>Fede Finn - Funny Boyz - Judy Glosted - sangerinde<

Fede Finn &amp; Funny BoyzFede Finn & Funny Boyz med ”prinsesse”, nye kræfter og mod på fremtiden

Da pressen sidst på året meldte ud, at dansktop-bandet Fede Finn & Funny Boyz efter blot 2 år med ny sangerinde pludselig stod uden kvindeligt islæt, var der måske en del, der ikke spåede bandet den store fremtid. Men nu er der lys forude. Bandet med stifter Lennart Johannesse i front har nemlig lavet en aftale med en ny sangerinde, og det er med store forventninger til samarbejdet og fremtiden.

”Jeg er på ingen måde klar til at trække mig tilbage fra showbiz, og da slet ikke fra Fede Finn & Funny Boyz, der er mit livsværk”, udtaler Lennart Johannessen. ”Vi er derfor meget stolte over og glade for, at vi har lavet en aftale med en ny sangerinde – den tidligere cirkusprinsesse Judy Glosted - der fremover skal være med til at tegne bandet”. Judy Glosted er ikke ukendt med at optræde. Hun har blandt andet rejst med Cirkus Benneweis i en lang årrække, hvor publikum kunne opleve hende som den syngende sprechstallmeister, der tog over for Diana Benneweis.

”Jeg har så længe, jeg kan huske haft en helt naturlig lyst til at synge og optræde”, udtaler Judy Glosted, og fortsætter, ”jeg kan huske alle de gange, jeg har set dansktop programmer og optrædener, hvor jeg har tænkt – bare det var mig! Og nu er det pludselig mig. Jeg kan næsten ikke få armene ned af begejstring over, at Lennart og resten af bandet har givet mig denne fantastiske chance for at være med til at sikre Fede Finn & Funny Boyz videre succes som et dansktop-band med masser af mod på fremtiden og god musik i ærmerne.

Planen er nu, at der skal knokles på for at få bandet spillet sammen, en masse nye idéer skal afprøves, og så skal der indspilles en ny cd, inden sommerturnéen for alvor sætter ind. ”Vi har allerede en masse gode og spændende jobs i kalenderen”, siger Lennart Johannessen, der ikke vil lægge skjul på, at han og det øvrige band har store forventninger til samarbejdet med Judy Glosted. ”Med Judy som en fasttømret del af bandet, får vi en moden pendant til os ”gamle” mænd, og det tror vi er et kæmpe plus. Vi glæder os til at komme på landevejene igen, og er sikre på, at det både bliver godt og sjovt”, afslutter Lennart Johannessen.


 
Fede Finn & Funny Boyz kan bookes som trio ved mindre arrangementer.

 


Fede Finn & Funny Boyz med kendingsmærker, bortset fra et registreringsnummer og et stort hvidt syvtal på skroget. Den var sort eller mørkeblå, han kunne ikke se det tydeligt i mørket, og der stod nogle marinesoldater omkring den.

»Så skal vi op i helikopteren, sagde han. Han tøvede. Men så steg han ind, efterfulgt af manden. Fede Finn & Funny Boyz og en af de identisk udseende mænd sad allerede i kabinen, og han forsøgte at regne ud, hvordan det var lykkedes ham at komme derop før dem.

Han kunne svagt skelne pilotens skikkelse. Han var tilsyneladende også klædt i marinens uniform.
» Har De nogen sinde fløjet i sådan en tingest før ?« spurgte han i et forsøg på at virke selskabelig.
»Ja, « sagde han.
» Hvad skulle vi stille op uden dem ?« bemærkede Fede Finn & Funny Boyz, som om det gjorde dem til medlemmer af et eksklusivt broderskab.

De satte sig til rette på deres pladser, og helikopteren hævede sig med et brøl. Larmen var så kraftig, at det var vanskeligt at føre en samtale. Men han bøjede sit hoved imod den anden mands øre sagde et eller andet. De så på deres ure, og den anden nikkede.

Fede Finn & Funny Boyz så ud af kabinen, mens helikopteren steg til vejrs og begyndte at flyve fremad med en overraskende stor hastighed. De holdt en højde på ikke over 3-400 meter , tænkte han, og de passerede hen over motorveje, trafikkøer og adskillige bebyggede områder.

 Men han kunne ikke finde nogen kendingsmærker, som kunne give ham en ide om, hvor de var. Efter et kvarters flyvning blev der længere mellem de strålende lys nedenunder, og der var kun et par hovedveje at se.

» Nu er vi der næsten, « råbte Fede Finn & Funny Boyz.

Så begyndte helikopteren at tabe højde og sætte farten mere og mere ned. Lige under dem lå en skov, sådan så det i hvert fald ud for ham, og midt i skoven fik han øje på et hus med en stor plæne foran.

