>Søren Kragh-Jacobsen - musiker - filmmand - foredragsholder<

 

Søren Kragh-Jacobsen - musiker - filmmand - foredragsholderSøren Kragh-Jacobsen holder foredrag om nedenstående emner:

Anden verdenskrig på film
Med udgangspunkt i Søren Kragh-Jacobsen´s film ”Drengene fra Sankt Petri” og ”Øen i fuglegaden” fortæller instruktøren om filmenes tilblivelse, om det historiske og praktiske forarbejde, om at arbejde med amatører, og om at stå i en 35 grader varm pap ruin og instruere vinter, eller ligge på en jernbanespor i Polen i minus 15 grader og vente på damptog med 250 kilo sprængstof, et tog der er ude af kontrol. Foredraget er krydret med klip fra filmene.

En dogmatikers bekendelser
En reflekterende tour de force gennem 25 års filmproduktion. Fra den nærmest dogmeagtige Vil du se min smukke navle” over store produktioner som Skyggen af Emma, Drengene fra Sank Petri og Øen i fuglegaden tilbage til rigtig DOGME med Mifunes sidste sang.
Instruktøren viser korte klip og fortæller om sine metoder, intentioner og oplevelser under indspilningerne af disse film der alle handler om almindelige menneskers sejre.

Søren Kragh-Jacobsen er født i 1947. Han er musiker, filminstruktør og reklamefilminstruktør.

Søren Kragh-Jacobsen er først og fremmest kendt for sin karriere som filminstruktør, hvor han bl.a. har "opdaget" en lang række danske stjerner som bl.a. Nikolaj Lie Kaas, Iben Hjejle og Thomas Villum Jensen.

Hans internationale gennembrud opnåede han med Dogme95-filmen "Mifunes sidste sang" i 1997. Filmen vandt sølvbjørnen ved Berlinalen i Berlin samme år samt en række andre internationale priser. Blandt andre nævneværdige priser har han bl.a. vundet tre "Bodil"'er og en Emmy. Som musiker blev han for alvor kendt da han sammen med Leif Lindskov fik et hit med sangen Kender du det? (Mona, Mona, Mona), fra LP'en Hinkeruder På Motorvejen, 1975.

Har derudover, også med Lindskov, lavet "Tur- Retur", 1978. I år 2000 udgav Søren Kragh-Jacobsen endnu en cd, efter massiv opfordring af radiolyttere på DR's P3. "Isalena" udkom i 2001 på Columbia COL 502476. Udover musik i eget navn har Søren Kragh-Jacobsen skrevet tekster og musik til børneudsendelserne "Omsen og Momsen" (spillet og sunget af Jess Ingerslev og Tom McEwan).

Filmografi

Spillefilm
Vil du se min smukke navle? - 1978
Gummi-Tarzan - 1981
Isfugle - 1983
Skyggen af Emma - 1988
Guldregn - 1988 (også instrueret tv-serien af samme navn (1986))
Drengene fra Sankt Petri - 1991
Øen i Fuglegaden - 1997 (eng.titel: the island on bird street
Mifunes sidste sang - 1999
Skagerrak - 2003

Han har herudover skrevet manuskriptet til:
Min farmors hus - 1984

Tv-spil og -serier
Livet er en god grund fra 1985.
den korsikanske biskop - svensk tv
Ørnen - 2005

Priser
Søren Kragh-Jacobsen har vundet priser ved en række anerkendte internationale festivaller, blandt de vigtigste kan nævnes: sølvbjørnen ved berlinalen i 1997 for "Mifune's sidste sang", en Emmy Award for "The Island on Bird Street" og tre gange har han vundet en Bodilandinavien og Tyskland.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music