>Marianne Florman - foredrag - motion - samarbejde - booking<

 

Marianne Florman - foredrag - motion - samarbejdeI 1990′erne havde Marianne Florman det med at rejse verden rundt for at hente medaljer sammen med De Jernhårde Ladies. I det nye årtusinde har Marianne stort set lagt håndbolden på hylden og har lavet masser af TV på DR1, Sporten og sundhedsmagasinet Ha det godt. Hun har siden medalje høsten I 90’erne holdt mere end 500 foredrag og kurser for erhvervslivet.

Derudover er Marianne forfatter og medforfatter til en række bøger, og er fast klummeskribent I Hjemmet og Helse og nu også Hestemagasinet, da Marianne har udviklet en nyt Koncept “Vejen til hestens hjerte – og dit eget!”.

Mariannes foredrag er spændende og inspirerende og du kan ikke undgå at lade dig rive med. Med en god portion humor og selvironi holder hun blandt andet foredrag om at være menneske, team-spirit, samarbejde og motivation. Marianne vender tingene på hovedet når hun taler om emner som værdier, målsætninger og high performance. Hun angriber dem fra nye vinkler og beder tilhørerne om at sætte deres egen dagsorden i hverdagen.

Marianne Florman har et særligt hjerte for at vi mennesker finder tilbage til os selv, finder balancen I vores liv både fysisk, psykisk og spirituelt, og hun afliver alle undskyldningerne for at blive I hamsterhjulet. Du er nødt til at bruge kræfter på at blive den bedste udgave af dig selv ellers knækker du halsen, siger Marianne som selv dyrker både meditation, yoga og så finder hun Nuets kraft sammen med sine heste.

Sammen med hestene har Marianne Florman fundet en vej til at møde sig selv, bruge sin intuition, lytte, mærke og ikke mindst være leder uden at dominere.

Det kræver ikke kun mod, men også selvtillid, selvværd og blod, sved og tårer at finde din KRAFT til at være mennesker og til at finde din DRIVKRAFT til at leve i sund balance I en verden hvor hjulene kører meget stærkt – og til at lede sig selv og andre med hjertet!

Foredrag:

AT VÆRE MENNESKE
Vi lever i en tid hvor mulighederne er mange og det er på mange måder godt. Men det er også en udfordring for os mennesker hele tiden at skulle forholde sig til tusinde ting og hele tiden skulle vælge til og fra.
Derfor bliver mange mennesker enten passive eller frustreret, når de forsøger at finde ud af, hvad de selv har lyst til. Livet er ikke let, det kræver noget af os. Derfor er det vigtigt at vi mærker os selv og tager os selv alvorligt.

Nogen bruger alderen som sin bedste undskyldning for ikke at gøre det som de drømmer om, andre er mere spidsfindige i deres påfund af undskyldninger for ikke at gøre det, der gør dem glad!

Jeg afliver alle undskyldningerne og giver et bud på hvilke barrierer du skal bryde for at finde ind til dig selv og mærke din kraft! Jeg fortæller om hvor vigtigt det er at gøre det som giver mening for dig. Derfor er det også naturligt at fortælle om min præstationsangst og hvordan den udfolder sig i vores samfund.

Det er så vigtigt at finde ud af hvad der gør os glad - og det kan faktisk gøres meget enkelt! Jeg fortæller og fortæller, fortæller........

Team spirit – er det så dig eller mig der har ansvaret?

Når jeg holder foredrag om samarbejde er det vigtigt at foredraget er tilpasset tilhørernes behov. Ingen mennesker og ingen virksomheder er identiske, derfor er det vigtigt at finde ind til de elementer der er vigtige i den enkelte virksomhedskultur.

Når jeg taler om at få grupper til at fungere, mener jeg det er vigtigt i første omgang at fokusere på nogle få elementer. Mange faktorer er i spil når alle sejl sættes ind, og fokus på få elementer er ofte nok til at vende skuden i den rigtige - eller forkerte retning.

Her er beskrevet nogle af de fokus punkter Marianne Florman syntes der er vigtige at tage fat på;

Målsætninger - et tidens vigtigste redskaber. Men hvad nytter det at lave målsætninger, hvis man alligevel ikke når dem!!! Jeg giver mit bud på hvordan vi skal forholde os til den svære snak om målsætninger, f.eks. individuelle målsætninger kontra fælles målsætninger.