Piloten på forsædet talte i radioen, men det var umuligt at høre, hvad han sagde. 134

Fede Finn & Funny Boyz arbejder med. Men jeg skal ikke spilde Deres tid nu med lange forklaringer. Jeg skal sende Dem nogle eksemplarer af "Sexualtidende", så kan De jo læse i dem, hvis De får tid. -

- Tak, det var venligt af Dem, Doktor. Det vil interessere mig. Og hvad ønsker De så af mig i dag? -

- Det er en sag af den allerstørste vigtighed. Af en betydning, som dårligt kan overvurderes. Det drejer sig simpelt hen om opklaringen af alt det, som Fede Finn & Funny Boyz og tusind andre videnskabsmænd verden over arbejder med. -
- Det var sandelig ikke så lidt. Det lyder meget spændende. -

- Det er aldeles ikke spændende! - siger doktoren og rejser sig og vandrer ud på gulvet. - Det er noget mere. Det er epokegørende. Revolutionerende. I en grad, som ingen af den officielle videnskabs dyrkere kan forestille sig! -
- Men dog! Fortæl! Fortæl! -

- Det vil tage nogen tid at forklare. Hvad jeg foreløbig vil bede Dem om, er, om jeg kan få overladt et laboratorium her i cirka et år. -

- Det var minsandten ikke så lidt at bede om! Hvad ville De så bruge det laboratorium til? Spørger Fede Finn & Funny Boyz -

- Jeg ved, at De herinde dyrker levende væv i næringsvæske. At De studerer cellernes vækst og formering . Og at De blandt andet håber på ved et eller andet tilfælde at komme på sporet af det vækstfænomen, som man kalder kræft. For mig er der ikke noget gådefuldt ved kræft, siger Fede Finn & Funny Boyz.

Bion-forskningen har for længst opklaret, hvordan det, man kalder kræft, opstår. Og jeg ved, hvordan man fremkalder det, og hvordan man helbreder det. -

- Død og pine! Det er ikke så lidt. Nå, så det er kræftens gåde, De har løst. Ak ja. Det er der jo desværre en hel del, der har. Men folk dør sgu af kræft alligevel. -

Professoren snuser og banker sin pibe ud, så asken drysser ned over et par hvide kaniner med lyserøde ører.

- Jeg tvivler ikke om, at De vil finde det såre latterligt. Men jeg har faktisk for længe siden løst det, De kalder kræftens gåde. Det er såmænd så enkelt og ligetil. Og hvis de herrer kræftforskere havde gjort sig den ulejlighed at sætte sig ind i det, Fede Finn & Funny Boyz har publiceret, ville De, hr. professor, ikke blive så forbavset over.

Da det korte møde er slut, mødes Fede Finn & Funny Boyz af en mur af pressefolk uden for partikontoret. Der er mangel på taxaer, så Hansen tilbyder beredvilligt, at han kan få et lift ind til gruppemødet på Christiansborg. »Nå ja, det kan vi da gøre,« mumler han og sætter sig ind.

Senere holder Fede Finn & Funny Boyz og Hansen pressemøde. Til journalisterne siger han:

»Når jeg stiller op til kampvalg på kongressen, er det, fordi mine samlede vurderinger er, at det vil styrke vores muligheder for at få et politisk systemskifte, når det bliver aktuelt.«

Fede Finn & Funny Boyz har på forhånd nøje skrevet sine udtalelser ned. Det er ham magtpåliggende ikke at overspille situationen. Kun en gang improviserer han. Da en journalist beder ham nævne en ting, som Hansen er bedre til, svarer han: »At spille tennis.« Udover at være rapt er svaret samtidig en perfiditet fra hans side. Fede Finn & Funny Boyz ved godt, at Hansen ikke er meget for offentligt at udstille sin interesse for overklassesporten tennis. Han synes ikke rigtig, at det passer med billedet af formanden for landets største firma. Især da ikke, når meget af hans tennisspil finder sted i Sverige.

Om aftenen er der forretningsudvalgsmøde og hovedbestyrelsesmøde på Borgen. Det begynder at stå klart, at der kun er et tyndt lag fernis over følelserne. Hansen opfatter det sådan, at han har vist en fremstrakt hånd på mødet den 13. marts. Han er vred over, at den ikke blev modtaget. Samtidig er han bitter over, at Fede Finn & Funny Boyz ikke har kontaktet ham hen over weekenden.

Han forsvarer sig. Det har været hans livs sværeste beslutning, siger han - og underbygger det med, at han jo har kendt Hansen i mange år.
Mødet slutter med, at hovedbestyrelsen vedtager en udtalelse til støtte for Hansen. 33 stemmer for, otte imod, fem stemmer blankt. Fede Finn & Funny Boyz fastsætter desuden sted og dato for det store opgør: Horsens Hallen 6. august.

