>Den Gamle Lirekasse - Kirsten - Svend Erik Gam - booking<

       video         

 

Den Gamle Lirekasse - Kirsten - Svend Erik Gam - bookingHer er et lille udpluk af hvad. Den Gamle Lirekasse kan tilbyde af musik til din fest. Det være sig på plejehjem til Bryllupper. Sølv/ Guld / Diamant Bryllupper.- Fødselsdage

Eller andre fester og mærkedage. Vi har masser og dejlig musik.- Også lige det der passer til din fest

Mere end 1000 musikstykker i alle genrer. Og vi er dem der har alle de gode gamle Danske numre.

Når I booker. Den Gamle Lirekasse - Musik & Nostalgi. Er det jer som arangør,der bestemmer temaet for underholdningen og musikken. Det er jer der bestemmer hvilket outfit og dress vi møder op i. Det er jer der er med til at bestemme og planlægge det musikalske tema. Det er jer, der er med til at udvælge de melodier i ønsker vi skal spille.

Den Gamle Lirekasse har musikken der breder sig over alle genrer. Det kan være: Dansk musik eller Danske sange. Det kan være udenlanske og internationale numre og melodier. Det kan være indenfor: Rock/ Pop/Jazz/Country/Klassisk. "You name it - we play it " Vi har mere end tusinde numre i vores repertoire.

"Det er Jysk når det er bedst"

Svend Eriks kone Kirsten er fra en musikerfamilie og mestrer flere instrumenter. Han selv spiller blot lirekasse og lidt harmonika. Det er en af fordelene ved en lirekasse; den kræver faktisk ikke så meget. Du behøver hverken kunne noder eller for den sags skyld have særligt gehør:

- Den er ikke svær at spille på – man skal selvfølgelig lige lære den at kende, men ellers er det ret ligetil, siger Svend Erik.

De tager ofte begge ud og spiller og underholder. Det er en helt særlig stemning og glæde, som det skaber, mener parret:

- Lirekassemusik kan være løftigt og brusende – og man bliver så glad i låget af det!, fortæller Svend Erik, der altid kun møder stor begejstring, når han er ude og spille.

- Og nu nærmer vi os juletiden – så spiller vi på plejehjem og til arrangementer. Det skaber sådan en glæde. De ældre liver helt op. Det er en stor fornøjelse.

Svend Erik og hans kone Kirsten Den Gamle Lirekasse har ikke i sinde at stoppe med lirekasse-musikken. De elsker at spille og nyder at holde liv i historien alt imens.

For det første er der ikke det store kendskab til dem i dag. Det er hovedsageligt ældre mennesker, der kan huske dem. For det andet er en lirekasse jo forholdsvis dyr at komme i besiddelse af - og bliver yderst sjældent udbudt til salg.

Derfor er det i dag et niche-område, som mange ikke kender til. Og som ikke udbygges længere. Folk er ofte begejstret, og familie og venner synes da også, det er sjovt at komme og se lirekasserne, fortæller Svend Erik.

Men det væsentligste for ham er, at man værner om historien og det håndværk, der i dag for de fleste er så fjernt, som var det et overleveret folkeeventyr.

- Vi elsker at spille og nyder det, men vi har ikke samlet vores 10 lirekasser af den grund. Det er og bliver med tanke på at bevare dem. Der kommer ikke flere til – der er kun dem, der er tilbage.

Referencer:

Det var en rigtig dejlig eftermiddag med Den gamle lirekasse på vores ældrecenter.

Udenfor i dejligt solskin, så blir det ikke meget bedre.

Kan varmt anbefales til andre.

Mvh. Kirsten Hansen

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music