>John Andersen - arkitekt - forfatter - foredrag - booking<

 

John Andersen - arkitekt - forfatter - foredrag - bookingJohn Andersen har gennem 40 år foretaget mange forskellige spændende rejser. Bjergbestigning, arkæologiske ekspeditioner, isbjørnemærkninger samt kajakekspeditioner overalt langs Grønlands kyster.

Igennem 25 år har han lavet mange radioudsendelser (P1) om sine rejser og bl.a. udgivet bøgerne: ”Mit Grønland” 1998. ”Jorden Rundt” 1998. ”84° Nord, I kajak Nord om Grønland” 2001. ”Pakis og Fjerne Horisonter” 2002 (solgt til National Geographic 2003) ”Eventyrernes Klub” 2002 og ”Østgrønlands Perler”.

John Andersen har været formand for Eventyrernes Klub. (1997 – 2001). ”Grønland” Om Østgrønland 2005, genudgivelse af Knud Rasmussens ”Min Rejsedagbog” 2005 med langt resume af John Andersen, genudgivelse af Eigil Knuths ”Fire Mand og Solen” 2007, med forord af John Andersen, ”Rundt om Grønland” 2009 sammen med fotograf Ture Andersen,”Rejser til det lykkelige Arabien” (2012), “Silkevejen på motorcykel – 35.000 km fra Istanbul til Xian (2015).

Seneste udgivelse: “En motorcykeltur gennem Rusland til Stillehavet – på sporet af Vitus Bering” (november 2017).

Foredrag af John Andersen:

Foredrag 1: Ad støvede veje rundt i Sydamerika. Med glimt fra Ernesto (Che) Guevara’s. ”En motorcykeldagbog”
Beretningen fra en tre en halv måneds motorcykelrejse fra december 2017 til april 2018 med start i Beunos Aires i Argentina til Chile, Peru, Ecuador og Columbia, hvor John og hans motorcykel makker Bodil, fulgte Ernesto Che Guevaras motorcykelrejse i 1952. Foredraget handler også om det at rejse langt, 13.000 km. på motorcykel, om den storslået natur og ikke mindst om de mennesker de mødte på den lange rejse. John Andersen er nu gået i gang med at skrive en bog om den interessante og spændende som vil udkomme på forlaget Gyldendal i foråret 2019.

Foredrag 2: En motorcykel rejse fra København til Rusland og Sibirien som sluttede i Kamtjatka ved Stillehavet
Fra april til medio september 2016 gennemførte John Andersen en motorcykelrejse fra Sct. Petersborg til Stillehavet hvor målet og opgaven var at beskrive den historiske rejse som Vitus Bering fra Horsens foretog fra 1725- 1743. Det var zar Peter den Store som ville have undersøgt om Sibirien var forbundet med Nordamerika eller om der var et stræde imellem. Samtidig ønskede han at få kortlagt de store ubeboede egne og dermed at kunne udvide Ruslands territorium. Det var spændende og farefuld, men med stor hjælp fra venlige russere.

Foredrag 3: Silkevejen fra København til Istanbul og videre til Xian og retur En motorcykelrejse på 27.000 km
Fra april til september 2014 rejste John Andersen 27.000 km på motorcykel fra Danmark til Istanbul i Tyrkiet, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Kirgistan, Kazakhstan , Kina og Sibirien, hvor han fulgte de gamle silkeveje. Målet var bl.a. at beskrive de mange karavanseraier (hoteller) som blev benyttet gennem 2000 år. I dag er de fleste ruiner, men især i Tyrkiet og Iran er mange restaureret og enkelte er indrettet som moderne hoteller. Opgaven var også at beskrive det nuværende liv og trafik på de historiske vej. Silkevejen fra Istanbul til Xian og retur. En motorcykelrejse på 35.000 km.

Foredrag 3: Rundt om Grønland
Foredraget taget afsæt i bogen af samme navn (Gyldendal 2009-­‐10) og handler om Grønlands storslåede natur, dets mennesker og om Grønlands fremtid. Foredraget kan tilpasses efterskoler, biblioteker eller virksomheder. Foredraget bygger på mange års lange kajakekspeditioner, videnskabelige ekspeditioner, samt mere almindelige rejser overalt på verden største ø.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music