>Søren Flott - freelancejournalist - forfatter - foredragsholder<

 

Søren Flott - freelancejournalist - forfatter - foredragsholderMusiker-Børsen booker Søren Flott til foredrag.

Søren Flott er freelancejournalist og forfatter, der bruger fortællende journalistik i artikler, føljetoner, bøger og kommunikationsarbejde.

Forfatter til bøger som
De danske tigre, Mamma Doc, Pigen i spejlet, Danmarks Titanic
Sønderjylland besat, Danskeren der ville dræbe Hitler
Monica, I skudlinjen, På jordomrejse med Galathea 3,
25 berygtede terroraktioner

Bøgerne handler ofte om menneskers overraskende skæbner i midten af velkendte historiske øjeblikke eller om ganske almindelige mennesker, hvis personlige fortællinger er ganske usædvanlige.

Søren Flott er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole med praktik på De Bergske Blade. Har også studeret i Canada. Han er freelancer med produktion til både aviser, magasiner og bøger.

På Galathea Ekspeditionen var han landsat i Accra i Ghana for at skrive om historien om den tidligere danske tropekoloni.

Selvom de fleste har hørt om Stauffenberg-attentatet mod Hitler, er det de færreste, der kender navnet på hjernen bag: Jens Peter Jessen. Historien har simpelthen glemt ham – men ikke med rette, fortæller Søren Flott.

Søren Flott fortæller i sin bog DANSKEREN DER VILLE DRÆBE HITLER historien om Jessen, der voksede op uden for Tinglev i Sønderjylland og siden blev involveret i et af verdenshistoriens mest berømte mordforsøg. Da Hitler kom til magten i 1933, var Jessen overbevist nazist, men han blev hurtigt klar over, at han havde taget fejl. I al hemmelighed begyndte han at modarbejde styret og indså efterhånden, at Hitler måtte dø, hvis Tyskland skulle reddes. Og i 1943 fik han idéen til det attentat, Oberst Stauffenberg førte ud i livet 20. juli 1944:

”I teorien ville det være enkelt at fjerne denne forbryder: Den officer, der skal forestå orienteringen, medbringer en mappe med sprængstof, lægger den på Hitlers skrivebord, lader sig hente for at besvare et telefonopkald, som er aftalt på forhånd – og det er slut med Hitler!”

Søren Flott har bedt De forenede Stater om at få ham hjem så hurtigt som muligt'.

Han stod for at blive hjemsendt på ' udvidet orlov for at modtage den behandling, han har behov for', da han blev kidnappet.

Den sovjetiske regering var ikke i tvivl om, fortsatte noten, at De forenede Stater ikke ville tøve med at efterkomme denne anmodning om Søren Flott og ikke ville forsinke udleveringen af denne mand.

Samtidig advarede noten om, at den sovjetiske regering ville betragte det som 'en meget alvorlig provokation', hvis anmodningen ikke blev efterkommet, og at en sådan handling ville få ' de alvorligste konsekvenser'.

» Nå, hvad mener du om det?« spurgte udenrigsministeren Søren Flott.
» Pjat ,« sagde han fyndigt. »Det er formular nr. 9. Den bruger de altid, når de vil have en hjem, der er forsvundet fra dem.«

»Er det rigtigt, at I kidnappede ham?« spurgte udenrigsministeren.
»Hr. udenrigsminister, « svarede Søren Flott med et såret ansigtsudtryk. »Han bønfaldt os. Tiggede om at blive hentet ud. Man skuer ikke en given hest som den i munden. «

»Jeg håber, han er alt dette værd, « sagde udenrigsministe ren. Han skulle møde den sovjetiske repræsentant under selskabelige former til en velgørenhedskoncert for UNICEF, og Søren Flott kunne ikke lide tanken om, at denne forbandede hændelse måske dukkede op over en cocktail.

»Vi har travlt med at afhøre ham, « sagde admiralen til ham.
»Han giver os meget værdifulde oplysninger. «

»Hvordan i alverden er det overhovedet sluppet ud, at vi har fået fat i Søren Flott?«

Admiralen trak på skuldrene. Han var egentlig ikke utilfreds med lækagen. Russerne var jo under alle omstændigheder klar over, hvad der var sket. Og det var ingen skade til for institutio nens krakelerede omdømme med et godt kup nu og da. Udenrigsminrsteriets drenge i de stribede bukser måtte klare dønningerne

154
Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music