Værdier - også et af tidens trend. Enhver moderne virksomhed eller forening med respekt for sig selv har gjort sig sit værdigrundlag klart og har formidlet det ud i organisationen. Men men men! Værdier er jo - som ordet siger i sig selv - værdiladet. Det vil sige at vi ligger noget meget forskelligt i ordene - og det kan være årsagen til mange konflikter og vanskeligheder i samarbejdet.

Energi - Jeg har en forestilling om, at når mennesker er sammen, så udsender vi en energi der fylder andre mennesker op, og vi udsender en energi der tapper andre. Men det mærkelige er, at vi meget sjældent selv er vidende om hvornår vi gør det ene eller det andet - Men vi tror vi ved det!!!!!!!!!!!!

Hierarki / roller - Til alle tider, når to eller flere mennesker er sammen, opstår der et hierarki. Og hvordan har du det så med i hierarki? Er du tilfredse med den rolle du er blevet tildelt? Er du misundelige på en anden fordi han/hun fik det job du havde udset dig? Hvilken rolle indtager du når du befinder dig i en gruppe?

Dette er nogle af de emner jeg syntes er vigtige at tage op når samarbejde er på dagsorden.
Har din virksomhed, foreningen eller organisation nogle anderledes problematikker, så vil jeg i samråd med Jer tilpasse mine emner.

MOTI....VA´FOR NOGET?
De fleste ledere går på kurser for at lære hvordan de skal motivere deres medarbejdere.
Men - motivation handler ikke kun om hvem der motiverer og hvem der skal motiveres. Motivation handler i langt højere grad om engagement og indre mental styrke.

De fleste trænere, ledere og pædagoger vil sikkert nikke genkendende til en følelse af at skulle underholde. En ulige kamp mod gode og dårlige undskyldninger.
Og - jeg tror ikke på at man kan motivere nogen der ikke vil motiveres.

Underhund og overhund vil altid slås, så den store udfordring ligger altså i at finde ind til de faktorer, der gør at mennesker bliver i stand til at motivere sig selv.
Det er alt for let at sige at ting er kedelige og uinspirerende.
Det er alt for let at sige at jeg er træt i dag.

Målsætninger
En af de vigtige faktorer til at opbygge en mental styrke er målsætninger. Marianne Florman taler om hvordan man kan tage fat om disse målsætninger, hvordan man fører dem ud i livet og hvilke faktorer der spiller ind når man tror det hele kører på skinner!

Præstationsangst
Præstationsangst er en af årsagerne til at motivationen kan være lav. Mange af os har præstationsangsten inde under huden i hverdagen i større eller mindre grad, og angsten kan komme til udtryk på mange forskellige måder.
Marianne Florman taler om præstationsangst udfra egne erfaringer. Hvordan håndterer vi angsten når den dukker op? Hvordan kommer angsten til udtryk? Hvad er årsagen? etc.

MØD DIG SELV - GENNEM LØB
Motion er meget andet end at få rørt dellerne. Det er andet end et bedre blodomløb, ledstyrke, svedige trøjer og prustende madammer.
Motion er nemlig også en tumleplads for os moderne mennesker - et sted hvor man kan lære sig selv at kende: sine grænser, sine overspringshandlinger, sine styrker og ikke mindst finde troen på sig selv.

Motion er en handlemulighed mere i livet!
Hvis du er i stand til at forme en løbevane så vil du også være i stand til at forme mange andre ting i din tilværelse - motion er altså et middel til at sætte dagsorden for sit eget liv!
Løb en tur - og mød dig selv!

Nogle mennesker har spurgt mig, hvad det er jeg egentlig mener med at møde sig selv? Når man dyrker motion f.eks. løb, så løber man ind i nogle små kriser. Man lærer kriserne at kende og man lærer at tackle dem. Disse kriser og den måde du tackler dem på, vil ofte være lig den måde du tackler andre kriser på.

Utrolig mange mennesker stiller meget store krav til sig selv, hvilket faktisk gør at de får meget svært ved at ændre deres vaner. Marianne Florman er selv et ret godt eksempel. Jeg stiller store krav, så jeg kommer ofte til at løbe alt for hurtigt og så for jeg lyst til at gå, og så syntes jeg det er pinligt, og så får jeg ondt i flere dage i benene og så gider jeg ikke næste gang.

