>Lone Kühlmann - journalist - forfatter - foredragsholder<

 

Lone Kühlmann - journalist - forfatter - foredragsholderLone Kühlmann er journalist, forfatter og debattør. I 17 år ansat i DR, som reporter, udenrigsmedarbejder på TV-avisen og redaktør af Søndagsavisen. Formand for TV2/Danmarks bestyrelse 1994-99. Har blandt andet skrevet bestsellerne Lev selv, Vi bliver ikke yngre – fat det og Brødrene Price. Maden, musikken, livet & kærligheden.

Udover at være en populær foredragsholder er Lone Kühlmann en efterspurgt rutineret ordstyrer og konferencier. Holder også foredrag på engelsk.

Foredrag af Lone Kühlmann:

Det skal se nemt ud!
Lone Kühlmann har som journalist og forfatter leveret præcise analyser, breaking news og bramfrie holdninger til tusindvis af lyttere, læsere og seere i Danmark gennem mange år. I sit nye foredrag fortæller hun med humor og stort overskud om et begivenhedsrigt liv, hvor hun fra første række har været vidne til store forandringer – i Danmark og i verden omkring os. Fra karrierens begyndelse har hun som kvindelig journalist i en mandsdomineret verden interviewet statsledere som Ronald Reagan, Olof Palme og Menachem Begin.

Hun har været til militærkup i Spanien tre måneder henne med tvillinger, drukket gin og tonic med Sean Connery, besøgt Barbara Cartland og spist frokost med Hillary Clinton. Hun har med fuldt overlæg valgt den overlevelsesstrategi, at det skal se nemt ud. Også selv om det er svært. Selvmedlidenhed rives op ved rødderne. Hun ved, at det er i orden at stille krav til livet, men at man kun har sig selv til at opfylde dem. Og hun ved, at livsindhold ikke er noget man får. Det er noget, man skaber.

Et liv i medgang
Lone Kühlmanns erindringer er det modsatte af en klagesang, derfor har hun også valgt den – for mange – provokerende titel I medgang og medgang. I det splinternye foredrag af samme navn giver hun et billede af efterkrigstiden, hvor nøjsomhed gav plads for højkonjuktur og hvor verden lå åben for de eventyrlystne. Hun fortæller med sit velkendte vid om kønsrollernes ændring, der i hendes ungdom gik fra at mænd var ude på noget, og piger skulle passe på sig selv, til at begge parter skulle have en god undskyldning for at sige nej! Hun fortæller medrivende om sin festlige tid i Danmarks Radio omkring tv-avisens start, da alle blev skilt, fordi det var sjovere at arbejde end at have familie, og illustrerer med udgangpunkt i sit eget liv, de store ændringer der er sket i den måde vi lever og tænker på.

”Man bliver forført, fornøjet og forpustet”.
Fagbladet Journalisten om Lone Kühlmanns erindringer

Afskaf alderdommen – Bliv i de voksnes rækker
Bliv udfordret, bliv provokeret, og bliv klogere når to af landets mest erfarne foredragsholdere vittigt og vidende tager livtag med vores nedarvede begreber om alder og affældighed. Lone Kühlmann og dr. med. og aldersforsker Henning Kirk kaster sammen et kritisk humoristisk blik på vores forestillinger om alderdommen.

De viser ud fra den nyeste forskning, hvordan utroligt mange ”sandheder” bygger på fordomme og uvidenhed. Deres videnskabeligt dokumenterede pointe er, at man ikke holder op med at udvikle sig, fordi man bliver gammel. Man bliver gammel fordi man holder op med at udvikle sig.

Hvad man lader sig byde, bliver man budt!
Det har været Lone Kühlmanns ledetråd i livet: Hvis man lægger sig ned, og siger som en dørmåtte, skal der nok komme nogen og tørre fødderne af i nakken på én. Det går over stok og sten, når hun med udgangspunkt i sine bøger og i sine internationale erfaringer stiller skarpt på de mange faldgruber som vi alle sammen er tilbøjelige til at falde i, selv om vi fastholder at vi arbejder på og ønsker ligestilling –økonomisk, karrieremæssigt og seksuelt. Henvender sig til kvinder i alle aldre. Mænd kan også blive klogere på både kvinder livet og sig selv ved at lytte med.

Vi bliver ikke yngre – fat det!
Hold på hat og briller når Lone Kühlmann ruller sig ud i sin muntre opsang til alle os, der vakler mellem kirurgi og terapi for at håndtere alderdomstegnene. Men først og fremmest handler det om, at respekt fra andre får man kun, hvis man respekterer sig selv.

Lev Selv
Muntert og provokerende foredrag baseret på bestselleren af samme navn. Tager fat på mange af de myter som især kvinder ligger under for både på arbejdspladsen og i familien.

Med slør – og uden
Giver en nøgle til forståelse for de for os ubegribelige muslimske reaktioner rundt om i verden. MED SLØR – OG UDEN stiller skarpt på Syrien som mildest talt er aktuel. Syrien er et land som ønsker at finde sin plads i den moderne verden, men som samtidig kæmper mod et sammenrod af tradition, uvidenhed og fordomme. Foredraget tager udgagnspunkt den aktuelle situation og i Lone Kühlmanns og fotograf Tine Hardens bog af samme navn. Det illustreres med Tine Hardens fremragende billeder på powerpoint. På trods af det alvorlige emne er der tale om en balanceret, humoristisk, uhysterisk indføring i for os næsten ubegribelig verden.

Livet er ikke en strøgtur
Baseret på bogen af samme navn –, med brevkasse spørgsmål og svar fra 1924-2000. En livlig kulturhistorisk pejling af danske kvinders – og mænds – liv og roller gennem 75 år.

Livet er livet værd
Man er selv med til at bestemme om man vil være tilskuer eller deltager. Kollektive løsninger kræver individuelt ansvar, hvis de skal have nogen som helst virkning Det dårligste udgangspunkt i et demokrati er, at det alt sammen er de andre skyld. Men det er langt det mest almindelige. Når noget går galt, ser vi os om efter et sted, hvor vi kan lægge ansvaret fra os.

Skønhed til Salg
Alene i Danmark bruger vi for omkring 10 mia kr. årligt på skønhedsmidler. Lone Kühlmann kaster i sin nye bog og i dette foredrag sit sædvanlige skarpe blik på skønhedsannoncer gennem næsten 150 år, og følger udviklingen fra den gang, man solgte hormonforstøvere, tandsæbe og håruld til vore dages antirynkemirakelcremer og kosmetiske operationer.En livsklog og humoristisk hyldest til forfængeligheden, og en overdådigt illustreret kulturhistorie om en af menneskets allerstærkeste drifter: driften efter skønhed.

Lone Kúhlmann er desuden en efterspurgt taler ved Skt. Hans, Grundlovsdag og andre mærkedage.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music