>Ib Michael - forfatter - foredragsholder - booking<

 

Ib Michael - forfatter - foredragsholder - bookingIb Michael er garant for den store fortælling, der fletter alting sammen, med nedslag rundt omkring i forfatterskabet. Fx når han i foredraget Liv & Rejser fortæller om en tur til Stillehavet med Nordkaperen, om sydhavsøen Penrhyn, hvor han, på grund af en tilfældig navnelighed, blev taget som en slægtning til en dansk kaptajn der havde giftet sig med en polynesisk pige og slået sig ned blandt perlefiskere ved den hajfyldte lagune. Under den 2. verdenskrig blev Papa Viggo, som de kaldte ham, høvding på øen. Ib Michael mødte hans kone, den aldrende Mama Longo, fik lov at bo i hans hus og fandt en stak gamle breve og papirer, som senere kom til at danne baggrund for romaner som Kilroy Kilroy og hele Vanillepige-trilogien, hvor han bliver en gennemgående person i skikkelse af fortællerens eventyrlige grandonkel. Det er en underholdende og spændende historie, hvor man får indblik i hvordan bøgerne vokser ud af rejserne og kortene blandes på lystig vis. Seneste bogudgivelse: Sandheden om Lucy (2020).

Foredrag af Ib Michael:

Forfatteraften med udgangspunkt i “Sandheden om Lucy”
Om bogen: Sandheden om Lucy er en roman om to unge, Igor og Lucy. Igor har mistet sine forældre i en trafikulykke. Han er graffitimaler. En dag går han ind i en gammel jernbanevogn ved Nørrebro Station, hvor han finder en bevidstløs og mishandlet ung pige, som han kalder Lucy. Han forelsker sig i hende. Det udvikler sig til en historie om kærlighed, vold og bortførelse. Langsomt kommer han på sporet af, hvem hun er. Igor og Lucy viser sig, hver på deres måde, at være i besiddelse af ganske særlige evner. På jagt efter virkeligheden bag tilbagevendende syner hos Igor, drager de til Amazonas, ledsaget af Snehvide, en fhv. jægersoldat fra Haveforeningen. Deres skæbner er flettet sammen i en sagnomspunden ruinby, City of Z. En legendarisk ekspedition, anført af Oberst Fawcett i det forrige århundrede, er sporløst forsvundet og har efterladt sig en hemmelig notesbog om byens beliggenhed. Ekspeditionens skæbne er ukendt. Rejsen får et udfald, som ingen kunne have forudset. Sandheden om Lucy af Ib Michael er på én gang en kærlighedsroman og en eventyrroman – en vild, dramatisk og underholdende historie.

Foredrag om ungdomsoprøret 68
Ungdomsoprøret set gennem Ib Michaels romantrilogi Blå bror, Sorte huller, Vilde engle. Foredraget former sig som en fortælling med indlagte tekstnedslag. Ud af 50’erne (Blå bror) ind i 60’erne (Sorte huller) op til 70’erne (Vilde engle). Der fortælles anekdoter om tiden, langt de fleste selvoplevede, med Ib Michael som rorgænger. Bob Dylan sagde det var en UFO, der landede. De færreste nåede at se den, og dem, der så den, ville ikke kunne fortælle om den. Ib Michael var der!

Rejse i koralhavet
Ib Michael er en vandhund. Han har altid følt sig i sit rette element både på og i havet: Han ror i kajak oppe ved Kikhavn, han har sejlet rundt på de syv have med Troels Kløvedal på Nordkaperen, og han har dykket i Kattegat og i Stillehavet. I denne bog skriver Ib Michael om sit havliv, og det gør han med sin sædvanlige sproglige energi, sit gode humør og sin appetit på at opleve verden og alt det, den har at byde på. Det er en smuk og taknemlig lovsang til havet og alle dets glæder og lyksaligheder; men det slutter med en apokalyptisk skildring af den forfatning, havet nu er i: forureningen, ikke mindst af al den plastic, der sejler rundt i det og efterhånden opløses i mikropartikler, der optages i levende organismer med uoverskuelige konsekvenser.

Foredrag om En anden sol
Alexander er vokset op i troen på, at han er søn af en afdød bedsteborger nord for København; men på sit dødsleje fortæller hans mor ham, at hans far er en russer, der kom til Danmark under krigen.Alexander er ansat som forsker ved Københavns Univer­sitet, men da han får en stor og uventet arv, rejser han til Asien, hvor han møder den farlige og mystiske havkvinde Ichi. De forelsker sig i hinanden, og hun fører ham ud på en rejse under havet og ind i en verden, der er lige så spændende, som den er fantastisk: Her kan man kommunikere uden ord, her færdes man på kryds og tværs af køn og anden identitet, her spiller kæmpe­blæksprutter og en udødelig klassiker en fremtrædende rolle. Han rekrutteres til en hemmelig ubådsmission, hvor man har de mest avancerede teorier om vores trængte klode samt muligheden for dens overlevelse, ender med at flygte over hals og hoved – kun for at ramle ind i endnu flere farefulde oplevelser i andre verdensdele.Og ind i det er flettet den smukkeste kærlighedshistorie fra Alexanders ungdom, om hans forhold til barndoms-kæresten Benedikte med alle kunstnerdrømmene.

Foredrag om Himlen brændte
En roman om Tunguska, hvor verdens største naturkatastrofe indtraf i 1908. Og om Nadja og Sergej og deres brændende kærlighed i zartidens Rusland og Sovjetunionen under Stalins rædselsregime. Samtidig også en hæsblæsende røverhistorie, en familiekrønike og en videnskabsroman, hvori forfatterens blanding af fakta og fiktion går på tværs af tid og rum.

