>Karen-Lise Mynster - skuespiller - foredragsholder - booking<

 

Karen-Lise Mynster - skuespiller - foredragsholder - bookingFoto: Karoline Lieberkind

Karen-Lise Mynster holder foredrag om sit arbejde, lige som hun optræder med oplæsning af værker af forskellige forfattere.

Oplæsning
Oplev den intime stemning når skuespille Karen-Lise Mynster læser op. Der kan vælges oplæsningen af såvel klassiske som moderne værker – dette aftales så teksten passer til lejligheden. Forfattere som H.C. Andersen, Karen Blixen, Herman Bang, Anne Marie Løn, Tove Ditlevsen og Marie Helleberg kunne være eksempler. Teksterne indledes med Karen-Lise Mynsters personlige tanker om forfatter og tekst.

At være skuespiller
Et foredrag med Karen-Lise Mynster giver indblik i skuespillerens verden. Om styrker og svagheder – om at holde glæden ved scenen i hævd gennem 30 år på de skrå brædder – om at fastholde nysgerrigheden og humoren. Skuespillerens ”værktøjskasse” kan vi alle få glæde af; Karen-Lise Mynster giver os her indblik målrettet til publikum.

Karen-Lise Mynster - dansk skuespiller - født i 1952

Karen-Lise Mynster (født 7. maj 1952 i Aalborg) er en dansk skuespillerinde. Fik sit gennembrud i 1978 som Eliza i "My Fair Lady" på Det Danske Teater, men er nok først og fremmest landskendt for sin rolle som Ulla Jacobsen i den populære DR-serie Matador. Karen-Lise Mynster er desuden kendt for roller i både komedier, mere alvorlige film samt flere tv-serier.

Karen-Lise Mynster er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1975, hvorpå hun blev engageret på Aalborg Teater nogle år. Hun fik sit gennembrud som Eliza i My Fair Lady på Det Danske Teater i 1978 og fik senere en række andre store roller og successer på teater og i revyer. Hun har gennem sin karriere udvist et samfundsmæssigt, politisk engagement, hvilket hun bl.a. har demonstreret med initiativet til cabareten Vi længes sikkert mod noget andet med tekster af blandt andet Bertolt Brecht og Harald Herdal. I de senere år har hun haft stor succes i titelrollerne i Hedda Gabler (1994) og Maria Stuart (1998) samt som Johanne Louise Heiberg i Fra regnormenes liv på Det Danske Teater (2003)

Hun har også indspillet en del film og er måske især kendt for sin rolle som moderen i komedierne om Krummerne. Hun har dog også spillet mere seriøse film.

Karen-Lise Mynster er endvidere tilknyttet lydbogsforlaget Momo - Skuespillernes Lydbogsværksted, hvor hun har indlæst flere lydbøger.

Hun var gift med kollegaen Søren Spanning, og har sammen med ham datteren Rosalinde Mynster og sønnen Jasper Spanning.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music