Det er her man ofte løber ind i den onde cirkel, man orker ikke selv, bliver misundelig og begynder at brokke sig over andre ting, selvom det måske grundlæggende er en selv man er utilfreds med.

Surmuler og brokkehoveder findes blandt dem der ikke selv formår det andre kan.

I stedet for at brokke sig vil min parole i stedet lyde, at man selvfølgelig kan finde mange andre argumenter for at dyrke motion end f.eks. vægttab. Jo flere gode sider man kan finde ved løb eller motion generelt, jo flere grunde er der til at gøre det.

Marianne Florman vil her nævne bare et par stykker:

Det giver selvværd at mærke en tilfredshed med sin krop. Det bliver lettere at acceptere sig selv som man nu er.
motion er ofte en sindets rengøring - dagens tænkes igennem og det er sjældent at man er "sur" når man kommer hjem - tværtimod - stolthed og tilfredshed er vel det mest normale man kan faktisk ofte "brænde en vrede af" ved at motionere.
motion er en god måde at opleve naturen eller sin by på.
man kan blive en hel opdagelsesrejsende hvis man er lidt nysgerrig, motion kan være en mental oase, en hvilepause et såkaldt "pusterum.
motion er en god måde at være sammen med "vennerne" eller "veninderne" på. Der er faktisk også nogle forretningsfolk der bruger det i forbindelse med forhandlinger.
Lykkelig er den der kender sig selv og med glæde kan omfavne sig selv, også sine mindre gode sider.

Løb en tur - og mød dig selv!

SPORTEN ER KORT - LIVET ER LANGT
Idræt behøver ikke bare være daglig træning og rutine.
Idrætten kan også være en inspirationskilde til at lære at leve livet på en anden måde.

Idrætslivet berører nemlig alle livets øvrige facetter, så idrætslivet er faktisk et "lille liv i livet", hvor man kan boltre sig og øve sig, uden det koster så meget.

I idrætten skal man ofte:

bryde nogle grænser
overvinde sine kriser
accepterer sin præstationsangst
finde nogle fælles mål
gå efter egne mål
indordne sig under nogle givne rammer
samarbejde
løse konflikter
Idrætten har meget andet at byde på end sure sokker og ømme muskler. Man kan bruge det hele i ens arbejdsliv og øvrige liv.

TRUE LEAD - EN HELT NY TILGANG TIL AT ARBEJDE MED LEDELSE

At være True Lead betyder, at du har fundet kraften i dig selv, at du står i og ved dig selv, og at du er i stand til at mestre dig eget liv, dine følelser og dine potentialer. Med denne kraft vil du være i stand til at vise vejen for andre – du er i stand til at være en autentisk leder!

Din virksomhed eller organisation kan booke mig til et foredrag, om autentisk ledelse - eller

DIn virksomhed eller organisation kan booke et kursus i autentisk ledelse, med hesten som hjælper.

Som leder, underviser eller vejleder er det vigtigt at være i stand til at se, fornemme, mærke og høre, hvad dine medarbejdere, elever eller klienter har brug for.

Når du leder eller vejleder andre mennesker må du kunne være neutral, se klart og ikke blive ramt af egne projektioner. Vejen til hestens og dine medmenneskers hjerter går gennem dit eget hjerte. Derfor er du først nødt til at gå vejen selv.

Hesten er vores spejl, og den fortæller os, hvad vi har brug for at vide. Det kræver af os, at vi kan møde op uden planer, projekter eller ambitioner og uden at vide, hvor det ender. Kun dér vil vi kunne se vejen. Du må derfor udvikle din intuition og lære at stole på den. Du må lære at stå tillidsfuldt i det åbne! Og hesten er den bedste hjælper.

Hesten er til stedet i nuet, den har den fineste intuition og den læser dig som en åben bog.
Heste er mestre i at undervise os i nonverbal kommunikation.

Når du som leder gennemgår et kursus med heste, får du/I en helt fantastisk oplevelse af hvad reel ledelse går ud på. Nemlig om du er opmærksom, nærværende, tydelig og troværdig. Du vil blive spejlet i forhold til dine værdier, din empati, tillid og ligeværdighed. For at være med til at lede og udvikle andre må du nødvendigvis også kunne lede og udvikle dig selv.

Du får både teoretisk og praktisk undervisning og du går med garanti hjem med en følelse af større indsigt og forståelse for hvad autentisk ledelse er for dig.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music