>Steffen Gram - journalist - foredragsholder - verdensorden<

 

Steffen Gram - journalist - foredragsholder - verdensordenForedrag af Steffen Gram:

Foredrag 1: Verden ifølge Gram
Donald Trump og en Rigsret! De amerikanske demokrater og chancerne ved præsidentvalget i november! Boris Johnson og Brexit! Krigen i Syrien! Demonstrationerne i Hongkong – og mange andre steder! Handelskrigen mellem Trump og Xi – mellem Trump og EU! ”Verden ifølge Gram” er en verden i skred, en verden, hvor vi ikke mere kan tage noget for givet, hvor alliancer er under pres – og hvor verdens tyngdepunkt flytter mod øst. DR’s Steffen Gram, mangeårig international korrespondent og vært for ”Verden ifølge Gram”, fortæller om sin – og vores – verden.

Foredrag 2: Kan en demokratisk kandidat vælte Trump i år
Det demokratiske felt af kandidater er stort – men hvem er de? Hvad står de for? Hvordan ser det USA ud, der skal til valg næste år? Og kan det virkelig være rigtigt, at ”Uncle Joe” – tidligere vicepræsident Biden – skal føre feltet her i 2020? Amerikanerne lever med en økonomi på fuld speed – i hvert fald indtil videre! Arbejdsløsheden er den laveste i årtier! Så hvad stiller demokraterne op, når Trump her i foråret er populær som aldrig før? Steffen Gram, DR’s mangeårige USA-korrespondent og vært for ”Verden ifølge Gram” på P1 fortæller om demokraternes felt, om partiets forsøg på at definere, hvad det står for – og Trumps popularitet før valget til næste år.

Foredrag 3: Handelskrig mellem USA og Kina
Trumps USA og Xi Jinpings Kina er på vej ind i en handelskrig – der vil rive store dele af det globale samfund med sig, også EU! Og handelskrigen handler om mere end toldsatser, priser på soya-bønner og apple-telefoner. Handelskrigen er begyndelsen på opgøret mellem USA og Kina om, hvordan supermagten USA skal afgive magt – og stormagten Kina afløse USA. De to ledere, Donald Trump og Xi Jinping sætter hver deres aftryk på, hvordan opgøret kommer til at gå. Og så tegner det helt store opgør sig i horisonten om, hvem der erobrer det teknologiske herredømme. Så hvor står vi i EU i det opgør? Risikerer vi at blive slagmark for de to giganter? Steffen Gram, DR’s mangeårige USA-korrespondent og vært for ”Verden ifølge Gram” på P1 ruller handelskrigen og dens perspektiver op – også for os i EU, for alle vil blive ramt, hvis USA og Kina ikke får lagt låg på striden.

Foredrag 4: Valg, vælgere, demokratier og de strømninger, der bevæger sig rundt om i verden
Briterne står i en gigantisk demokratisk krise med Brexit. Inderne har genvalgt Modi på hans nationalistiske hindu-program i verdens største demokratiske valg. Europa har netop valgt et nyt EU-Parlament, hvor polakkerne stemte for deres autoritære regeringsparti, hor Orban vandt i Ungarn, Salvini i Italien og Marine le Pen i Frankrig. Så hvordan står det egentlig til med demokratierne? Bedre i nogle samfund. Værre i andre. Det store spørgsmål er, hvor demokratierne ude i verden er på vej hen. Steffen Gram, DR’s mangeårige USA-korrespondent og vært for ”Verden ifølge Gram” på P1 fortæller om valg, vælgere, demokratier og de strømninger, der bevæger sig rundt om i verden.

Steffen Gram er tidligere redaktør og studievært for DR-TVs udenrigsmagasin Horisont fra 1996. I snart 35 år har Steffen Gram dækket tilværelser uden for Danmark. Han har rapporteret fra krige og flygtningekatastrofer i Indokina, Centralamerika, Somalia og i Kaukasus og set resultatet af Saddam Husseins gasangreb på kurderne i Halabja. Han var TV-korrespondent for DR i Reagans Amerika fra 83 til 87, udlandsredaktør på Det fri Aktuelt og i TV-A før han tog som korrespondent til Gorbatjovs Sovjetunionen i 1990. Han var øjenvidne til Sovjets sammenbrud – og forlod Jeltsins Rusland i 94. Siden har han rejst regelmæssigt i Rusland, Øst-Europa (specielt Rumænien) og USA.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music