>Peter H. Fogtdal - foredrag - eget forfatterskab - booking<

 

Peter H. Fogtdal - foredrag - eget forfatterskab - bookingPeter H. Fogtdal er romanforfatter. Har før arbejdet som satiriker, astrolog og radiovært. Uddannet dramatiker. Har skrevet to tv-spil til DR i 1980erne, plus masser af satire til tv og radio. Forfatter til bl.a. ”Letmælksprofeten”, ”Pedellen”, ”Lystrejsen”, ”Flødeskumsfronten”, ”Drømmeren fra Palæstina”, “Jupiters Time”, ”Zarens dværg” og “Det store glidefald”.

Foredrag af Peter Fogtdal:

Foredrag 1. Zarens dværg
Zarens dværg (2006) er en historisk roman på 300 sider. Den er morsom, tragisk, poetisk og vulgær. Hovedperson er Sørine Bentsdatter, en arrig lille dværg, der bliver givet som gave til Peter den Store, da Zaren besøger København i 1716. Romanen følger hendes rejse til Rusland, hvor hun mod sin vilje bliver udstillet på Zarens Kunstkammer – og hvor hun forelsker sig i Zarens yndlingsdværg, Lukas.

Foredrag 2. JUPITERS TIME
Tyge Brahe er en af de største videnskabsmænd, der nogensinde har levet. Men hvem var han egentlig?
Og hvordan tegnede hans liv sig på Hven, hvor han gjorde sine banebrydende observationer af himmellegemerne?

Foredrag 3. BUSTUR MED BIGAMISTEN
Tag med Peter H. Fogtdal på en morsom og historisk bustur rundt i Frederik IVs København. Foredraget er delvist baseret på forfatterens bestseller roman LYSTREJSEN om den danske enevoldskonge – og den underholdende foredragstur vil bl.a. bringe deltagerne forbi Frederiksberg slot, Rosenborg, den røde kancellibygning (statsministeriet) og andre steder, der forbindes med danmarkshistoriens største bigamist, Frederik IV (1699-1730). På denne bustur vil han fortælle om 1700-tallets København, om kongens italiensrejser og om sin omfattende research i forbindelse med LYSTREJSEN (nu i 3. oplag).

Foredrag 4. VIKINGER PÅ VALIUM?
Hvordan ser det store udland på os danskere? Og hvad betyder det at være dansk i dag, hvor velfærden forsvinder, og København er ved at blive en forstad til Bruxelles? Danmark har været et ”ubetydeligt” land i firehundrede år. Er det derfor, verden tror, at både Søren Kierkegaard og Lego er tysk? Med udgangspunkt i sine tre bestseller romaner Drømmeren fra Palæstina (om forfatterens jødiskearabiske morfar, der kom til Danmark som femårig), flødeskumsfronten (om den østrigske værnemagtssoldat Andreas Spiess, der var udstationeret i Jylland under Anden Verdenskrig) og Lystrejsen (om Frederik IVs italiensrejser) diskuterer Peter H. Fogtdal, hvad vores danske værdier er – og hvordan omverden har opfattet vores land, siden Tycho Brahe sprængte sin blære!

Foredrag 5. FLØDESKUMSFRONTEN: EN TYSK SOLDAT I DANMARK
Hvad får almindelige, rare mennesker til at begå de værste forbrydelser? Det er temaet i Peter H. Fogtdals roman Flødeskumsfronten om den østrigske soldat, Andreas Spiess, der var udstationeret i Danmark under Anden Verdenskrig.
Romanen, der også foregår i tredivernes Tyskland og Østrig, er et psykologisk portræt af en velmenende mand, der ender med at skrive propaganda og bestyre en kz-lejr på Østfronten.
Men kunne vi ikke alle have gjort det samme, hvis vi var født i det gale land på det gale tidspunkt?
Et provokerende og spændende foredrag om nazisme, propaganda og opportunisme.

Foredrag 6. FREDERIK d. IV
– den følsomme bigamist
Frederik IV (1671-1730) var Danmarks mest fascinerende enevoldskonge.
Alligevel er det de færreste, der ved noget om ham. Kom og hør et spændende foredrag om Frederk IVs to \”mærkelige\” Italiensrejser, om hans fascination af katolicismen og hans kaotiske kærlighedsliv, der gjorde ham til danmarkshistoriens største bigamist.
Foredraget er baseret på forfatterens kommende roman Lystrejsen (efteråret 2002) og på hans indgående research om kongen i både Danmark og Italien.

Foredrag 7. DRØMMEREN FRA PALÆSTINA:

EN ANDERLEDES INDVANDRER-HISTORIE
Peter H. Fogtdal fortæller om sin bestseller, der er baseret på hans morfars dramatiske liv. David Huda blev født i Palæstina som søn af en arabisk far og en jødisk mor. Som femårig blev han bortført under dramatiske omstændigheder og sendt til Danmark, hvor han blev plejebarn hos et indremissionsk ægtepar på den jyske hede. Senere blev han aktiv frihedskæmper og måtte flygte til Sverige med Gestapo i hælene.
Et levende til tider humoristisk foredrag om identitet, rødder og religiøs intolerance.

Foredrag 8. PERSONLIG UDVIKLING – FØJ?
Hvorfor piller halvdelen af danskerne sig så voldsomt i deres navler? Er vi blevet en nation af terapi-narkomaner, eller gavner det faktisk samfundet, når så mange af os prøver at blive til ”hele” mennesker? Kom og vær med til en spændende debataften om personlig udvikling. I oplægget gennemgås de vigtigste psykologiske principper: skyggesider, projektioner, positiv tænkning og kunsten at leve i nuet i stedet for at sidde fast i fortiden. Dette humoristiske, men alvorlige debatforedrag er perfekt for arbejdspladser eller andre steder, hvor der skal ruskes op i dødvandet!

Foredrag 9. EGET FORFATTERSKAB
Levende oplæsning og causeri.

Foredrag 10. HUMOR, SATIRE OG TRAGEDIE.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music