>Malene Schwartz - teaterforedragsholder<

Malene Schwartz - bestillingsforespørgsel

::Malene Schwartz - teaterforedragsholder::

Malene Schwartz kan bookes med foredraget: Livet er ikke for begyndere

En sommerdag i 1955 gik Malene Schwartz ned af Frederiksberg Alle. 18 år, nybagt student og bristefærdig af forventning: Året forinden var hun blevet opdaget i en skolekomedie, og nu var hun endelig på vej til den første dag på Allé Scenen.

Siden har hun levet i teatrets verden.

I ”Livet er ikke for begyndere” fortæller hun om gennembrud på scenen og om at blive en af Danmarks første filmstars. Hun beretter om divaer på Det Kongelige Teater, om at spille revy med Dirch Passer, Poul Reichardt og Helle Virkner og om at blive kendt som den frustrerede Maude, som alle kom til at elske i Matador.

På det personlige plan er bogen en beretning om at gøre op med den flinkeskole, som Malene Schwartz i lighed med en hel generation af kvinder blev opdraget i.

Livet er ikke for begyndere” er en historie om et rigt liv - om at høste sejre på scenen og om have fightervilje til at overkomme livets slag.

Malene Schwartz er født i 1936. Efter endt elevtid på Privatteatrenes teaterskole kom hun i 1957 til Alléscenen.

Herefter engageret et par år ved Det ny Teater inden hun indledte en ni år lang tilknytning til Det kongelige Teater.

Sidenhen ansat på Det ny Scala, ABC Teatret, i Cirkusrevyen og i Tivolirevyen, hvor hun på disse scener fik lejlighed til at udfolde sit store talent som musicalskuespillerinde, i det klassiske repertoire, i de moderne lystspil og i revysammenhæng.

I slutningen af 1970'erne blev hun hele Danmarks Maude i tv-serien Matador.

Hun har også - i de første år sammen med Lone Hertz - været direktør for Bristol Teatret og for Aveny Teatret gennem en række år og blev i sine senere år direktør for Aalborg Teater. Hun er nu direktør for Folketeatret.

Malene Schwartz har været gift med advokat Christian Lillelund og var senere i ti år gift med journalisten og forfatteren Paul Hammerich.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relaterede kunstnere:

0 Bjørn Tidmand: Dansk popsanger . 0334.19 Bobo Moreno: . Dario Campeotto: Angelique - smør tenor . 12.032008 --Ivan Pedersen-- . :.Jesper Lundgaard - Biografi.: . Jette Torp: Succesfuld kvindelig entertainer - Booking 2960 9372 . :.Johnny Hansen.: . Keld & Hilda: Biografier . Kirsten Sigaard: Fra pop til Piaf - booking . Kurt Ravn: 110408.010 - Et varieret kirkeligt repertoire - musicals