>Georg Metz - journalist - forfatter - foredrag - booking<

 

Georg Metz - journalist - forfatter - foredrag - bookingForedrag af Georg Metz:

Hvorfor man ikke kan stole på os
Det er efterhånden svært at opfatte pressen og medierne som den fjerde magt i samfundet. Journalisterne går på omgang i ét stort mediecirkus og tjener efter tur flere herrer. Ikke for meget sagt en krise for folkestyret, hvor borgerne gerne skuile være nøgternt og neutralt oplyst. Hvad skal man gøre ved det, når alle vil fortælle den samme historie om egen fortræffelighed, og det gælder om at være “på” så meget og så længe som muligt!

Humor som overlevelse
Der er ikke noget som et godt grin, det renser og giver liv. Men grinet og humoren har sin modsætning i det sørgelige og tragedien, som giver latteren dybde, perspektiv og mening. Eller som manden, da han ikke mere kan holde det ud, går ud i skoven og hænger sig,men tager rebet under armene, fordi han ellers ikke kan få vejret.

Danmark, mit fædreland
Hvad dette nu indebærer af mere eller mindre bevidste misforståelser. Historien er afhængig af hvem der skriver den. National selvglæde har i flere år præget den hjemlige debat og den politiske kamp. Det er ikke noget nyt, men man skal være på vagt over for tendensen, skyde hjertet op i livet og se kendsgerningerne om danskerne i øjnene.

Guldalderen
Den mest særprægede periode i danmarkshistorien, hvor kongen alene vidste, og skønånder og genier gik rundt i København og faldt over hinanden med næsen i himlen og fødderne i gadernes ufattelige skidt og møg. Og mens de hver aften mødtes i Det Kgl. Teater og dyrkede dannelsen, døde den lille pige med svovlstikkerne lige udenfor, og det hemmelige politi holdt øje med dem allesammen.

København set fra vandet. Kanalrundtfart
En sejllads i Københanvs og Danmarks historie. Hvad havnefronten kan fortælle af stort og småt, og hvorfor batteriet Sixtus gemmer på en ukendt historie. Fordrer en bemandet overdækket båd med mikrofon og højtaler.

Den danske sang
At synge sig gennem danmarkshistorien. Den danske identitet kan aflæses af passende udvalg af numre i Højskolesangbogen. Sangenes historie og baggrund giver sangen dybde og mening, og foredraget veksler mellem ord og fællessang. Fordrer klaver og klaverspiller.

Os selv og andre fremmede
Den knubbede indvandrer og integrationsdebat som ofte fylder mere end problemerne, og hvor man roligt kan sammenligne fremmedfjendtligheden med den klassiske antisemitisme. Også herhjeme.

Mit forfatterskab
En vekslen mellem fiktion og fag, hakkelse i døgnets rejsestald og vredladne kommentater i avisen i snart mange år.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music