>Martin Spang Olsen - kampkunstoplæg<

Booking forespørgsel

Martin Spang Olsen - kampkunstoplæg

Foredrag, workshops og events:


(nedenstående foredrag kan efter ønske kombineres med workshops, uddannelsesforløb eller events)

For erhvervslivet:

Ledelse:
1. Dionysos – den erhvervsvenlige gud
Dionysos principper er foranderlighed, begejstring og musikalitet, og de er som skabt til det moderne erhvervsliv. Hvordan indfører man en græsk gud i et moderne erhvervsliv?

2. Improvisation – den ny tids ledelsesprincip
Hvis en virksomheden skal improvisere, må lederen må gå forrest – og hvem tør det? Lær at finde ind til den lystbårne, intuitive improvisation, som alt godt lederskab er gjort af.

Ledelse og personale:
1. Kropssprog – den skjulte kommunikation
Undgå at sende de gale signaler. Lær i stedet at føje nye dybder til din kommunikation gennem bevidsthed om kroppen og stemmen.
Der bliver med garanti både grinet og krummet tæer, når Martin tager deltagerne gennem kropssprogets skjulte kommunikation.

2. Innovation – de 9 trin
Lær om veje fra idé til produkt. Ofte fødes og dør ideerne, uden at vi opdager det. Lær at få den rigtige idé og få den gjort synlig.
Martin har udviklet en metode, der gennem 9 trin tager deltagerne gennem hjernens kringelkroge og direkte frem til den gode idé.

3. Stress er en gave!
Hvorfor er hele den vestlige verden - tilsyneladende frivilligt – ved at gå ned med stress? Kunne det tænkes, at stress ikke er en sygdom, men en usynlig kilde til kollektiv udvikling, arbejdsglæde og sundhed?
Hør Martins bud på vestens folkesygdom, og mærk, hvordan stress kan forvandles til fremadrettet, konstruktiv energi.

4. Arbejd uden rygskader
Arbejdsskader koster hvert år virksomhederne milliarder. Men de er ofte lette at forebygge gennem ekspedient measures samt teknikker til greb, løft og aflastning.
Martin har gennem et langt liv løftet, grebet og kastet sine medmennesker – uden at de har fået en skramme. I dag har han udviklet et system til afhjælpning af rygskader hos navnlig plejepersonale. Foredraget henvender sig dog til alle med rygbelastende arbejde.

Personlige:

• Danmarks sidste renæssance-mand
o Martin Spang Olsen er cand. mag i Musikvidenskab og Oldtidskundskab, og desuden uddannet i næsten alle de klassiske kunstarter. Han har dyrket 19 forskellige kampsystemer, næsten alle dansestilarter, en række meditations-, healings- og massagesystemer. Han har skrevet bøger, lavet film, billeder og musik, ledet en stuntskole og oprettet utallige organisationer.
o Hør hvordan Martin finder sin arbejdsglæde og kreativitet i de klassiske systemer fra øst og vest, og hvordan han omsætter det til udtryk i alle afskygninger.

Krop/sind/ånd:

 Krop og indlæring
o Utallige forsøg har vist, at vi lærer hurtigere, når krop hjerne arbejder sammen. Alligevel har skolebørnene i dag stadig kun halvt så mange gymnastiktimer som i 1800-tallet.
o Hør hvilke bevægelser, der gavner indlæringen (og hvilke der skader!)
o
 Sang, Dans og Slagsmål
o grundlaget for al kultur må være sang, dans og slagsmål. Det er redskabsløst og dækker alle sider af de menneskelig udtryk.
o Martin Spang Olsens system, Sang, Dans og Slagsmål (SDS), har siden 1998 været et forbillede for alternativ indlæring på skoler og seminarier landet over.
o
 Den Ny Skole
o Hvordan kommer fremtidens skole til at se ud? Og hvordan så den ældste skole ud. Dannelse/uddannelse, sansetræning, kultur og krop i fortid og fremtid.
o Hvordan lærer vi at lære? Martin har om nogen benyttet sig af didaktiske systemer i sin vej gennem meget forskelligartet indlæring. Hør om psykens potentiale, og hvordan det kan omsættes til skolegang.

 Indvendig træning
o I årtusinder har kineserne forfinet kroppens intelligens gennem systemer som Chi Kung og Tai Chi. Men selv i Kina er systemerne ved at dø ud. Derfor ser vi nu en række mestre undervise i de tidligere tophemmelige teknikker, der både kan skabe liv og død.
o Hør om de gamle mestre og deres hemmeligheder, og mærk de gamle systemers virkninger på din egen krop. I løbet af foredraget vil du med garanti opleve nye sider af dig selv og mærke stress forvandle sig til glæde.

 Kvalitative bevægelser
o Det moderne liv har sat kvalitet på dagsordnen, men besynderligt nok er vores motion stadig lige så primitiv som hamstre i trædemøller. Men der ligger en verden af visdom og venter på os, når vi forstår at samarbejde med vores krop.
o Hos Martin er alt bevægelse, også hjernens arbejde. Hør hans syn på kvalitative bevægelser, der skal lære os at undgå skader og bevæge og let uden skader. Alle, lige fra elitesportsmanden til kontormusen, kan få glæder af at kende til de kvalitative bevægelser.

 Feng Shui
o Det kinesiske Feng Shui-system bygger på læren om Yin og Yang og altings iboende balance. Systemet er en af de hurtigste veje til et mere kreativt arbejdsmiljø – og samtidig formodentlig den billigste.
o Lad Martin indrette et enkelt rum eller bare en kontorplads og mærk forskellen med det samme. Fuld tilfredshed eller pengene tilbage! Vi er i et evigt samspil med vores umiddelbare miljø, selvom vi har tendens til at ignorere det.

 Kamp som kunst
o kampkunst er næsten ukendt i Vesten, hvor kamp er blevet sport og sport er blevet business. Hør om Krigerens Vej, Den Skjulte Visdom og Rygsøjlens Intelligens.
o Martin har beskæftiget sig med kampkunst siden 1974 og er i dag leder af et Kung Fu Akademi og Vicepræcident i en verdensomspændende kampkunstorganisation. Hør mesteren fortælle om sine mestre.

Antikken:

 Dionysos, Satan og Kristus
o Kristendommen er en direkte forlængelse af den antikke Dionysos-kult. Kristendommen stjal indholdet og gjorde samtidig Dionysos til Satan. Men Dionysos er ikke ond, han er bare vanvittig...
o Martin har specialiseret sig i den antikke Dionysos-kult og dens musik. Hør, hvordan den gamle vingud, i virkeligheden er stamfader til Jesus – og endda også til Satan!

• Euripides’ Bakchantinderne
o Euripides døde 406 f.Kr. Han er den sidste af de tre store tragediedigtere fra Athen, og Bakchantinderne er den sidste store tragedie fra perioden. Den blev allerede i antikken utroligt populær og er formodentlig den mest opførte tragedie overhovedet. Hør og mærk, hvorfor en 2600 år gammel tragedie stadig er skræmmende nærværende. Euripides indlagde symboler og henvisninger, som kun de indviede har kunnet gennemskue og som har været skjult – indtil nu.

 Fra kvinde- til mandeguder
o med udgangspunkt i Homers Grækenland følger vi den antikke græske udvikling fra matriarkat til patriarkat. Fra de nære jordguder og Den Store Moder til de fjerne himmelguder - fra det indre til det ydre...
o Over hele jorden skete et næsten uforklarligt skift fra matriarkat til patriarkat for ca. 5.000 år siden, da man erstattede jordguderne med himmelguder. Hør om hvorfor og hvordan – og om vi nu er ved at vende tilbage til matriarkatet igen...

Kunst:

 Billedkunst
o Form og indhold kæmper om pladsen i billedkunsten, hvor kunst ofte ikke længere har noget at gøre med ”at kunne”. Hvordan skal vi tilfredsstille vores behov for indhold, æstetik og kommunikation, hvis ikke i nutidskunsten? Hvad er der gået galt?
o Martin giver sit bud på fremtidens kunstformer. Vil der overhovedet være brug for kunst, når vi lærer os at kommunikere direkte og dybt nok?

 Altings sang
o Den nyeste forskning viser, at selv universet har en sang og at lyd formodentlig er altings grundtilstand. Lær (og mærk) hvordan lyd kan påvirke form. Du vil komme til at røre både hjerte, stemme og krop i løbet af dette besættende foredrag!

Shows:

Musik og sang for børn:

• Når mor og far får tid
o Martin Spang Olsen og Anna Brit Mathiassen optræder med sange fra den anmelderroste CD/bog Når far og mor får tid fra 2006. Tekster af Halfdan Rasmussen og Ib Spang Olsen.
 Max antal 150.

Stuntshows for børn

• Drik vand!
o Dr. Martin von Vand demonstrer sammen på sin assistent, Bigum (spillet af Adam Brix) vigtigheden af at drikke vand. Underholdende oplysning om vandets godgørende virkning, krydret med fægtning og stunts. Velegnet til skoler. Obs: Publikumsdeltagelse
 Max antal 300.

• Stuntevent til virksomheder
o Et ca. 5-minutters show, hvor Martin som konferencier udløser et væld af katastrofer: Alt vælter, braser sammen, eksploderer og splatter ud (op til 5 medvirkende fra MSO Stunt Team)
 Max antal ca. 300.

• Stunt-foredrag
o 20 min. optræden med stunt og slapstick. Velegnet til skoler. Obs: Publikumsdeltagelse.
 Max antal 200.

• Stuntworkshop
o 2-timers forløb, hvor deltagerne selv lærer at lave deres egne stunts. Velegnet til virksomheder og skoleklasser
 Max antal 300.

Events (kontakt for nærmere info):

• Filmevent (max antal 200)
• Kung Fu Village (max antal 200)
• The Game (max antal 25)
• Polterabend (max antal 30)
• Events på Arken (max antal 200)
• Events på Gisselfeld Slot (max antal 500)

Om Martin Spang Olsen
Martin Spang Olsen er cand. mag i musikvidenskab og oldtidskundskab fra Kbh. Universitet og Royal Holloway University (UK).
Han er privatuddannet i klassisk guitar, klaver, sang, komposition, direktion, dans kampkunst, stunt, stage fight, skuespil samt diverse massage- og healingsformer.
Han har medvirket i mere end 100 teater-, film- og tv-produktioner siden 1983. Han har rådgivet og undervist på de fleste danske læreranstalter og været konsulent for erhvervslivet siden 1985.
Har instrueret dokumentarfilm og teaterproduktioner og er forfatter og medforfatter til en lang række fagbøger og artikler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relaterede kunstnere:

Swing Sisters:: 3 girls - livsbekræftende musik - Swingsisters - 0341.06125 . 0343.06: Tina Siel - Nordjysk sanglærke . Bjørn og Johnny - far og søn koncerter . Trine Gadeberg: 1 meter og 63 centimeters urkraft - Pop- og musicalsangerinde med komisk talent . :.Jesper Grønkjær - crazy magi - ægte undren.: . Mr. Mox - booking - firmatrylleri - mystik -magi

Relaterede emner: