>Bjarke Falgren - violinist - booking<

          

Foredrag * Charmørduoen  

--Bjarke Falgren-- violinist - booking 20690397Bjarke Falgren - Jazz, fusion, folk

Blev nomineret til ”Årets danske jazznavn” i Danish Music Awards. Han modtog Rytmisk Musikkonservatoriums talentpris. Han er for tiden aktiv med bl.a.: Hot'n Spicy, World On A String, Annette Bjergfeldt og Jens Lysdal.

Han medvirker på følgende plader: Hot’n Spicy 'Journey', Annette Bjergfeldt 'Songs for modern mammals', Salem 'Anatomy of pain', Reve Boheme - 'Django Jalousie', Filur – 'Exciting Comfort', 'Sound of Gospel med Marie Carmen Koppel', Tone Art Ensemble 2003 'Plays'. 'Jesus og Josephine' - Martin Brygman.

Instrumenter:
akustisk violin, elektrisk midi violin, bratsch.

Spiller bl.a. med
Hot'n Spicy, World On A String, Annette Bjergfeldt og Jens Lysdal.

Har spillet med
Toneart ensemblet, Dalia Faitelson, Esben Just All Stars, Virgo, Kaya Brüel, Annette Bjergfeldt, Martin Brygmann, Filur, Marie Carmen Koppel, Salem, Susi Hyldgaard, Nikolaj Risager, Hugo Rasmussen, Jacob Fischer, Ole Theill, John Sund.

Optræder som solist med f.eks. en pianist

Bjarke Falgren er en ung mand i slutningen tyverne. Den violin han spiller på er i hvert fald 200 år gammel. Den ser også temlig slidt ud, og den er svær at spille på for andre violinister.

Det er det ikke for Bjarke Falgren. Han fik instrumentet af en gammel sigøjner, og er overbevist om at han har spillet på violinen i et tidligere liv. "Det var som at få et lyn igennem sig, og et helt liv indhentede mig ved den første tone", fortæller Bjarke.

CD-er
Hot'n Spicy "Journey"

Om Bjarke Falgren
”Bjarke Falgren er en fremragende violinist, der med personlighed formår at formidle et særdeles overbevisende musikalsk udtryk. Hans instrumentaltekniske færdigheder er fuldendte og han spiller med upåklagelig rytmisk sikkerhed. Hans meget varierede spillestil og brug af perkussive effekter løfter det samlede udtryk markant. Koncerten var helstøbt og præget af Bjarkes store indlevelse, nærvær og stærke gennemslagskraft.”

(Det Rytmiske Konservatoriums udtalelse efter afgangskoncert)

Modtaget Rytmisk Musikkonservatoriums talentpris.

Nomineret til ”Årets danske jazznavn” i Danish Music Awards

Svend Asmussen siger om ham: ”Bjarke Falgren er faktisk den 'hardest swingin' jazz-fiddler jeg har hørt siden 'Stuf 'Smith”.

“Falgren må betegnes som et stortalent inden for jazzviolinspillet. Falgrens tone er udsøgt, og hans spil i Chic Coreas 'Armando‘s Rhumba' er en demonstration af hans overlegne håndelag og musikalitet”
(Christian Munch-Hansen - Information)

“Bid i strøget. Bjarke Falgren hedder han, det nyeste skud på stammen af danske jazzviolinister. Svend Asmussen betegner Falgren som 'the hardest swinging jazzfiddler' siden Stuff Smith. Det er store ord, men sandt er det, at Falgren spiller med en fandenivoldskhed, en stor tone og et bid i strøget, der meget vel kan minde om Smith, men Falgrens musikalitet stikker dybere end Smith”
Boris Rabinowitsch - Politiken

“Der er kort sagt lidt magi i luften, når den unge danske violinist trakterer sin gamle violin, og ingen tvivl om, at han med sit hårdt-swingende spil placerer sig i den danske jazz-violin-kongerække, der omfatter navne som Svend Asmussen, Søren Christensen, Poul Olsen, Finn Ziegler og Kristian Jørgensen”
Kjeld Frandsen - Berlingske Tidende

“For mig har den store oplevelse været at stifte bekendtskab med violinisten Bjarke Falgren. Hvor han dog spiller både smukt og selvstændigt tænkt - selv der hvor han bliver indenfor en bestemt klang-tradition magter han at gøre sit bidrag aldeles friskt og nutidigt. Falgren har en herlig respekt for instrumentets (jazz)historie, koblet med ungdommelig vilje til at give fanden i historien og bare spille i nuet”
Anders Kirkegaard Jazz Special

“Så gnid dog salt i! TAK! Dette var nogenlunde mine eneste tanke efter at have hørt åbnings og titel-nummeret på Journey, som besidder nogenlunde det mest hjerteskærende violinspil, jeg nogensinde har hørt i rytmisk musi”.
Thomas Broge-Starck - Soundvenue

“Elegant är Falgrens violinspel men det har en vassare profil än Grappellis svepande stråkföring och långa toner. Att Svend Asmussen hyllar hans tillvägagångs-sätt är bara att gratulera. För börjar man som Svend med att i konvoluttexten använda jazzviolinens mästare Stuff Smith som likare har man kommit långt på det svårhanterliga jazzinstrumentet, även ideologiskt”
Göran Olson - Jazz-stage

Rød-Hvide Jazzvioliner - facts om nye danske violinister, der kan løfte arven efter Finn Ziegler og Svend Asmussen
Noter fra Radio Jazz - udsendelsen 'Rød / hvide jazzvioliner'
(med undertitlen 'Fra Eli Donde til Bjarke Falgren')
Sendt søndag 22. maj 2005
Af Egon Staniok og Jørgen Martinsen

Kristian Jørgensen begyndte at spille violin som 9 - årig og dannede i en alder af 12 drengebandet 'Gadevang Swing Central', der vakte en vis opsigt i TV og radio. Han har modtaget næsten alle de priser man kan modtage. Kristian Jørgensen har spillet med de fleste på den danske jazzscene. Uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium i 1991 og fungerer også som lærer på stedet. Har sin egen kvartet med Jacob Fischer (g), Thomas Fonnesbech (b) og Kresten Osgod (dr). Medlem af 'Tango Orkestret' og sigøjnergruppen 'Donau Swing' og spiller desuden jævnligt med Paul Banks.

Bjarke Falgren er 'yngste skud' på buen og fra Næstved. Bjarke begyndte at spille violin som 7 - årig. Er aktiv i sammenhænge med bl. a. 'Hot'n Spicy', 'World On A String', Jens Lysdal og Susi Hyldgaard. Også i studie - regi har Bjarke Falgren gjort sig gældende i mange sammenhænge. Er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium, hvor han nu også er ansat som violinlærer. Kort og godt: En spræl - levende spillemand som skaber glæde omkring sig.

Nye talenter på den rytmiske violin er på vej. Som Kristian og Bjarke har gjort det holder de nu til ude på Holmen, hvor Rytmekons har domicil, og mon ikke vi får mulighed for at stifte bekendtskab med dem indenfor en overskuelig fremtid? Vi ser frem til dette med spændt glæde og forventning!

Eli Donde kan kendetegnes som den første, egentlige danske jazzviolinist. Startede sin egen kvartet i 1928 og spillede bl. a. i 'Adlon'. Musikerne i kvartetten var, ud over Eli Donde på violin, P. Erik Christiansen (p.), Henrik Rønnenkamp (sax) og Erik Ohlsson (g). Kvartetten holdt sammen igennem alle årene og var meget populær og kunne opleves bl. a. ved radiotransmisioner. Eli Donde døde desværre meget ung, kun 29 år. Ved et engagement på 'Varna' i Aarhuus i 1940 ville han ride en tur og styrtede med hesten. Han havde lyttet meget til Joe Venutti hvad man tydeligt kunne høre på hans spil.

Ved det første danske jazz - show (eller hvad man nu kaldte det dengang) medvirkede Eli Dondes Kvartet. Det foregik i 1933 i Det Ny Teater og dagbladet BT og Kai Berg Madsen var arrangør sammen med direktøren på teatret, Ib Schønberg. Ud over Eli Dondes Kvartet medvirkede bl. a.: Aage Juul Thomsen, Richard Johansen, Valdemar Eiberg, Otto Lington og Svend Asmussen og deres bands. Billetprisen var den formidable af 3 kr. og 55 øre. Billetsalget startede kl. 9.00 og kl. 9.55 havde man solgt 1200 billetter!

Otto Lington var en af pionererne for at få jazzen indført og anerkendt i Danmark. I 1923 - 24 kunne man høre ham på Café Centrum på Købmagergade. Han har med sit orkester i Tivoli Varieteen akkompagneret bl. a Josephine Baker, Eartha Kitt, Mills Brothers, Tommy Steele og Mel Torme. Også Otto Lington havde lyttet meget til foregangsbilledet Joe Venutti. I en duo indspilning sammen med Leo Mathiessen som akkompagnatør udfører han bl. a. teknikken 'Four String Bow' - af Venutti kaldet 'Four String Joe'.

Poul Olsen blev professionel musiker i 1939 og dannede eget ensemble i 1940. I perioden 1941 - 44 spillede han sammen med Børge Roger - Henrichsen Swingtet. Et interessant fænomen opstod, da Erik Moseholm lavede en EP - plade - 'Moseholm Present Jazz Strings' fra 1958. På pladen medvirkede, ud over Poul Olsen og Erik Moseholm Svend Asmussen og Finn Ziegler. Poul Olsen har også været solist i Otto Lingtons orkester.

Søren Christensen. Hans store idol var Svend Asmussen med hvem han bevarede et 40 - årigt varmt venskab. Søren Christensens far var præst og man gætter på, at det har swinget rigtig godt på præstegården når jazzvennerne kom på besøg. I sin USA - tid komponerede han bl. a. musik til broderen, filmmanden Bent Christensen. I 23 år opholdt Søren Christensen sig i Sverige hvor han udfoldede sig som jazzviolinist og jazzskribent. Han kom hjem til Danmark i 1971 og blev free - lance jazzmand i DR på radiosiden. Senere, efter hans død, blev der indstiftet en jazzpris i hans navn: Sørens Penge. Prisen er tildelt både enkeltmusikere og bands.

Svend Asmussen er i sit 89 - tyvende år og er vel nok den danske jazzviolinist der har gjort sig mest bemærket i store dele af verden - og naturligvis også herhjemme. På denne plads vil det være umuligt at redegøre for hans omfattende musikalske virke, men lysten til et nærmere bekendtskab kan man få styret ved bl. a. at erhverve sig hans selvbiografi med titlen 'June Nights' med tilhørende high - lights på en medfølgende CD. På HOTCC's hjemmeside kan man også finde links til Svend Asmussen (bl. a. under 'danske bands'). De er et besøg værd!

Finn Ziegler hørte også til toppen af danske jazz violinister. Han var konservatorieuddannet som violinist og har bl. a. spillet med Finn Savery, Ib Glindemann, Kenny Drew, NHØP, Radioens Big Band, i Radio og TV og meget andet. Spillesteder som La Fontaine, Montmartre (gamle og nye), samt naturligvis hans eget, daværende, spillested 'Finn Zieglers Hjørne' på Vodroffsvej på Frederiksberg har været hans faste baser i en årrække. Tidligere kunne man også høre Finn Ziegler som vibrafonist. Dét kunne han også! Et af hans brands var de uakkompagnerede violinsoli som han mestrer til fuldkommenhed.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning

Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music