>Ib Michael - foredragsforfatter - rejsefortællinger<

Ib Michael - engagementsforespørgsel

::Ib Michael - foredragsforfatter - rejsefortællinger::

* ”Paven af Indien”
Roman fra 1600-tallets Peru: En af de sidste prinser i inkaernes engang så vældige rige begynder en påskemorgen et langt bønskrift til Kongen af Spanien. En sidste appel inden alt er for sent og en stor kultur for altid er bortvisket fra jordens overflade. Ib Michaels roman er en storslået beretning om, hvad det skrevne ord betyder for den menneskelige bevidsthed og en historie om krønikens bøn om retfærdighed i verden. Skrevet med udgangspunkt i et håndskrift, som ad historiens særeste omveje tilmed havnede på Det Kongelige Bibliotek i København.

Foredraget kan også bestilles som:
– En power-point præsentation med Pomas illustrationer fra håndskriftet. Her kommer man tæt på processen, og kigger faktisk Inka-prinsen over skulderen, mens han er i gang med sit store utopiske brev til kongen af Spanien - fra Paven af Indien!

* ”Kilroy Kilroy”.

* Trilogien: ”Vanillepigen”, ”Den tolvte rytter” og ”Brev til Månen”.

* ”Prins”.

* ”Atkinsons Biograf”.

* Digtsamlingen ”Rosa Mundi”.

* ”Mit år” – med oplæsninger fra bogen og dertil hørende rejseberetninger.

Ib Michael er garant for den store fortælling, der fletter alting sammen, med nedslag rundt omkring i forfatterskabet. Fx når han i foredraget Liv & Rejser fortæller om en tur til Stillehavet med Nordkaperen, om sydhavsøen Penrhyn, hvor han, på grund af en tilfældig navnelighed, blev taget som en slægtning til en dansk kaptajn der havde giftet sig med en polynesisk pige og slået sig ned blandt perlefiskere ved den hajfyldte lagune. Under den 2. verdenskrig blev Papa Viggo, som de kaldte ham, høvding på øen. Ib Michael mødte hans kone, den aldrende Mama Longo, fik lov at bo i hans hus og fandt en stak gamle breve og papirer, som senere kom til at danne baggrund for romaner som Kilroy Kilroy og hele Vanillepige-trilogien, hvor han bliver en gennemgående person i skikkelse af fortællerens eventyrlige grandonkel. Det er en underholdende og spændende historie, hvor man får indblik i hvordan bøgerne vokser ud af rejserne og kortene blandes på lystig vis.

Ib Michael foredrag:

* Foredrag om "Vilde engle"
Ib Michael var i Thailand i 2004 da landet blev ramt af tsumnamien. Han oplevede katastrofen på tætteste hold og blev, og hjalp til med genopbygningen. I foredraget fortæller han om den barske lektion i meningsløshed og hvad han selv gjorde for at komme videre, men foredraget kommer også ind på mange andre oplevelser fra bogen Vilde engle. Det er historier fra en turbulent tid, hvor alting skulle prøves af, og der blev røget hash og taget stoffer og elsket på kryds og tværs, men hvor der samtidig gik en strøm den modsatte vej, mod disciplinering og puritanisme og nyreligiøsitet, ikke mindst inspireret af strømninger østfra, fx fra Indien, hvorfra den store swami blev kaldet til København. Og ikke mindst handler Vilde engle, der afslutter ungdomstrilogien (Blå bror og Sorte huller), om at lege med identiteten og om lysten til at starte forfra på et nyt liv.

* Foredrag om "Sorte huller"
Sorte huller er den den direkte fortsættelse af den ungdomskult, der blev grundlagt i Blå Bror. Romanen har i hovedtræk samme persongalleri - Mark, Regina og den unavngivne fortæller. Men vi bevæger os ind i en helt anden stemning. Hvor Blå Bror stadig var præget af ungdommens uskyld og leg med livet, begynder beslutninger og livsvalg at få konsekvenser i Sorte Huller. Det er en tilblivelseshistorie, og den kræver sine ofre. Vi er i tressernes København. På 70.000 favne med sex & drugs & rock`n`roll. Ib Michael fortæller om den tids fotomodeller, modeverden og rockidoler. Om gryende superstars, parallel-verdener, og den supernova, der eksploderede med tidens ungdomskultur. Om stoffer, trips og stoffernes bagside – hele dette kaos af ungdomsoprør som var i smeltediglen og senere spaltede sig ud i gurubevægelser, Tvindhøjskoler, kollektiver og rødstrømper. Et tidehverv man ikke har set mage til siden.

* Foredrag om "Blå Bror"
Det begyndte i Blå Bror, fortællerens gymnasieungdom i Roskilde. Det er unge mennesker med en vældig appetit på livet, kvinder, rusmidler, viden og i det hele taget på at gøre erfaringer af enhver art. Store følelser og højt humør, afgrundsdyb fortvivlelse og groteske optrin - alt sammen serveret med et imponerende sprogligt overskud.