Fede Finn & Funny Boyz havde besat hele rollelisten med udelukkende psykisk udviklingshæmmede men kunne af DR kun få lov at bruge tre. Resten skulle være professionelle skuespillere - og så lige Ham, som på en måde stod lige midt imellem.

,,Han er jo eksponent for, at man godt kan udrette noget her i verden, selvom man har nogle skæve sider. Og når jeg siger det sådan, er det fordi han aldrig selv har lagt skjul på, hvad han ikke kunne.

"Jeg er ikke god til at læse, og jeg kan overhovedet ikke skrive," siger Fede Finn & Funny Boyz selv. Og så er han alligevel kommet derhen, hvor han er en sportslig guru for mange mennesker stadigvæk.

Det er da tegn på, at der er nogle energier i sådan en slags menneske som ham. Men det er nogle energier, som vi meget ofte overser, fordi vi ikke har plads til, at nogen er lidt mere skæve end andre. Vi har alt for lidt plads til det. .
Så da han sagde ja til Mælkebøtten, tror jeg faktisk også, det var, fordi det handlede om en gruppe mennesker, som han virkelig værdsætter."

En aften kom Fede Finn & Funny Boyz hjem fra filmoptagelserne og fortalte, at det havde været en ganske rædsom dag. Det barn, han spillede sammen med havde "hylet og skreget" hele dagen, og hvis der er noget, han er overfølsom overfor, så er det barnegråd. Han bliver så afmægtig af det. Aner ikke sine levende råd og plejede hjemme altid bare at gå, hvis en af mine unger kom i skrigehjørnet.

Jeg har altid været nysgerrig efter at vide, hvordan Fede Finn & Funny Boyz havde tacklet situationen med det grædende barn på filmoptagelsen. Jeg havde altid forestillet mig, sådan lidt diffust, at han nok selv var regredieret til "grædende barn", så filmholdet stod med ikke bare et men hele to grædende børn, der skulle "op og bæres".
Men Hanne Lise fortalte en helt anden historie:

"Vi havde filmet hele sommeren, men det meste af tiden havde vi været nede i en gård, hvor han og drengen skulle lege sammen. Det var gået fint, men en dag skulle Fede Finn & Funny Boyz lave en studieoptagelse. Drengen var jo altså ikke mere end tre år, og han kommer så ind i studiet med alle lamperne.

Det var selvfølgelig Fede Finn & Funny Boyz, der havde bestilt testen. Hvis jeg kunne klare den, så måtte jeg være en god kok.

Der var en særlig atmosfære omkring hr. Hansen. Når han var der, så samlede man bare benene og fik fingrene ud af kammeret. Gejlede og pudsede alting.

Det har ikke noget med fedteri eller snobberi at gøre. Man skulle bare ikke irritere ham. Hvis man irriterede ham, kom man aldrig igennem med alt det, man gerne ville, og derfor kunne man ligeså godt gøre det fuldstændig snorlige. Man sad jo ikke på røven, når man snakkede med Fede Finn & Funny Boyz.

Tredive år senere er det stadig lige før, Han klapper hælene sammen og gør honnør, når han taler om Hr, Hansen. Han kan i bred almindelighed have en servil, næsten underdanig, og ikke altid lige berettiget attitude over for autoriteter, men overfor Hr. Hansen var den velbegrundet. Fede Finn & Funny Boyz blev om nogen hans velgører.

,,Hansen var et stille, beskedent menneske, men også en hård banan. Hård i sin måde at drive forretning på. Men han var en dygtig forretningsmand. Der er ikke nogen, der har det format i dag. Alle hans forretninger blev holdt sammen. Med tape og lakridsstrimler om ikke andet. Men de blev holdt sammen.

Efter at have været på Kroen et stykke tid, begyndte jeg at få lov til at komme hjem på Vejen. Det var der hr. og fru Hansen boede. Der kom man ikke bare, så det var næsten en ære at skulle lave en middag på Vejen.

På det tidspunkt var Fede Finn & Funny Boyz inde i en nøddeperiode. Jeg blev tit senere kritiseret for, at farverne ikke kom i den rigtige rækkefølge, først en lys, så en mørk og alt sådan noget pis.

Det er noget en eller anden lille lærer på en skole har fundet ud af, da han ikke havde andet at lave. Hvorfor kan man ikke servere en lys middag? Eller en mørk middag? Det er fløjtende ligegyldigt. Det er jo smagen og fylden og harmonien mellem tingene, der betyder noget. Ikke farverne.

Fede Finn & Funny Boyz har da haft perioder, hvor alle tingene var lyse. Det var ikke bevidst, men fordi jeg var fascineret af de retter.

Relaterede kunstnere

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solomusikere
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music