>Claus Hagen Petersen - demokratiforedrag<

Claus Hagen Petersen - foredragsholderforespørgsel

Claus Hagen Petersen - bookinginformation

Cand. mag. i historie. Journalist på DR P1

Oplev Københavns havn med Claus Hagen Petersen

HAN HAR LAVET TV-UDSENDELSER OM DEN.
HAN ER AKTUEL MED NY BOG OM KØBENHAVN.
HAN KAN GODT LIDE AT FORTÆLLE OM DEN.

Den klassiske tur
Turen fører os gennem de stemningsfulde kanaler på Christianshavn, bag om den nye bydel på Holmen, rundt om Slotsholmen med de mange historiske bygninger og rundt i Inderhavnen blandt de gamle pakhuse, der har fået nyt liv.

Undervejs fortæller Claus om de mange historiske steder og giver et rids af havnens historie, der samtidig er en god del af byens og dermed hele Danmarks historie.

Engang landets største arbejdsplads, hvor matroser, havnearbejdere, ludere, toldere, købmænd, drukkenbolte, skibsbyggere og mange andre skabte et pulserende miljø i og omkring de mange fragt- og passagerskibe og på marinens domæne på Holmen, der først blev rømmet af flåden for godt 10 år siden.

Fra havnerundfartens frøperspektiv får man f. eks. et glimrende indtryk af den omstillings- proces, det tidligere militære område har gennemgået fra at være flådens hovedkvarter til at blive en spændende ny bydel med en blanding af særprægede boliger, virksomheder og kultur- og uddannelsesinstitutioner.

Turen fører os langs kajer, husbåde, bassiner og promenader igennem stemnings- fulde kanaler og forbi en lang række historiske bygninger, der er uløseligt knyttet til Danmarks historie.

Turen kan forlænges med en afstikker ud mod Nordhavnen med søfortet Tre Kroner og et smut ind i Frihavnen, hvorfra titusindvis af danskere udvandrede til Amerika i slutningen af 1800-tallet, og som nu fremstår som et futuristisk boligområde.

Sydhavnen
Sydhavnen strækker sig fra Langebro og godt 3 km mod syd til Sjællandsbroen.

Det enorme havneanlæg forlænges på Sjællandsiden af de mange tværgående bassiner, der skærer sig på tværs ind i dybden. I forbindelse med afviklingen af de traditionelle havneaktiviteter er Sydhavnen blevet en kampplads, hvor kommercielle interesser brydes med krav om boligbyggeri og ønsker om rum til folkelige og kulturelle aktiviteter.

Endnu henligger en stor del af de gamle kajer og forladte bygninger som et malerisk klondyke, der står i skærende kontrast til nybyggeriet og renoveringen af de gamle industrikomplekser som ”Soyakagen” på Islands Brygge. Midt på turen passeres Nokken og dets helt særlige miljø, der ligger som en grøn oase i et miks mellem Christiania og et gammelt fiskeleje.

Oplev den voldsomme omstillingsproces denne spændende del af havnen står midt i, inden det er for sent!

De to rundfarter kan kombineres til en samlet tur af ca. 2 timers varighed.

Claus Hagen Petersen kan også bookes til foredrag med nedenstående emner:

Demokratiets tilstand.
 Dansk politik i opbrud.
Udvalgte emner fra Danmarks historie.
I mediernes fokus – medier og tv-produktion.
På sporet af danskerne i Argentina.

Om de danske udvandrere i Argentina og deres efterkommere.

Danskhed på tærsklen til det ny årtusinde.
Det moderne kongehus’ historie.
Guidede byvandringer i København.
Rundvisning: Gobelinerne på Christiansborg Slot.

Claus Hagen Petersen er journalist med mange års erfaring som tv-tilrettelægger og vært. Fra 1988 til 2001 var han ansat på TV2, hvor han bl.a. var vært på 'Ugens aktuelle gæst' (Her og Nu) og desuden dækkede større royale, politiske og sportslige begivenheder.

Claus Hagen Petersen har været ansat i DR siden 2001, hvor han indtil august 2003 var en af værtsprofilerne på DR2's Deadline. Siden har han dækket den royale forlovelse og produceret radio til Orientering på P1.

Claus Hagen Petersen er uddannet cand.mag. i historie, dansk og samfundsfag, er mangeårig underviser på HF og en efterspurgt foredragsholder. Han har arbejdet inden for journalistikken siden midten af 1980'erne - blandt andet på Kanal 2 og i DR.

Desuden tilrettelægger af historiske udsendelser som “Københavns historie”, “Pressemøde”, “Danmark i 1000 år” og ”Danmark i 100 år”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relaterede kunstnere:

:.Birthe Kjær.: 40 års jubilæum . Cafe Kølbert - hele Danmarks serveringsteater . Festmaskinen: 4 - 5 - 7 - 9 - 11 musikere - booking . Lars Herlow: Klassens Tykke Dreng - booking . Anne Marie Helger:: Komikøs - søllement - unplukket forestilling med Anne Marie Helger . Lars Hjortshøj: Bundsolid komiker - performer . ::Lasse Rimmer:: Komisk føde til intellektet og de dybe lattermuskler

Relaterede emner: