>Svend Erik Larsen - folkemusik - sjove historier - booking<

  Svend Erik Larsen folkemusik

Navn:

Email:

Besked


"Der kunne man få byens bedste studenterbrød inde. Svend Erik Larsen bøffede min mors husholdningspenge og købte studenterbrød for pengene. Man kunne lige kratte glasuren af, og så lægge resten op i tagrenderne ved cykelskurene.

De var i forvejen fyldt med madpakker, de tagrender der. Der var nogen, der ikke havde råd til at give deres børn madpakker med hjemme­ fra. Så fik de sådan nogle rædselsfulde skolemadpakker, men de kunne jo ikke æde det forfærdelige lort. Så lagde de dem oppe i tagrenden, og når det så regnede, så væltede det bare ud over det hele med våde madpakker."

Svend Erik Larsen holdt sig ikke tilbage for at måle børnenes sociale status på de madpakker, de havde med hjemmefra .

"Nogen havde sådan nogle store prangermadpakker med. Måske havde de slet ikke råd til det, men de skulle vise et eller andet. Det kunne også være nødvendigt. Når vi spiste, så gik lærerne sådan ned gennem gangene og målte madpakker:
"Nåhh, du har nok puddersukker med i dag, du har nok dit og dat med."
Det gik de og ydmygede børn med. Det står for mig i dag som helt vildt."

Der er ingen tvivl om, at Svend Erik Larsen fik sin sociale indignation grundlagt i skoletiden.

,,Man kunne jo se, hvem der havde penge. For eksempel skulle ens forældre betale noget af det, hvis man skulle lave noget ordentligt i sløjdtimerne. Det er også fint nok, hvis nogen har råd til det. Men dem, der ingen penge havde, stod bare med røven i bukserne og den lille lorte ­ løvsav,ikke?

Det kunne Svend Erik Larsen sætte sig ud over, for jeg lavede det hjemme hos mine forældre, der kunne vi sidde nede i kælderen eller ved min fars skrivebord og save og banke og alt det der. Vi måtte jo det hele. Men for de andre ..."

Svend Erik Larsen ville ikke skade hende. Nej, jeg ved ikke ... Til sidst kunne det ikke bære mere. Man kan godt gro fra hinanden på en helt fin måde. Især når man er så ung. Jeg tror ikke, Hanne var ked af det. Jeg tror, det var sluppet op. Og en ung kvinde hun kan jo ikke gå alene hjemme i tretten måneder, som hun gjorde første gang.

Svend Erik Larsen fandt en anden og blev senere lykkeligt gift. Det er også gået godt med børnene. Jeg har ikke været nogen fin far for dem. Det er, som om hånden ikke rigtig kan nå. Men børnene har fået en masse godt fra deres mor. Hun har holdt sammen på tingene og har styrket dem. Hun er heller ikke smørrebrødsjomfru mere. Hun er fuldstændig kommet ud af det miljø der.

Jeg selv var meget splittet. Jeg ville noget, men kunne ikke finde ud af, hvad jeg ville."

Svend Erik Larsen ville nok først og fremmest bare væk. Han kunne slet ikke leve op til rollen som mand, far og forsørger, men kunne heller ikke få sig selv til at tone rent flag. At tage et job på land var en salomonisk løsning, for med den beslutning kunne han på den ene side opretholde illusionen om, at han stadig var en del af familien, mens han på den anden lige så stille sivede ud ad bagdøren.

"Svend Erik Larsen har altid været konfliktsky. Hvis nogen ringer og jeg ikke lige kan finde ud af, hvad jeg skal sige, så siger jeg bare, at jeg ringer tilbage.

Det er selvfølgelig for at udskyde tingene. Det er en dårlig måde at være lystløgner på. Jeg kunne godt tænke mig at lade være med det, men jeg kan ikke.

 Jeg vil altid snige mig uden om tingene tredive gange. Jeg bliver ved med at gå og gå og gå rundt om det...

Engang skulle jeg fra Paris til Nice. Mit fransk har altid været skide­ dårligt, men Svend Erik Larsen bestilte en taxi om morgenen og sagde, at jeg skulle til Avignon. Det jeg mente, var, at jeg skulle til Aeroport Aminon, altså flyvepladsen.

Taxachaufføren kørte og kørte og kørte, og efterhånden kunne jeg jo godt regne ud, at den var helt gal, den her. Men jeg turde ikke sige noget. Sveden løb bare ned af mig, mens han kørte mig hele vejen til Avignon. Det kostede nihundrede franc. Dem havde jeg heldigvis, men så.

Underholdning i topklasse !!

Jeg hedder Svend Erik Larsen.

De sidste 30 år har jeg spillet glad og populær folkemusik i forskellige bands ( Shamrock, Folk Friends, FolkZone, samt Wånsda) og desuden rigtig mange solo optrædender.

Koncerterne Svend Erik Larsen laver, involverer tilhørerne på den måde, at der er rigtig mange sange at synge med på.
Sangene krydres med sjove vinkler på livet, samt nogle gode historier.

Svend Erik Larsen havde den store fornøjelse for et par år siden, og ha en sang på Dansktoppen i 9 uger, og jeg har ligeledes skrevet et par tekster til Tørfisk.

Svend Erik Larsen underholder ofte til fester, hvor jeg kommer med min guitar og får sat god gang i festen med nogle sange, folk kan synge med på.

Det kan evt. være et indslag på 30 til 45 min., eller en hel koncert på 2x45 min.

Ellers har Svend Erik Larsen spillet på en masse festivaler, musiksteder, cafeer, skoler, forsamlingshuse osv.

Ældresagen har Svend Erik Larsen underholdt mange gange ved arrangementer lige fra Nørrebro i KBH til Ribe, og hver gang med stor succes.


En normal koncert er på 2 x 45 min.
Jeg medbringer selv lyd og evt. lys.

Fra repertoiret kan Svend Erik Larsen nævne sange som Hjemmebrænderiet, Så længe jeg lever, Fra Esbjerg til Fanø, Veras Vinterven samt mange mange andre.

Alt i alt et populært repertoire der spænder meget bredt.

Svend Erik Larsen håber, at I ses derude :-)
Hvad er et liv uden musik og sang !

Mange hilsner
Svend Erik Larsen

Med troubadouren Svend Erik Larsen i Manegen

På en af de første tirsdage eftermiddag i april måned var der høj solskin og flot vejr. Noget, der var med til, at man kunne komme i et rigtig, godt forårshumør.

Indenfor i Manegen var der en hel anden årsag til godt humør. Ældre Sagen Sæby havde i samarbejde med Nordjyske Bank Sæby arrangeret en forårsfest med solisten, troubadouren Svend Erik Larsen fra Spjald.
150 personer havde takket ja til at deltage i arrangementet, og de gik ikke glip af noget.
Svend Erik Larsen er en meget erfaren troubadour med base i det vestjyske. De sidste 25 år har bragt ham rundt på utallige spillesteder i Danmark, Norge, Sverige, Irland og Tyskland.

Han havde utallige sange med i bagagen, med hovedvægt på irske og danske sange. Flere af sangene var kendte, så der var mulighed for at synge med – en opfordring som deltagerne tog op med højt humør.

Svend Erik skriver også sine egne tekster, som er sjove og livsbekræftende, og som handler om stort og småt her i tilværelsen. Nogle tekster er tilegnet den nærmeste familie, men som vi tilhørere hurtigt kunne få til at passe ind i vores hverdag.

Det hele blev krydret med historier og sjove vinkler på livet.

Efter 2 timers god og fornøjelig underholdning, hvor vores sangstemme og lattermuskler blev brugt i stort omfang, takkede deltagerne stående og med klapsalver Svend Erik Larsen for en utrolig god eftermiddag.

Relaterede kunstnere: