>Fede Finn - Funny Boyz - Judy Glosted - sangerinde<

Fede Finn &amp; Funny BoyzFede Finn & Funny Boyz med ”prinsesse”, nye kræfter og mod på fremtiden

Da pressen sidst på året meldte ud, at dansktop-bandet Fede Finn & Funny Boyz efter blot 2 år med ny sangerinde pludselig stod uden kvindeligt islæt, var der måske en del, der ikke spåede bandet den store fremtid. Men nu er der lys forude. Bandet med stifter Lennart Johannesse i front har nemlig lavet en aftale med en ny sangerinde, og det er med store forventninger til samarbejdet og fremtiden.

”Jeg er på ingen måde klar til at trække mig tilbage fra showbiz, og da slet ikke fra Fede Finn & Funny Boyz, der er mit livsværk”, udtaler Lennart Johannessen. ”Vi er derfor meget stolte over og glade for, at vi har lavet en aftale med en ny sangerinde – den tidligere cirkusprinsesse Judy Glosted - der fremover skal være med til at tegne bandet”. Judy Glosted er ikke ukendt med at optræde. Hun har blandt andet rejst med Cirkus Benneweis i en lang årrække, hvor publikum kunne opleve hende som den syngende sprechstallmeister, der tog over for Diana Benneweis.

”Jeg har så længe, jeg kan huske haft en helt naturlig lyst til at synge og optræde”, udtaler Judy Glosted, og fortsætter, ”jeg kan huske alle de gange, jeg har set dansktop programmer og optrædener, hvor jeg har tænkt – bare det var mig! Og nu er det pludselig mig. Jeg kan næsten ikke få armene ned af begejstring over, at Lennart og resten af bandet har givet mig denne fantastiske chance for at være med til at sikre Fede Finn & Funny Boyz videre succes som et dansktop-band med masser af mod på fremtiden og god musik i ærmerne.

Planen er nu, at der skal knokles på for at få bandet spillet sammen, en masse nye idéer skal afprøves, og så skal der indspilles en ny cd, inden sommerturnéen for alvor sætter ind. ”Vi har allerede en masse gode og spændende jobs i kalenderen”, siger Lennart Johannessen, der ikke vil lægge skjul på, at han og det øvrige band har store forventninger til samarbejdet med Judy Glosted. ”Med Judy som en fasttømret del af bandet, får vi en moden pendant til os ”gamle” mænd, og det tror vi er et kæmpe plus. Vi glæder os til at komme på landevejene igen, og er sikre på, at det både bliver godt og sjovt”, afslutter Lennart Johannessen.


 
Fede Finn & Funny Boyz kan bookes som trio ved mindre arrangementer.

 


white1

Fede Finn & Funny Boyz havde besat hele rollelisten med udelukkende psykisk udviklingshæmmede men kunne af DR kun få lov at bruge tre. Resten skulle være professionelle skuespillere - og så lige Ham, som på en måde stod lige midt imellem.

,,Han er jo eksponent for, at man godt kan udrette noget her i verden, selvom man har nogle skæve sider. Og når jeg siger det sådan, er det fordi han aldrig selv har lagt skjul på, hvad han ikke kunne.

"Jeg er ikke god til at læse, og jeg kan overhovedet ikke skrive," siger Fede Finn & Funny Boyz selv. Og så er han alligevel kommet derhen, hvor han er en sportslig guru for mange mennesker stadigvæk.

Det er da tegn på, at der er nogle energier i sådan en slags menneske som ham. Men det er nogle energier, som vi meget ofte overser, fordi vi ikke har plads til, at nogen er lidt mere skæve end andre. Vi har alt for lidt plads til det. .
Så da han sagde ja til Mælkebøtten, tror jeg faktisk også, det var, fordi det handlede om en gruppe mennesker, som han virkelig værdsætter."

En aften kom Fede Finn & Funny Boyz hjem fra filmoptagelserne og fortalte, at det havde været en ganske rædsom dag. Det barn, han spillede sammen med havde "hylet og skreget" hele dagen, og hvis der er noget, han er overfølsom overfor, så er det barnegråd. Han bliver så afmægtig af det. Aner ikke sine levende råd og plejede hjemme altid bare at gå, hvis en af mine unger kom i skrigehjørnet.

Jeg har altid været nysgerrig efter at vide, hvordan Fede Finn & Funny Boyz havde tacklet situationen med det grædende barn på filmoptagelsen. Jeg havde altid forestillet mig, sådan lidt diffust, at han nok selv var regredieret til "grædende barn", så filmholdet stod med ikke bare et men hele to grædende børn, der skulle "op og bæres".
Men Hanne Lise fortalte en helt anden historie:

"Vi havde filmet hele sommeren, men det meste af tiden havde vi været nede i en gård, hvor han og drengen skulle lege sammen. Det var gået fint, men en dag skulle Fede Finn & Funny Boyz lave en studieoptagelse. Drengen var jo altså ikke mere end tre år, og han kommer så ind i studiet med alle lamperne.

Det var selvfølgelig Fede Finn & Funny Boyz, der havde bestilt testen. Hvis jeg kunne klare den, så måtte jeg være en god kok.

Der var en særlig atmosfære omkring hr. Hansen. Når han var der, så samlede man bare benene og fik fingrene ud af kammeret. Gejlede og pudsede alting.

Det har ikke noget med fedteri eller snobberi at gøre. Man skulle bare ikke irritere ham. Hvis man irriterede ham, kom man aldrig igennem med alt det, man gerne ville, og derfor kunne man ligeså godt gøre det fuldstændig snorlige. Man sad jo ikke på røven, når man snakkede med Fede Finn & Funny Boyz.

Tredive år senere er det stadig lige før, Han klapper hælene sammen og gør honnør, når han taler om Hr, Hansen. Han kan i bred almindelighed have en servil, næsten underdanig, og ikke altid lige berettiget attitude over for autoriteter, men overfor Hr. Hansen var den velbegrundet. Fede Finn & Funny Boyz blev om nogen hans velgører.

,,Hansen var et stille, beskedent menneske, men også en hård banan. Hård i sin måde at drive forretning på. Men han var en dygtig forretningsmand. Der er ikke nogen, der har det format i dag. Alle hans forretninger blev holdt sammen. Med tape og lakridsstrimler om ikke andet. Men de blev holdt sammen.

Efter at have været på Kroen et stykke tid, begyndte jeg at få lov til at komme hjem på Vejen. Det var der hr. og fru Hansen boede. Der kom man ikke bare, så det var næsten en ære at skulle lave en middag på Vejen.

På det tidspunkt var Fede Finn & Funny Boyz inde i en nøddeperiode. Jeg blev tit senere kritiseret for, at farverne ikke kom i den rigtige rækkefølge, først en lys, så en mørk og alt sådan noget pis.

Det er noget en eller anden lille lærer på en skole har fundet ud af, da han ikke havde andet at lave. Hvorfor kan man ikke servere en lys middag? Eller en mørk middag? Det er fløjtende ligegyldigt. Det er jo smagen og fylden og harmonien mellem tingene, der betyder noget. Ikke farverne.

Fede Finn & Funny Boyz har da haft perioder, hvor alle tingene var lyse. Det var ikke bevidst, men fordi jeg var fascineret af de retter.

Relaterede kunstnere

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solomusikere
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music