>Erik Valeur - mosaikkunst - forfatter - foredragsholder - booking<

 

Erik Valeur - mosaikkunst - forfatter - foredragsholder - bookingErik Valeur er forfatter, journalist og vinder af Cavlingprisen 1987 og 1995.

Erik Valeur blev journalist i 1980 og har blandt andet arbejdet for Berlingske Tidende, DR’s Montagegruppe, DR’s Ungdomsredaktion, P4 i P1, TV 3 (pressekritisk magasin), Månedsbladet Press, Information, DR-Dokumentar, Radioens Dokumentargruppe og Forbrugerrådets blad Tænk. Derudover var Erik Valeur aktuel i to DR 1-dokumentarudsendelser i februar 2016: 'Erik og børnene fra spædstuen'.

Han har vundet flere priser blandt andet Publicistklubbens Jubilæumspris og DR's Kryger-prisen, samt den eftertragtede Cavlingprisen med Månedsbladet Press i 1987 og igen i 1995 for undersøgelsen af Nørrebro-sagen på Radioavisens ugemagasin Refleks.

Erik Valeur er medforfatter til flere faglitterære udgivelser blandt andet Lokummet brænder (1993), Stop Pressen (1993), Nørrebro - sten for sten (1998) og Magtens Bog (2002), men udkom i 2011 med den skønlitterære roman Det syvende barn.

Debutromanen Det syvende barn er en samtidskritisk fortælling, en blanding af krimi og spænding, og en psykologisk skildring af sårede børn. Romanen omhandler det berømte spædbørnshjem Kongslund, som især 1950’erne og 1960’erne sørgede for at bortadoptere tusindvis af børn. Foruden de typiske spændingselementer som mord, mystiske dødsfald og attentatforsøg, så er bogen også kendetegnet ved sine skarpe psykologiske personbeskrivelser. Romanen vandt flere priser, deriblandt Den Danske Banks Debutantpris, Weekendavisens Litteraturpris, DR-Romanprisen og den skandinaviske pris Glasnøglen.

Efter succesen med Det syvende barn kom Erik Valeurs anden roman Logbog fra et skibsforlis (2015). Bogen er en fabel, en samtidsfortælling og en thriller på én gang. Den handler om børn, der vokser op med særheder, ingen kan finde ud af at flygte fra, og slægter dermed sin forgænger på tematisk.

Om eget forfatterskab
Oplev et levende, underholdende og inspirerende foredrag med Erik Valeur, hvor han fortæller om sine to anmelderroste romaner og skrivearbejdet forbundet hermed.

Det hele sker med stor variation, skarphed og humor. Derudover kan foredraget også tage udgangspunkt i udvalgte historier eller værker.

Foredraget egner sig især godt til litterære arrangementer på skoler, universiteter, biblioteker og gymnasier, hvor tilhørerne både får et indblik i livet som forfatter og selve oplevelsen og stemningen ved en oplæsning. 

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music