>Kurt Strand - mediemagt - meningsløs ulidelighed<

Booking forespørgsel

Kurt Strand - mediemagt - meningsløs ulidelighed

Mediernes magt - magten over medierne
Medierne fylder mere og mere i vores hverdag - og der bliver til stadighed flere medier, som kæmper om vores opmærksomhed. Derfor må de traditionelle medier - aviser, radio og tv - tage sig alvorligt sammen, hvis de ikke skal løbes over ende af en udvikling, hvor enhver i princippet kan blive sin egen "nyhedschef".
 
Journalismens meningsløse ulidelighed
Med udgangspunkt i bogen "Journalismens meningsløse ulidelighed" lægges op til debat for og med hverdagens medieforbrugere om ikke mindst tvs ofte forfladigende, forhastede og fordømmende daglige menu. Et provokerende foredrag om journalistik, der bliver til journalisme i jagten på spektakulære og let-omsættelige historier.

 Hvem styrer hvem i medierne?
Politikere ynder at sige, at det er journalisterne, der styrer dem. Og journalisterne ynder at sige, at det er politikerne, der styrer... Begge synspunkter er lige så bekvemme, som de er forkerte. Med eksempler på, hvor let det er at komme til orde med professionelle og planlagte budskaber lægges op til debat om "den fjerde statsmagt".

Kurt Strand er født i 1955 og uddannet journalist 1976-1980 fra Danmarks Journalisthøjskole i Århus og med praktik på Aktuelt i Hillerød og København. Han startede som skrivende journalist på Socialistisk Dagblad, Demokraten Weekend og Arbejdsmiljøfondet. Siden 1985 har Kurt Stand været ansat ved Danmarks Radio, hvor han udover afholdelse af interne kurser i DR, har været redaktionssekretær, studievært og reporter på Københavns Radio fra 1985-1991. I 1991 var Kurt Strand reporter og studievært på GoDanmark, og fra 1991-1995 var Strand på P3. Strand har også været i P1-Dokumentargruppe. Kurt Strand har været studievært i programmet Profilen siden 1997. Fra 2004 har han også været at finde på RadioProfilen, P1. Fra sommeren 2004 har han været vært på programmet Deadline. Kurt Strand er samtidig ekstern foredragsholder og underviser.

Kurt Strand har skrevet bøgerne:
Kemi i køledisken (1980)
Spørg Bedre (1998), DR Multimedie.
Marianne Hobel, "Interview-teknikeren", Journalisten, nr. 14, side 10, 1998. Omtale af Kurt Strands bog.
Journalismens Meningsløse Ulidelighed (2000), Høst & Søn,
Interview for journalister (2004), DR Multimedie, se omtalen på "Journalisten"
Connie Hedegaard (2005), Høst & Søn.

Kurt Strand har bl.a. modtaget følgende priser
1998: Kristian Dahls Mindelegat, også kaldet "Den lille Cavlingpris". Prisen uddeles én gang om året af Dansk Journalistforbund for en lødig og bemærkelsesværdig indsats. Prisen er på 15.000 kr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relaterede kunstnere:

Leif Maibom: Flittig komiker - skuespiller - tekstforfatter . - Mads Keiser: - Sjove anekdoter om forholdet mellem mænd og kvinder . - Michael Carøe: crooner - ørefryd - entertainer . ::Mick Øgendahl:: Kompromisløs komiker . - MONRAD & RISLUND 2009: Pladderballe . Omar Marzouk: Humoristiske skudsmål mod danskere og indvandrere