>Basement Jazzband - jazzklassikere og evergreens<

 

Vestre Jazzværk - eviggrøn jazzmusik - bookingNyt - INFO fra Basement

 For at arrangørerne kan spare lidt, spiller vi fra 2020 som kvartet (Basement Four) med mulighed for udvidelse med basun, trompet, klaver, sangerinde, alt efter ens budget.

Nye toner - er det noget du/I evt. kan bruge ???

Besætning:

Lasse Karlsson, klarinet/vokal

Jan Duelund, banjo/vokal

Jørgen ”Jøgge” Villumsen, kontrabas

Sven Levandowsky, trommer/orkesterleder.

Historie

Basement Jazzband så dagens lys i 1994. Bandets medlemmer mødtes ofte i en kulkælder, for at spille glad jazzmusik, deraf navnet Basement Jazzband.

Den gode kælderstemning og de swingende jazzrytmer, skulle snart vise sig at blive populære uden for øvelokalet. Inden for en kort periode fik Basement Jazzband nemlig en stor skare af begejstrede fans rundt omkring i Danmark. En af grundene til bandets popularitet, er den stramme, disciplinerede og swingende dixiestil. Derudover er synergien i bandet helt unik, hvilket man som publikum tydeligt fornemmer.

Gennem årene har Basement Jazzband jammet med mange forskellige jazzmusikere, såsom Papa Bue, Jesper Thilo, Ole ”Fessor”, Jørgen Svarre, Henrik Bolberg, Asger Rosenberg, Pia Kloster, Ole Olsen, Erik Spierman, Eddie Bruhner m.fl.

Bandet har spillet ved adskillige større og mindre arrangementer, bl.a. til Ecco Walkathon med 16.000 deltagere, folkefest på Øresundsbroen i pinsen 2000, Restaurant Guldfisken og Hugo´s Gaard i Køge, Copenhagen, Silkeborg, Maribo, Allinge Jazzfestival, Køge Festuge og de fleste jazzklubber i Danmark.

Basement Jazzband har også spredt deres unikke ”kælderjazz” til lande på den anden side af grænsen. I Dresden deltog bandet i 2004/2012/2017 i Europas største dixie festival, med over 500.000 besøgende og 38 bands fra 12 nationer. 3 x i den dejlige by Quedlinburg i Harzen (D) til ”Quedlinburg Swingt. I 2005 kom turen til Cotton Club i Hamburg og Dr.Jazz i Lübeck. Også i Sverige har bandet spillet til diverse jazzfestivaler.

Kælderjazzerne har flere gange afholdt deres eget Jazzband Ball i Ishøj Kultur Café med gæsteoptrædener fra flere prominente danske og udenlandske bands. Blandt andet Papa Bue Viking Jazzband og det hollandske jazzband Dutch Swing College Band.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning

Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music