>Elsebeth Egholm - krimiserier - forfatter- booking<

 

Elsebeth Egholm - krimiserier - forfatter- bookingFra Dicte til Rina
Kan I huske ordet ’krimibølge? Det var dengang i nullerne, da bestsellerlisterne for alvor blev oversvømmet af krimier. Alle troede, det ville stoppe på et tidspunkt. Men læserne er stadig vilde med krimier, og de topper stadig bestsellerlisterne. Selv var jeg med fra start med bøgerne om Dicte Svendsen.

Efter en årrække med Dicte har jeg nu introduceret en ny hovedperson. Hun hedder Rina og er 36 år og læge i Aarhus. Men om natten lever hun et dobbeltliv, hvor hun klatrer og laver street art på høje bygninger som den anonyme kunstner, Private Eye.

I foredraget vil Elsebeth Egholm fortælle om skiftet fra Dicte-universet til Rina-universet, om de tanker hun har gjort sig for, at Rina ikke skulle ligne Dicte, men samtidig være endnu en handlekraftig heltinde. Hun vil fortælle om kampene for at få Rinafiguren formet, så hun kunne være en opdateret udgave af en krimiheltinde og en slags realistisk superwoman i Aarhus. Om skriveproces, research og om at have været syg og tro, at efter sygdom skulle bøgerne være langsomme og kloge – bare for a finde ud af, at den skulle have max på spænding.

Elsebeth Egholm (f. 1960) er født og opvokset i Aarhus, hvor hun stadig bor. Efter en årrække på Det jyske Musikkonservatorium tog hun uddannelsen som journalist og blev herefter ansat på bl.a. Berlingske Tidende. Egholm debuterede i 1999 med De frie kvinders klub og har siden udgivet en lang række bøger. Første bind om Dicte Svendsen, Skjulte fejl og mangler, udkom i 2001, og seneste bog i serien er Kød og blod, er der ottende bog i serien. I Jeg finder dig altid (2017) introducerer Elsebeth Egholm en ny og anderledes hovedperson, Rina.

Med Tre hundes nat fra 2011 og De dødes sjæles nat fra 2012 har forfatteren udgivet endnu to bøger, hvor Dicte Svendsens søn, Peter Boutrup, er hovedperson, mens både Boutrup og Dicte Svendsen i Eget ansvar fra 2013 spiller hovedrollerne. Elsebeth Egholm er blandt Danmarks mest læste forfattere, og hendes forfatterskab er solgt til udgivelse i en række lande, bl.a. Sverige, Norge, Holland, Italien, Frankrig og England.

Elsebeth Egholm er af Det danske kriminalakademi blevet tildelt Harald Mogensen-prisen for årets bedste danske krimi/spændingsroman! Krimien “Jeg finder dig altid” er dermed også kandidat til den prestigefyldte skandinaviske pris Glasnøglen.

“Jeg vil vove den påstand, at hvis Egholm var brite eller amerikaner, var hun ikke alene et verdensnavn, men også mere end respekteret for den måde, forfatterskabet har udviklet sig på i de tre sidste bøger.”
Berlingske Tidende

“Elsebeth Egholm [er] en mester i at gestalte levende mennesker og tilfører dermed krimigenren psykologisk dybde.”
Kristeligt Dagblad

“Elsebeth Egholm skifter suverænt mellem livsstils- og parforholdsskildringerne, og udviklingen af krimiplottet, der forgrener sig ud i alle ulige miljøer.”
Politiken

“Norge har Anne Holt, Sverige har Liza Marklund, og Danmark har Elsebeth Egholm.”
Jydske Vestkysten

“Der veksles fermt mellem persongalleriet og de forskellige handlingsspor i korte, nærmest filmiske kapitler, som naturligvis hver især afsluttes på dramatisk vis.”
Information

Ved brug af fotos skal fotograf Les Kaner nævnes. 

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music