>Dan Hilfling - foredragsholder - DDR - booking<

 

Dan Hilfling - foredragsholder - DDR - bookingDan Hilfling kan bookes til foredrag med nedenstående emner:

Flugten fra Stasi
Den virkelige historie om, hvordan Dan Hilfling som ung jazzmusiker faldt i kløerne på det berygtede Stasi og samtidig lagde en sindrig plan for at smugle min østtyske kæreste til Danmark. Med PET i kulissen, udspillede der sig den mest fantastiske flugt gennem Jerntæppet. Den svære rolle som dobbeltagent under Den Kolde Krig, kan også læses i bogen "Jazz og blå briller" (Borgen 2001) Et foredrag som kan vare fra 60 til 120 minutter.

Revolution eller invasion?
Under Den Kolde Krig ventede mange kommunister på, at revolutionen brød ud i Danmark. Naturligvis med hjælp østfra, hvor man sandsynligvis forberedte en invasion. De fleste danskere mente at denne tanke var lidt for fantasifuld. Ved at studere det historiske materiale, der nu er tilgængeligt i de åbnede arkiver, får man sig en overraskelse.

Danmark skulle overfaldes som det første land i Europa. Hemmelig likvidering af vore jagerpiloter og forgiftning af drikkevandet, var nogle af de planlagte metoder. Det er opsigtsvækkende, hvor mange danskere der tog aktivt del i disse planer. Foredraget varer ca. 60 minutter og kan suppleres med efterfølgende diskussion.

Dan Hilfling optræder som forfatter, men er uddannet grafonom og civiløkonom. I samarbejde med PET arbejdede han, mod sin vilje, for Stasi indtil jeg fik smuglet sin nuværende kone ud af DDR.

Før denne tid spillede Dan Hilfling som jazzmusiker i DDR, hvor jeg lærte meget om dette land. Med mit kendskab til Stasis metoder, undrede jeg mig over, hvorfor der blev brugt så megen energi på at hverve så mange danskere. Disse spørgsmål blev besvaret, da det blev muligt at studere de nu åbnede arkiver.

Det viste sig, at DDR faktisk stadig indtil 1989, planlagde invasionen i Danmark. Der skulle, ifølge disse planer, placeres et stort antal købte personer i militæret, ministerier, medierne og andre taktiske steder, hvor sabotage af anlæg og snigmord på udvalgte personer skulle foretages.

Dan Hilfling har udgivet en bog, der bl.a. handler om DDR´s forberedelser på invasionen i Danmark. Bogen udkom i foråret 2003.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music