>Lars Ørlund - rejseeventyr - afrika - foredrag - booking<

 

Lars Ørlund - rejseeventyr - afrika - foredrag - bookingBiolog, forfatter og journalist

Lars Ørlund kan bookes til at at holde foredrag om disse spændende emner:

En aften med eventyreren Lars Ørlund
Et foredrag om at have og bruge hele verden som arbejdsplads.

I foredraget følger vi Lars Ørlund fra han ved et "uheld" kommer til at deltage med US-Navy i Vietnamkrigen, over et par "sammenlapninger" hos krigskirurger på felthospitalerne, gennem en række episoder i Asien og Sydamerika til Lars Ørlund frivilligt går ind i krigen mod Pol Pot i Cambodja (Killing Fields).

Vi følger ham som "Gravrøver" i Amazonas (Inca-grave) og som jæger med urskovsindianere og hovedjægere.

Lars Ørlund jager og fisker overalt i verden og lever tilsyneladende et liv med 200 km i timen, men der er også et liv der kræver stadig flere overvejelser og eftertænksomhed. Og efter et år som prof. Dykker i Caribien tager den nu noget ældre eventyrer en beslutning der ofte har været tæt på at koste ham livet. Han vil prøve at redde verdens truede dyrearter, så med baggrund i sin militære træning og et 6 årigt biologistudium slår han sig pludselig fast ned i Rwanda i central-Afrika, som Gameranger på Akageras savanner. Først efter ti års kamp mod krybskytter, korruption, økonomisk kriminalitet og sidst et af verdens mest brutale folkedrab, flygter han i 1994 fra Rwanda og rejser sydpå til andre Zimbabwe, Botswana, Namibia og Sydafrika, hvor han fortsætter sit arbejde.

En sydafrikansk journalist, der gennem et par uger havde fulgt "Gamerangernes" arbejde i Kruger National Park, beskrev jobbet på følgende måde " Game Rangers is authority laced with testosterone". Om dette er et sandt billede eller kun en lille flig af virkeligheden, ved publikum meget mere om efter foredraget.

I foredraget vil Eventyreren, journalisten, gamerangeren og "white Hunter" - Lars Ørlund fortælle om et langt og spændene liv blandt vilde dyr i bl.a. Afrika. Selvom han også vil fortælle om livet som prof. Jæger handler foredraget ikke om jagt, men i langt højere grad om livet i en storslået og til tider barsk natur. Om ugers ensom patruljering af sumpe, savanner og bjerge, om ildkampe mod krybskytter og om at begrave 6 medarbejdere, der blev myrdet fordi de passede deres arbejde med at beskytte de sjældne dyr.

Det er historien om at vælge at leve livet fuldt ud, også når det gør ondt og historien om at kæmpe for det man finder rigtigt selvom det kan koste en livet.

Lars Ørlund som mange danskere kender fra bl.a. TV-serien "Fra Kap. til Kilimanjaro", er en spændende og underholdende fortæller, der med et glimt i øjet og en ofte skæv vinkel på livet virkelig forstår at servere en god historie.

Foredraget illustreres med en række fremragende billeder

Blandt jordens sidste naturfolk

Din søn er autist
– om at være far til en autistisk dreng.

Tredive år på farten.
Lars Ørlund fortæller om sine mange oplevelser og et liv på farten over hele jorden blandt hovedjægere, buskmænd, urskovsindianere og sigøjnere, så de små hår i nakken indimellem rejser sig. Men også om de vilkår, der er som far til en autistisk dreng.

Lars Ørlund er biolog, forfatter og journalist. Har gennem tredive år periodevis boet og arbejdet blandt klodens sidste naturfolk, hvilket har dannet grundlaget for en række artikler, radioprogrammer og tv-udsendelser. Har endvidere udgivet 15 bøger.

Journalist, biolog og forfatter. Er tidligere formand for Eventyrernes Klub og har siden sin første rejse for mere end 40 år siden lavet flere end 250 radio- og TV-programmer. Er desuden en flittigt brugt foredragsholder. Lars Ørlund stod i 2001 bag det populære rejseprogram 'Fra Kap til Kilimanjaro'.

Lars Ørlund er født i 1948 i København.

1965
Tager hyre på en båd til Australien og det fjerne østen, men havde som ganske lille været på skiferie i Norge med forældre.

1975
Bor otte måneder hos hos en Buskmandsfamilie i Kalahari-ørkenen i Afrika

1976
Bor seks måneder hos en stamme af Amazon-indianere i den brasilianske urskov.

1981
Bor et halvt år hos Bundierne, en hovedjægerstamme på Ny Guinea.

1986-1994
Bliver statsborger i Rwanda, og arbejder i otte år som blandt andet storvildtsjæger, wildlife officer og biolog, samt laver tv og radio. Må flygte efter at have mistet hus og venner under borgerkrigen i 1994

Noter fra rejsedagbogen
Det mærkeligste jeg har spist:
Insekter, slanger, firben, bløddyr. Jeg spiser det, folk lever af, hvor jeg opholder mig.

Værste sygdom:
- Har måttet tage morfin før arbejde, hvis jeg har haft nyresten.

Mest ekstreme oplevelse:
- Jeg er blevet skudt tre gange.

Her drømmer jeg stadig om at rejse til:
- Et paradis, jeg ved ikke findes. Noget uberørt, der kun findes i min fantasi.

Her holder jeg ferie med familien:
- De besøger mig af og til i Afrika. Men flere gange årligt oplever vi storbykultur sammen. Sidst var vi i New York.

Det har jeg altid med på rejse:
- Et åbent sind og lysten til at iagttage og opleve.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music