Foredrag om “Orbit”
Ib Michael udsat for sin egen fri fantasi, og den er grænseløs, en hæsblæsende historie om kærlighed og rejser i tid og rum og med myten om Orfeus og Eurydike som ledetråd og inspiration. Spænd sikkerhedsbæltet, hold på hat og briller. Du har med garanti aldrig læst noget lignende, ´curiouser and curiouser´, som det hedder med et citat fra Alice i Eventyrland; du bliver underholdt og du har alle muligheder for at blive klogere. Svimlende.

Foredrag om “Vilde engle”
Ib Michael var i Thailand i 2004 da landet blev ramt af tsumnamien. Han oplevede katastrofen på tætteste hold og blev, og hjalp til med genopbygningen. I foredraget fortæller han om den barske lektion i meningsløshed og hvad han selv gjorde for at komme videre, men foredraget kommer også ind på mange andre oplevelser fra bogen Vilde engle. Det er historier fra en turbulent tid, hvor alting skulle prøves af, og der blev røget hash og taget stoffer og elsket på kryds og tværs, men hvor der samtidig gik en strøm den modsatte vej, mod disciplinering og puritanisme og nyreligiøsitet, ikke mindst inspireret af strømninger østfra, fx fra Indien, hvorfra den store swami blev kaldet til København. Og ikke mindst handler Vilde engle, der afslutter ungdomstrilogien (Blå bror ogSorte huller), om at lege med identiteten og om lysten til at starte forfra på et nyt liv.

Foredrag om “Sorte huller”
Sorte huller er den den direkte fortsættelse af den ungdomskult, der blev grundlagt i Blå Bror. Romanen har i hovedtræk samme persongalleri – Mark, Regina og den unavngivne fortæller. Men vi bevæger os ind i en helt anden stemning. Hvor Blå Bror stadig var præget af ungdommens uskyld og leg med livet, begynder beslutninger og livsvalg at få konsekvenser i Sorte Huller. Det er en tilblivelseshistorie, og den kræver sine ofre. Vi er i tressernes København. På 70.000 favne med sex & drugs & rock`n`roll. Ib Michael fortæller om den tids fotomodeller, modeverden og rockidoler. Om gryende superstars, parallel-verdener, og den supernova, der eksploderede med tidens ungdomskultur. Om stoffer, trips og stoffernes bagside – hele dette kaos af ungdomsoprør som var i smeltediglen og senere spaltede sig ud i gurubevægelser, Tvindhøjskoler, kollektiver og rødstrømper. Et tidehverv man ikke har set mage til siden.

Foredrag om “Blå Bror”
Det begyndte i Blå Bror, fortællerens gymnasieungdom i Roskilde. Det er unge mennesker med en vældig appetit på livet, kvinder, rusmidler, viden og i det hele taget på at gøre erfaringer af enhver art. Store følelser og højt humør, afgrundsdyb fortvivlelse og groteske optrin – alt sammen serveret med et imponerende sprogligt overskud.

Foredrag ud fra bogen “Grill”
En ultrasamtidsroman om krig og kærlighed. En thriller og politiks statement i ét. Lyskunstneren Grill bor i København, hvor hun opfører sine kunstværker på himlen over byens tage. En dag møder hun pigen René, som fortæller hende om et fantastisk kærlighedseventyr hun har oplevet med en dansk-arabisk mand i Yemen. De to bliver gode veninder, og da de opdager, at manden fra Yemen er blevet en del af Irak-krigen og taget som gidsel af araberne, går det pludselig op for Grill, at også hun kender denne mand.

Liv & Rejser
Ib Michael fortæller om livet og rejserne bag bøgerne, rejsen til Stillehavet, med skib til Papa Viggos ø. Trådene trækkes til barndommen med den polioramte søster, kendt fra Vanillepigen. Om opvæksten i Roskilde, slægtens historie via spanierne på Koldinghus, og den første ungdom og opbrud fra hjemmet. En personlig og underholdende beretning hvor fiktionens tråde flettes sammen med virkelighedens oplevelser og eventyr.

”Paven af Indien”
Roman fra 1600-tallets Peru: En af de sidste prinser i inkaernes engang så vældige rige begynder en påskemorgen et langt bønskrift til Kongen af Spanien. En sidste appel inden alt er for sent og en stor kultur for altid er bortvisket fra jordens overflade. Ib Michaels roman er en storslået beretning om, hvad det skrevne ord betyder for den menneskelige bevidsthed og en historie om krønikens bøn om retfærdighed i verden. Skrevet med udgangspunkt i et håndskrift, som ad historiens særeste omveje tilmed havnede på Det Kongelige Bibliotek i København.

Foredraget kan også bestilles som:

– En power-point præsentation med Pomas illustrationer fra håndskriftet. Her kommer man tæt på processen, og kigger faktisk Inka-prinsen over skulderen, mens han er i gang med sit store utopiske brev til kongen af Spanien – fra Paven af Indien!

”Kilroy Kilroy”, Trilogien: ”Vanillepigen”, ”Den tolvte rytter” og ”Brev til Månen”, ”Prins”, ”Atkinsons Biograf”, Digtsamlingen ”Rosa Mundi”, ”Mit år” – med oplæsninger fra bogen og dertil hørende rejseberetninger.

En kombination af en eller flere af ovennævnte titler. Endvidere kan Ib Michael engageres til at læse op, belyse titler i forfatterskabet som ikke er nævnt, ligesom han kan fortælle om rejser, steder og mennesker der danner baggrund for bøgerne. En aften med Ib Michael kan komme vidt omkring – Eksistens & virkelighedsopfattelse, IT & Bevidsthed, Tro & Skæbne – det er op til publikum og spørgelysten.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music