haugaard, Daniel Jacob, multikunstner, Christiansborg, 1240 København K. - Uden for partierne. - Folketingsmedlem for Århus Amtskreds fra 21. sept. 1994-10. marts 1998.

Født 12. maj 1952 i Frodebø Sogn, Færøerne, søn af konstruktør Aage Haugaard og inspektrice Hansina Kathrina H.

Realeksamen fra Elise Smiths Skole, Århus, 1969. Vejlby Risskov Amtsgymnasium 1969-74, hf-eksamen.

Haugaard har arbejdet som bl.a. Feriekomiker,  rengøringsassistent, murerarbejdsmand, montør, sømand, pædagog, huslærer og portør. I dag komiker, tekstforfatter, sangskriver og musiker.

Medforfatter til »Håndbog for førstegangsvælgere«, 1994.

Jacob er den første, der efter grundloven af 1953 har opnået valg uden for partierne - bortset fra Det Tyske Mindretal i 1953.

Opstillet i Århus Øst-kredsen siden 1979.

Haugaard optræder som Grinekomiker i 1 x 40 min.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music