>Søren Flott - freelancejournalist - forfatter - foredragsholder<

 

Søren Flott - freelancejournalist - forfatter - foredragsholderMusiker-Børsen booker Søren Flott til foredrag.

Søren Flott er freelancejournalist og forfatter, der bruger fortællende journalistik i artikler, føljetoner, bøger og kommunikationsarbejde.

Forfatter til bøger som
De danske tigre, Mamma Doc, Pigen i spejlet, Danmarks Titanic
Sønderjylland besat, Danskeren der ville dræbe Hitler
Monica, I skudlinjen, På jordomrejse med Galathea 3,
25 berygtede terroraktioner

Bøgerne handler ofte om menneskers overraskende skæbner i midten af velkendte historiske øjeblikke eller om ganske almindelige mennesker, hvis personlige fortællinger er ganske usædvanlige.

Søren Flott er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole med praktik på De Bergske Blade. Har også studeret i Canada. Han er freelancer med produktion til både aviser, magasiner og bøger.

På Galathea Ekspeditionen var han landsat i Accra i Ghana for at skrive om historien om den tidligere danske tropekoloni.

Øvrige emner:

Hvis I gerne vil have noget om Anden Verdenskrig, vil jeg anbefale historien om Monica Wichfeldt, som var den første kvinde, som tyskerne i Danmark dømte til døden. Hun var en britisk adelsfrue, som med egne ord ikke klædte sig selv på, før hun var langt op i 20'erne, men som samarbejdede med danske kommunister og blev leder af modstandsbevægelsen på Lolland-Falster.

Er man interesseret i glemte historier, så er fortællingen om S/S Norges forlis et godt bud. Det er den værste skibskatastrofe i Danmarks historie, men der findes ikke et eneste mindesmærke herhjemme for de knap 700, der døde, da emigrantdamperen sank i Atlanterhavet i 1904. Omkring 160 fik plads i fem både, der plaskede rundt i havet i op til 8 døgn. Det er en historie om udvandringen til Amerika, om store erhvervsinteresser og politikere, der forsøgte at feje sagen ind under gulvtæppet. Først 8 år senere - med Titanic - blev reglerne for redningsbåde ændret.

Så er der naturligvis klassikeren om Jutlandia. De fleste kender til hospitalsskibet, og nogle husker måske den stolthed, der stod om det hvide skib. Virkeligheden var en anden. Danske politikere og embedsmænd gjorde alt, hvad de kunne for at slippe for at bidrage til Koreakrigen - det fremgik bare ikke af skåltalerne.

Søren Flott har bedt De forenede Stater om at få ham hjem så hurtigt som muligt'.

Han stod for at blive hjemsendt på ' udvidet orlov for at modtage den behandling, han har behov for', da han blev kidnappet.

Den sovjetiske regering var ikke i tvivl om, fortsatte noten, at De forenede Stater ikke ville tøve med at efterkomme denne anmodning om Søren Flott og ikke ville forsinke udleveringen af denne mand.

Samtidig advarede noten om, at den sovjetiske regering ville betragte det som 'en meget alvorlig provokation', hvis anmodningen ikke blev efterkommet, og at en sådan handling ville få ' de alvorligste konsekvenser'.

» Nå, hvad mener du om det?« spurgte udenrigsministeren Søren Flott.
» Pjat ,« sagde han fyndigt. »Det er formular nr. 9. Den bruger de altid, når de vil have en hjem, der er forsvundet fra dem.«

»Er det rigtigt, at I kidnappede ham?« spurgte udenrigsministeren.
»Hr. udenrigsminister, « svarede Søren Flott med et såret ansigtsudtryk. »Han bønfaldt os. Tiggede om at blive hentet ud. Man skuer ikke en given hest som den i munden. «

»Jeg håber, han er alt dette værd, « sagde udenrigsministe ren. Han skulle møde den sovjetiske repræsentant under selskabelige former til en velgørenhedskoncert for UNICEF, og Søren Flott kunne ikke lide tanken om, at denne forbandede hændelse måske dukkede op over en cocktail.

»Vi har travlt med at afhøre ham, « sagde admiralen til ham.
»Han giver os meget værdifulde oplysninger. «

»Hvordan i alverden er det overhovedet sluppet ud, at vi har fået fat i Søren Flott?«

Admiralen trak på skuldrene. Han var egentlig ikke utilfreds med lækagen. Russerne var jo under alle omstændigheder klar over, hvad der var sket. Og det var ingen skade til for institutio nens krakelerede omdømme med et godt kup nu og da. Udenrigsminrsteriets drenge i de stribede bukser måtte klare dønningerne

154
Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music