>Erling Jepsen - humoristisk forfatter - foredrag - booking<

 

Erling Jepsen - humoristisk forfatter - foredragErling Jepsen er født 1956 i Sønderjylland, der også lægger scene til de fleste af hans bøger.

I 1977 debuterede Erling Jepsen som dramatiker, og siden har han skrevet en lang række dramatiske værker. I 2004 modtog han Holberg-Medaljen.

Erling Jepsen debuterede som romanforfatter i 1999 med bogen INGEN GRUND TIL OVERDRAMATISERING. Sit store gennembrud fik han i 2002 med bogen KUNSTEN AT GRÆDE I KOR, der delvis bygger på hans egne barndomserindringer. KUNSTEN AT GRÆDE I KOR blev filmatiseret i 2006.

I 2004 udgav Erling Jepsen romanen FRYGTELIG LYKKELIG, der også blev filmatiseret, og i 2013 udkom hans fjerde roman, DEN SØNDERJYSKE FARM, som han modtog DR Romanprisen for.

I 2015 fulgte romanen HJERTETS DANNELSE, hvor Erling Jepsen med humor bag historiens alvor hudfletter sine sønderjyske landsmænd. I november 2016 var forfatteren aktuel med erindringsromanen GRAMHAVET – FAMILIEHEMMELIGHEDER 1; om drengen Erling og hans familie, der bor i sønderjyske Gram. Og i oktober 2018 udkom romanen ERNA I KRIG, om sønderjyske Erna, der ikke vil lade sin lettere enfoldige søn rejse alene ned til 1. Verdenskrigs skyttegrave, men selv drager med klædt ud som soldat for at passe på ham.

SENESTE UDGIVELSE

Erling Jepsen: Erna og Rumænien


Om bogen: Så er slag- og handlekraftige Erna tilbage! Altså den Erna, som vi lærte at kende i Erling Jepsens roste roman ERNA I KRIG, der foregik omkring 1. Verdenskrig.

Nu har forfatteren flyttet Erna cirka 100 år frem i tiden, nærmere bestemt til en 2018-19 stykker, og Erna i nutiden er den forrige Ernas barnebarn. Hun er lige så målrettet, og hun bor også i Bramstrup sammen med sønnen Kalle, som (heller ikke nu) har mange kopper i skabet, som man siger i Sønderjylland. Kalle er i øvrigt opkaldt efter mormorens plejesøn. Sådan er det bare, for man har altid heddet Erna og Kalle i den familie.

Bramstrup har til gengæld forandret sig. Der er godt nok kommet biler og tv til, men den lille by ligger noget isoleret og virker lidt nedslidt. De sociale forhold har også ændret sig. Pludselig beslutter kommunens sagsbehandler, at nu har Erna været på kontanthjælp længe nok. Erna stritter imod, men der er intet at gøre. Hun uddannes til handicaphjælper, og på den måde møder hun Sergiu, en rumænsk indvandrer. Han sidder i kørestol og er afhængig af sin respirator – men er langtfra så hjælpeløs, som man skulle tro …





Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music