>Samuel Rachlin - journalist - forfatter - foredrag - booking<

 

Samuel Rachlin - journalist - forfatter - foredrag - bookingSamuel Rachlin er journalist og forfatter. I november 2017 udgav han bogen “FOLKET OG MAGTEN Populisme og den nye verdensorden” (november 2017)

Foredrag af Samuel Rachlin:

VLADIMIR PUTIN OG DEN NYE VERDENSORDEN
Vi lever i en tid og en verden med opbrud og store geopolitiske forandringer. Den storpolitiske barometernål svinger tæt på orkanstyrke. Donald Trump vil gøre Amerika great again som the tweeter in chief. Vladimir Putin vil genoprette Ruslands status som stormagt ved at destabilisere resten af verden med hybridkrig, hacking og fake news. Kinas præsident Xi er godt i gang med at gøre Riget i Midten til verdens rigeste og mægtigste land. Og Nordkoreas Kim Jung Un vil være storpolitikkens joker, der kaster om sig med atomvåben og missiler og truer verden med ragnarok. Oven i alt det kommer et EU i krise efter BREXIT og under pres fra populistiske partier, der ønsker at skifte det eksisterende politiske system ud med en en ny demokratisk model.

Med afsæt i sine to seneste bøger, BAG DEN KOLDE KRIGS TÅGER (november 2016) og FOLKET OG MAGTEN Populisme og den nye verdensorden (november 2017), ser Samuel Rachlin nærmere på den rolle, Rusland og præsident Vladimir Putin har spillet i de seneste års storpolitiske turbulens. Angrebet på Ukraine og annekteringen af Krim i marts 2014 var skelsættende. Moskva sendte et signal om, at man ikke brød sig om den eksisterende, skæve magtfordeling på kloden på grund af USAs dominerende rolle, og nu ville man have en ny verdensorden. Rusland var parat til at betale prisen og bringe de nødvendige ofre for at nå det mål. Det politiske forløb i de mellemliggende år markerer en historisk milepæl, da verden tog afsked med det 20. århundrede, og en ny verdensorden begyndte at tage form. Destabilisering, uvished og forvirring kendtegner den mest turbulente og uforudsigelige periode i international politik siden Den Kolde Krig. Rachlin trækker linjerne og perspektiverne op fra starten af Den Kolde Krig til i dag.

Foredrag 2: HÅNDVÆRK OG LIVSVÆRK
En fortælling om snedkeren Ejnar Pedersen, der har været med til at skabe nogle af de berømte designikoner i dansk møbelkunst i det 20. århundrede. 91-årige Ejnar Pedersen og Samuel Rachlin fortæller den historie, som insideren Ejnar har set og oplevet den gennem sit nære samarbejde med nogle af tidens kendteste arkitekter og designere bag møbelklassikerne: Hans J. Wegner, Poul Kjærholm, Finn Juhl, Nanna Ditzel og mange andre. Det er også fortællingen om snedkerfagets historie, et fagligt testamente med focus på de håndværkertraditioner, der har gjor dansk design til et globalt brand. Samtidig er det også et stykke samtidshistorie, der ikke kun afdækker Ejnars eget liv, men også levevilkårene og udviklingen i Danmark fra begyndelsen af 20-erne til i dag. Det er beretningen om Ejnars kærlighed til faget, træet og kvinderne.

Relaterede kunstnere: /p>

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music