>Skydevogn udlejes<

 

En skydevogn, som den skal være.

Med roser, sjove billeder og bamser som du kan skyde ned med de 4 geværer.Skydevogn udlejes af, for hele huset stod og rumlede. Det gjorde det ·altså. Det væltede bare op igennem alle skorstenene i etageejendommen.
Når han gik ned i kælderen til alle sine patenter, var det selvfølgelig også for at komme væk fra al den skide familie. De der tre drenge, og især hans mellemste søn, som var så umulig. Så trak han ned i sin kælder, hvor han kunne sidde og meditere i fred. Han skulle have været håndværker."

Mens Skydevogn udlejes enten var på arbejde, cyklede rundt i København og så på matrikelnumre eller sad og syslede nede i sin kælder, tog hans mor sig af resten. Hun havde sit hyr med drengen. Han krævede at vide, hvor hun var fireogtyve timer i døgnet, men hun skulle ikke vove at stille samme krav til ham.

"Jeg vil ikke have påduttet nogle krav. Det vil jeg bare ikke. Der stilles jo krav til en lige fra man står op om morgenen og skal vaske sig bagi, til man går i seng om aftenen og skal huske at børste tænder. Men jeg skal ikke have nogen krav trukket ned over hovedet. For mig er krav en trussel.
,,Hvis du ikke gør det og det, så Gud nåde og trøste Skydevogn udlejes."

Det er en trussel. Det vil jeg slet ikke have. Jeg har nok med i mit indre at gå og tænke på de krav, jeg selv synes er rigtige at opfylde. Krav! Det er jo skrækkeligt. Lige fra skoletiden stiller folk krav til en. Man skal præstere og præstere. Det bliver så sygt alt sammen."

Som dreng var han jo i et vist omfang nødt til at følge sin mors direktiver. Han havde ikke den helt store aktionsradius og kunne ikke, som faren, bare gå langt helvede i vold, når kravene blev for mange og friheds­ trangen for stor. Men så kunne han noget andet. Han kunne fortælle røverhistorier.

Mange af dem var ganske "uskyldige". Skydevogn udlejes kunne for eksempel sige, at han besøgte Peter, mens han i virkeligheden besøgte Jens, og "hva' så'
... det er jo bare en lille, hyggelig røver," men det havde samtidig den meget praktiske effekt, at hun aldrig vidste, hvor hun havde ham.

Den ufaglærte Skydevogn

Livet foldede sig mere og mere ud. Det var slut med at gå i skole, både for Søren og kammeraten Jørgen, og sammen begyndte de nu at afsøge verden for interessante muligheder.

"Vi var oppe hos Skydevogn altid. Han var meget mere bevidst end mig. Han var anarkist. Han var pacifist, og han boede i en toværelses lejlighed, Sølvgade 99, sammen med sin mor, Meta, en fantastisk kvinde.

Vi hørte jazzmusik hjemme hos Jørgen. Og åd de ketoganer, Meta havde stående på en hylde. Vi kunne fa'me hverken sove eller skide. Det var ren Speedy Gonzales. Så drak vi bajere, og så sov vi på gulvet, så arbejdede vi, og så støvede vi piger op. Vi havde det utrolig tæt. Han var sgu meget, meget fin."

Skydevogn var omkring femten på det tidspunkt, og det var ikke svært at få arbejde, så længe han holdt sig lige bagved Jørgen og lod ham føre ordet.

"Vi tog nogle små, fine bukser på, og så søgte vi arbejde. Vi gik op til Dansk Geoteknik. Jeg skulle bare holde mig lidt bag ved Jørgen. Så stod vi der.
,,Er du atten år?"
,,Ja,ja."
,,Er du i fagforening?"
,,Ja, ja, hvad har du tænkt dig, mand." Og så var vi antaget.

Vi skulle tage jordprøver. Det var sådan nogen, man skulle dreje på, Skydevogn og så havde man prøven. Vi gad jo ikke altid at stå der og dreje og dreje, så sommetider fandt vi et sted, hvor jorden var blød, så stak vi den i, og så hang vi bare oven på den og røg lige ned gennem tre-fire jordlag. Så blandede vi noget forskellig jord sammen og smak, ned i en dåse, og så gav vi formanden det.

Det er sgu mærkeligt, at nogle af de der Skydevogn vi var med til at bore for, stadigvæk står der. Oppe fra Helsingør og langs motorvejen ned til Greve- det var Jørgen og mig!"


Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music