Hans Jørgen Bonnichsen - politilivsforedrag

>Hans Jørgen Bonnichsen - politilivsforedrag<

Danske virksomheder kan roligt kaste sig over det voksende marked for sikkerhedsløsninger. De alvorlige trusler af forskellig slags er kommet for at blive, og kunderne har ikke råd til at spare på noget, der kan dæmme op for overfald, bomber og spionage.

Det sagde Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET), da et nyt industrielt netværk inden for national sikkerhed blev skudt i gang ved en konference i Fredericia i sidste uge.

»PET tegner det alvorligste trusselsbillede nogensinde, og vi står over for et sæt af trusler, som er betydeligt mere kompliceret, end vi har set før,« sagde den tidligere politichef.

Budskabet blev ikke mindre aktuelt med de nye sager om terrorforsøg mod blandt andet Jyllands-Postens kontorer i Danmark, og Bonnichsen advarede imod at tro, at myndigheder og virksomheder er forsvarsløse over for angreb fra grupper eller enkeltpersoner.

»Justitsministeren har sagt, at vi ikke kan gardere os imod den type terrorister. Men i stedet for at kapitulere skal vi se det som en udfordring for alle virksomheder, der beskæftiger sig med sikkerhedsløsninger,« sagde Hans Jørgen Bonnichsen.

Den nationale sikkerhed skal dog fortolkes bredt og handler ikke alene om islamisters terrorangreb i kølvandet på Jyllands-Postens Muhammed-tegninger. Industrispionage er stadig et stort problem, og Bonnichsen afviste, at spionage alene var et koldkrigsfænomen.

Han henviste til, at man fra lande som Kina og Rusland stadig forsøger at tilrane sig følsomme oplysninger om medicinal, fødevare- og teknologivirksomheder og nævnte som eksempel General Motors i USA, hvor spioner har forsøgt at skaffe viden om bilkoncernens hybridteknologier til fremtidens biler.

I 2012 udgav Hans Jørgen Bonnichsen bogen Tvivl på alt og tro på meget - her fortæller han om politiets afhøringsmetoder.

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relateret kunstner:
Georg Poulsen - metalforedrag . ::Lars Ørlund - rejseeventyr-oplægsholder:: . ::Lars Husum - tragikomiskoplæg:: . ::Bogsalg - Karen-Marie Lillelund:: . Lise-Lotte Lohmann - bakkesangerinde - revyskuespiller . ::Klaus Kjøller - netværksforedrag::