>Vigga Bro - fortællekunst - foredrag - booking<

Vigga Bro - fortællekunst - foredrag - bookingVigga Bro er datter af en gammel fortællerslægt, født med fortællingen i sig.

Med kunstnerens sans for detaljer svinger hun penselen og maler levende billeder i tilhørernes bevidsthed med farver hentet fra historiernes magiske palet.

Enten det er regnbuefarvede historier fra ”Orkanens Øje”, en forestilling med Viggas egen historie ”De røde sko” og en fortælling af Karen Blixen. Eller hun fortæller om skabelsen eller i en musikfablen fabler om tidens gang, og hvad den gør ved os. Med mere end hånden på hjerte fortæller de også med ord og musik om det der er ind imellem.

Vigga Bro har medvirket i talrige film- og tv-produktioner, omskrevet og iscenesat Shakespeare, været instruktør og skribent og nu fortæller hun historier. Derudover underviser Vigga udøvende fortællere i fortællekunsten. I 1996 udgav hun bogen ”Orkanens øje” – en fagbog om historiefortælling., til gavn for både nye og trænede fortællere.

Vigga Bro holder foredrag om fortællekunsten og nedenstående emner:

*H.C. Andersen fortælling
Fortælling om H.C. Andersen og den mundtlige tradition. Hvor fik han historierne fra? Hvem påvirkede ham? Hvad var det for historier han hørte? Derudover fortælles et par af hans historier.

*"Da menneskene var omvandrende biblioteker"
Vigga Bro, der er en af vore bedste fortællere, snakker om denne ældgamle fortællekunst og hvad der er det særlige og raffinerede ved den, og hvorfor vi i dag igen sætter den i højsædet.
Foredraget er spækket med historier, for det er jo det, det handler om.

*"Historier Har ingen Hudfarve"
Det er lettere for en historie at krydse en grænse end det er for et menneske. Og det er lettere at forstå en historie fra "1000 og en nats eventyr" end det er at forstå vores nabo i opgangen, der kommer fra Irak.

Jeg synes det er bedre at finde ud af hvad vi har til fælles, end hvad der skiller os. Bedre med ord end bomber. Hun rejser med ordene rundt om jorden til Irak - Tyrkiet - Bolivia - Colombia - USA - Grønland - Irland - Kina- Tibet - Afrika - Italien og Jylland.

*"Spinde en ende"
En aften med historiefortælling. Hvor arrangøren er med til at bestemme indholdet ud fra mit repertoire.

*”Ku’ man få lov at blive gammel?”
Tidens tabu-ord: ”død”, ”ældre” og ”gammel” kender vi, det er bare ikke velopdragent at bruge dem overfor folk de kunne passe på.

Men der er meget godt ved at blive gammel. Bl.a. Historierne. Jo flere år jo flere historier.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music