* Foredrag ud fra bogen "Grill"
En ultrasamtidsroman om krig og kærlighed. En thriller og politiks statement i ét. Lyskunstneren Grill bor i København, hvor hun opfører sine kunstværker på himlen over byens tage. En dag møder hun pigen René, som fortæller hende om et fantastisk kærlighedseventyr hun har oplevet med en dansk-arabisk mand i Yemen. De to bliver gode veninder, og da de opdager, at manden fra Yemen er blevet en del af Irak-krigen og taget som gidsel af araberne, går det pludselig op for Grill, at også hun kender denne mand.

* Liv & Rejser
Ib Michael fortæller om livet og rejserne bag bøgerne, rejsen til Stillehavet, med skib til Papa Viggos ø. Trådene trækkes til barndommen med den polioramte søster, kendt fra Vanillepigen. Om opvæksten i Roskilde, slægtens historie via spanierne på Koldinghus, og den første ungdom og opbrud fra hjemmet. En personlig og underholdende beretning hvor fiktionens tråde flettes sammen med virkelighedens oplevelser og eventyr.


En kombination af en eller flere af ovennævnte titler.

Endvidere kan Ib Michael engageres til at læse op, belyse titler i forfatterskabet som ikke er nævnt, ligesom han kan fortælle om rejser, steder og mennesker der danner baggrund for bøgerne. En aften med Ib Michael kan komme vidt omkring - Eksistens & virkelighedsopfattelse, IT & Bevidsthed, Tro & Skæbne – det er op til publikum og spørgelysten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relaterede kunstnere:

Johnny Hansen.: . Keld & Hilda: Biografier . Kirsten Sigaard: Fra pop til Piaf - booking . Kurt Ravn: 110408.010 - Et varieret kirkeligt repertoire - musicals . Lene Siel: Booking - Musiker-Børsen . ::036.111 Lis og Per - efterspurgt solistpar

Relaterede emner

Sherin Khankan - menneskerettighedsislam - frihedsslør
::Farshad Kholghi - Ikea-Mekkea - foredragsbooking::
Marianne Kibenich - gårdsangerforedrag - Københavnersjælssanger
::Henning Kirk - vokseværk i hjernen::
Clement Behrendt Kjersgaard
::Klaus Kjøller - netværksforedrag::
Annette Klingenberg - livskvalitetsanger
Troels Kløvedal Nordkaperkaptajn
--Dennis Knudsen - foredragsfrisør--
Henrik Koefoed - eventyrforællerindlæg - ørkenskuespiller
Gitte Koldtoft - mentalenergiforedrag - overbevisningsmuligheder
::Kjeld Koplev - jødisk humorforedragsholder::
Familien Koppel - Koppelske kompositioner - musikalsk foredrag
Søren Kragh-Jacobsen - reklamefilmproducer
Steffen Kretz
Henrik Krogh - forandringsfremme - sygefraværsoplæg
Lone Kühlmann provoforedragsholder
Runa J. Kähler - causerisvirp - vintertidekærlighed
Peter Kær - hulemandsoplæg
Alexander Kølpin - inspirationsvision - kulturintimitet
Tom König
Tonny Landy - anekdoteforedrag

Peter Langdal - engageret teamwork

Jerk W. Langer - sundhedskommentator - kosttilskudsoplæg
Brian Lange - Legionærforedrag
Pia Fris Laneth
Johannes Langkilde retorikmoderator
:.Paula Larrain.: Freelancejournalist - ordstyrer - konferencier - foredragsholder
Peter Larsen
::Thomas Larsen - journalistiske-arbejdsprocesser - foredragsbooking::
Lasse & Mathilde - Spor af Piet Hein
Hans Laurens - formuleringsforedrag - billedtaleworkshop
Led selv - selvledelse i bagklogskabens klare lys
::Kim Leine - bygdkultur - familietragedie - dødsridt -0215.26191::
Henrik Leslye - taskforceforedrag - teamåndmotivation
Flemming Leth - ombygningsoplæg
Jørgen Leth - cykelkulturforedrag
Michael Linden-Vørnle - rumbesøg
Jørgen Lindgreen - radiospilsforedrag
::Margeret Lindhardt - fællessangsforedrag::
Charlotte Lindholm - pengehumor - stresstæming
John Lindskog - skandaleforedrag - Bøje Nielsen
::Anne Linnet - kirkesangerkoncert::
Lise-Lotte Lohmann - bakkesangerinde - revyskuespiller
Bjørn Lomborg - levevilkårsforedrag
:.Luk lederskabet op - ledelse fra a-z - Nils Villemoes.:
::Niels Lunde-erhvervsredaktør-politikkommentator-foredragsholder::
Jesper Lundgaard
Lisbet Lundquist - hedetureforedrag
Morten Løkkegaard