>Fem festlige jazzkvarter i kirken<

Forside/menu

Der blev ikke spillet normal kirkemusik tirsdag aften, da omkring 100 mennesker gik til koncert i Sindal Bykirke. Men det havde de sikkert heller ikke forventet. For menighedsrådet havde inviteret til jazzkoncert, og orkestret Papa Daps Jazzband sørgede for, at publikum fik fem festlige kvarter omkring kirkebænkene.

- De spillede helt forrygende med glad New Orleans Jazz, og det var mit indtryk, at folk var glade for koncerten. De klappede så meget, at der blev spillet ekstra numre. Det var helt klart en succes, som sikkert vil blive gentaget en anden gang, sagde kirkens organist, Marianne Jakobsen, efter koncerten.

Papa Daps Jazzband er ikke et nyt bekendtskab i byen, idet jazzorkestret har været fast inventar, de gange den udendørs Sindal Jazzfestival har været holdt. Bandet er kendt for sin store og smittende spilleglæde, og den kom også til udtryk, da Niels-Ove Aaen, basun, Anders Kruldrup, kontrabas, Jesper Gram Hansen, clarinet, Ole Brønden, trompet/sang, Lars Iversen, banjo, Jørgen Kjøgx, trommer, og Jørgen Hald, piano, stillede op i kirkerummet.

De spillede numre som "When the Saints Go Marching in" og "What a Wonderful World" samt andre mere eller mindre kendte numre, der forbindes med New Orleans Jazz. Bandet havde dog tilpasset sit repertoire til stedet for koncerten.

Skagen Kommune bliver måske medarrangør af en svensk/dansk jazzkoncert på Skagen Odde Naturcenter i maj.

Foreløbig har børne- og kulturudvalget i hvert fald sagt ja til at give et tilskud til lokaleleje på 45 kroner per solgt billet op til maksimalt 6.000 kroner, et tilskud der skal finansieres via Kulturfonden. De 45 kroner svarer til det beløb, som Skagen Odde Naturcenter typisk opkræver som lokaleleje ved lignende arrangementer.

Opfordringen til, at Skagen Kommune skal gå ind som medarrangør, kommer fra programudvalget for Foreningen Norden i Stockholm, mens meldingen fra den lokale afdeling af Foreningen Norden er, at man ikke er interesseret i at være med som arrangør. Ifølge planerne skal to jazzorkestre stå for underholdningen. Det bliver det svenske "Jonas Kullhammars Kvartett" og det dansk-norske "Hot n'Spicy"

De fire menighedsråd i Vejby, Sejlstrup, Harritslev og Rakkeby sogne inviterer til koncert i Vejby Kirke med Jazzorkestret Gajhede og Knasterne torsdag aften.

Jazzorkestret Gajhede & Knasterne har nu eksisteret i 15 år. I løbet af de 15 år har Knasterne arbejdet seriøst med mange former for jazzmusik.

Blandt andet kirkekoncerter og som backing for Finn Ziegler, Jesper Thilo og andre. Orkestret er en yderst alsidig jazzkvartet, der både kan spille flot lyttemusik og ved andre lejligheder kan få publikum ud på dansegulvet.

Orkestret er kendt for at have deres helt eget lydbillede og er derfor altid en musikalsk oplevelse. Besætningen har været den samme alle 15 år. Dog er Lars Liljenskjold trådt ind for halvandet år siden.

Knasterne består af Lars Liljenskjold (saxofoner), Henrik Krarup (klaver), Jan Christiansen (trommer) og Mikael Gajhede (basguitar og sang). Det var Mikael Gajhede, der i sin tid samlede orkestret. Efter koncerten inviterer Vejby Menighedsråd til sammenkomst i Vejby Gamle Skole.

Relaterede kunstnere:

Hans Knudsens Jumpband
Ib Glindemann's Orkester
Jake Pedersen Stompers
Jangmark og Vinsand swingtime
Jazz Buffetten
Jazz by Heart - Karin Juhl vocal - Daniel Van Kranendonk guitar - intimt jazzmiljø
Jazz Five
Jazzkavaleriet - gangigadenjazzmusik
Jazz Me Up
Jazzmood
- Jazznødderne: Swingende jazzmusik - krydret med vanvittige påfund og skøre indfald
JazzOBS
Jazzeau - Up-front baggrundsmusik
Jelling Bigband
Jensens Jazz Serenaders
Jesper Thilo
Jordans Drive
Just Friends - jazz - swing - bossa nova
JØRGEN SVARE NEW JAZZ TRIO
Kansas City Stompers
Lake City Jazzband
Louisiana Jazzband sangerinden Daimi
Madam Blue's Jazzband
Majken og Fjeldtetten
KJqzKiHjm8ge