>Sherin Khankan - foredragsholder - debatær - booking<

 

Sherin Khankan - foredragsholder - debatær - bookingSherin Khankan kan bookes til foredrag med nedenstående emner:

Er det muligt at være troende muslim og fanatisk demokrat?
Dette foredrag handler om hvordan man forener troen på Koranen som Guds åbenbarede ord med den danske sekulære virkelighed. Et opgør med fanatiske muslimers og fanatiske demokraters tendens til at monopolisere sandheden.

Euroislam og debatten om fortolkning af Koranen.
Om forholdet mellem religion og politik, islam og menneskerettigheder samt debatten om ytringsfrihed og mangfoldighed.

Politisk islam i Mellemøsten. Om reformbevægelser i den muslimske verden og om de islamistiske bevægelser der udspringer heraf.

Sløret frihed. Om kvinder i islam.

Sufiislam. Om Koranens spirituelle karaktertræk og om at give slip på behovet for andre menneskers anerkendelse og berømmelse.

Islam som et alternativ til de vestlige samfund. Islamisk aktivisme i Danmark

Øst er øst og vest er vest og aldrig vil de to mødes. Om integration som villigheden til at turde give og turde miste. Kulturforståelse og vejen til bedre kommunikation.

Sherin Khankan er født i 1974. Hun er forfatter, foredragsholder og debattør med syrisk-finsk familiebaggrund. Hun er cand. mag. i religionssociologi og filosofi fra Københavns Universitet med speciale i Islam i Danmark og det moderne Mellemøsten. Hun er stifter af og formand for Forum for Kritiske Muslimer og har desuden været medlem af Det Radikale Venstre; hun meldte sig ud efter 5 års medlemsskab: "Jeg har efter lange overvejelser besluttet mig for at forlade Det Radikale Venstre ... Partiets højrefløjs verdslige fundamentalisme dominerer partiet i en grad, der gør det umuligt for mig at identificere partiets mulighed for at skabe syntese i en globaliseret verden, der er kendetegnet ved mangfoldighed" (Citeret fra "Islam & Forsoning", Sherin Khankan 2006, Lindhardt og Ringhof).

Holdninger
"Khankan er troende muslim, og i hendes øjne er Islam ikke et smykke, man bærer om halsen som et symbol. Islam er en personlig overbevisning baseret på næstekærlighed og respekt, som man lever efter. Men Islam vil miste sin berettigelse, hvis den ikke udvikler sig i forhold til det samfund, vi lever i. Khankan er opvokset i Danmark i en familie, hvor moderen stammer fra Finland og er kristen, og hvor faderen er fra Syrien og er muslim. Hun er dermed et produkt af to forskellige religioner og kulturer og har i praksis set og levet med de mange ligheder og forskelle, der findes mellem kristendommen og Islam. Det har derfor altid været naturligt for Khankan at gå på kompromis og være kritisk over for sin egen måde at forvalte og udøve sin tro på." (Citeret fra minority-report.dk).

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music