>Simi Jan - journalist - foredragsholder - ordstyrer - booking<

 

Simi Jan - journalist - foredragsholder - ordstyrer - bookingSimi Jan en eftertragtet foredragsholder, der med humor og nærvær bringer den store verden hjem gennem personlige historier om mennesker i verdens brændpunkter, som hun selv har mødt. Hun brænder for det hun formidler og i sine gribende og medrivende foredrag tager hun tilhørerne med på en tankevækkende og spændende rejse, der gennem hendes omfavnende personlighed bliver vedkommende og autentisk. Og altid med et glimt i øjet, så alle er med, og alle går beriget derfra.
Simi fanger sit publikum med en sjælden energi, og hendes foredrag er derfor også eftertragtet som et underholdende indslag til pep-talks, konferencer og firmajulefrokost.

Simi Jan har siden 2006 været udenrigskorrespondent for TV2 Nyhederne. I knap fem år boede hun fast i Pakistan og Afghanistan, men har også rapporteret fra utallige andre steder i Mellemøsten samt fra terrorangreb i Europa og naturkatastrofer i Nepal og Australien.

I januar 2012 blev Simi Jan hædret med den prestigefyldte Berlingske Fonds Journalistpris, og kunne endvidere ses i TV2´s dokumentarserie “korrespondenterne”. I 2008 blev hun kåret som Årets TV-Talent ved TV-branchens årlige TV-Festival, og har også modtaget Danners ærespris for at sætte fokus på vold mod kvinder, Dansk Kvindesamfunds Mathildepris, og i 2015 blev hun hædret som ”lyserød elefant nummer 100” for at være en af de 100 ”synlige, usædvanlige kvinder, der på markant vis har præget samfundsdebatten i de seneste 100 års Danmarkshistorie.”

Simi Jan er født i 1979 og er uddannet journalist på Napier University i Skotland i 2003. Hun har tidligere bl.a. arbejdet for DR, Politiken og BBC, og har sideløbende læst Mellemøststudier og Arabisk ved Syddansk Universitet.
Simi Jan debuterede med den anmelderroste bog ”Til te hos Taleban” i oktober 2012.

Simi Jan kan bookes til følgende foredrag:

På job i verdens brændpunkter
Simi Jan giver en unik smagsprøve på livet som korrespondent i orkanens øje – hør historierne bag om historierne på TV. Gennem personlige beretninger fortæller hun om at rapportere fra verdens brændpunkter; Om at turde bo i et land med en konstant terror-og kidnapningstrussel; Om at arbejde som kvinde i et mandsdomineret fag, og rapportere fra konservative lande, hvor kvinders plads ofte er bag hjemmets fire vægge; Om den grænseløse gæstfrihed og næstekærlighed midt i krigen.
Simi Jan har ikke kun gjort en dyd ud af at lære de lokale at kende, for at forstå samfundet indefra, men har også taget store ricisi for fx at møde taleban-krigere i et forsøg på at fortælle den anden side af historien. Men Simi Jans foredrag er også en fortælling om, at kæmpe for det man brænder for, og at tage skæbnen i egen hånd. At turde springe ud på dybt vand uden at vide, hvad der venter. For de første par år efter endt uddannelse kunne den unge journalistspire ikke få job nogen steder – ingen ville ansætte hende.
Men hun gav ikke op – og i 2006 blev hun ansat hos TV2 Nyhederne, men efter blot et år sagde hun sit faste job op, solgte sin lejlighed og rejste ud i verden for at udleve sin drøm som korrespondent. Det blev begyndelsen på en faglig og personlig dannelsesrejse i verdens brændpunkter.

Der er lagt op til et spændende og indsigtsfuldt foredrag fortalt med liv og sjæl af en kvinde, der brænder for sit arbejde.

Spring ud i livet
Tag ejerskab over dit eget liv og udlev dine drømme. Du kan hvis du vil. Sådan lyder det fra Simi Jan, der selv har kæmpet for at udleve sin drøm om at blive korrespondent. Men hun har ikke fået noget forærende undervejs.
I flere år efter hun blev færdiguddannet journalist kunne hun ikke få et job, og da det endelig lykkedes, sagde hun kort tid efter selv farvel til fast job, feriepenge og pensionsopsparing for at rejse ud i verden og rapportere. Selvom mange rynkede på næsen. Hun solgte sin lejlighed og møbler, og flyttede teltpælene til Pakistan og senere Afghanistan. Det var et eventyr. En satsning. Sjovt, men også hårdt og grænseoverskridende. Og mest af alt lærerigt og givende.
For livet er for kort til at lade stå til, hvis du ikke er glad. Du skal selv tage ejerskab over dit liv – og se muligheder i begrænsninger. Det er sundt og du ender nok endda med at blive et gladere menneske.

Et underholdende og inspirerende foredrag om at turde se sig selv i øjnene – og kaste sig ud på dybt vand. Kom og få et spark i røven af en kvinde, der gør det med humor og et glimt i øjet.

Skræddersyede foredrag:

Simi Jan kan skræddersy et foredrag, der passer til netop jeres arrangement, som fx:
– Hvordan nyheder bliver til – kom med bag skærmen og ind på redaktionen.
– Kvinder i Mellemøsten – med tråde til Danmark og æresrelaterede udfordringer.
– Kulturforståelse eller misforståelse. Oplagt til firmaer, der arbejder flerkulturelt.
– Sikkerhed og do´s and dont´s når medarbejdere fx skal udstationeres i Mellemøsten.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music