>Lasse Højgaard - kunstfoto - causeri - foredrag - booking<

          

  

Lasse Højgaard - kunstfoto - causeri - foredrag - booking”Lasse Højgaard er et menneske med holdninger, et menneske med alsidige erfaringer, et menneske med nysgerrigheden i behold, et uortodokst menneske, et menneske fuldt af gode (og sande) historier, et menneske altid i gang – en mand rig af livet”

Det er nogle af de skudsmål Lasse Højgaard får. Dertil kan føjes musik- og kunstelsker, aktiv samfundsborger, en troende demokrat, én der tror på nødvendigheden af at deltage og blande sig.

”Loose your dreams and you will loose your mind” er et citat fra en sang af Rolling Stones. Den sang har siden ungdommen været hans ledetråd I livet. En ungdom og en ungdommelighed, som han aldrig helt har sluppet. Det har givet knubs og salte tårer, men det har også givet glæde, indsigt og rigdom. Ikke rigdom på penge og materielle goder, men rigdom på erfaringer, smukke livsbekræftende oplevelser og varme menneskelige relationer.

Det vil Lasse Højgaard gerne fortælle om i en række causerier. Causerier som alle med udgangspunkt i hans eget levet liv bringer tilhørerne vidt omkring i nogle af det vidunderlige livs mange krinkelkroge. Her er et åbent sind og få grænser, så det er ikke utænkeligt, at nogen måske vil opleve causeriet som grænseoverskridende. Publikum inviteres selvfølgelig til at deltage i samtalen, hvilket kun er med til at garantere en berigende aften.

Lasse Højgaard tilbyder følgende causerier:

1) No man is an Island - ingen er kun sig selv…
Der er ingen, der kan stå alene, heller ikke på en ø som Fur, hvor han bor og hvor man er afhængig af hinanden. På en ø som Fur gælder det i hvert tilfælde om, at have en bevidsthed om, at man er den del af et fælles hele, at du både er dig selv og en uundværlig del af helheden. Man er afhængig af hinanden. Og hvad vil det egentlig sige, at være afhængig af hinanden.? Man hører så meget om, at man skal indordne sig, at man skal kunne lide duften i bageriet eller forsvinde, men det er en sandhed med modifikationer. Hør mere om alt det og om livet på Fur, om at være Furbo og om at tilpasse sig eller passe ind…

2) Dengang jeg drog af sted
Om at tage på tur med soveposen og guitaren på nakken og aldrig komme hjem mere – hvilket ikke var planlagt. Om højskole, om at tomle den og om at finde et sted, som han ikke troede fandtes.

3) De skæve historier
Lasse Højgaard fortæller et par skæve historier fra sit eget liv og forhåbentligt bidrager publikum med egne historier. En aften hvor menneskelivet på kaleidoskopisk vis indkredses i al sin mangfoldighed.

4) Indkredsning
Med udgangspunkt i digte fra hans digtsamling ”Indkredsning” tages forskellige emner op. Det er som regel publikum, der vælger digtene, som der tales ud fra. Det er en forudsætning at have læst digtene.

5) Et engageret liv
Med udgangspunkt i sine egne erfaringer fra et langt liv i organisationer og lidt i politik taler vi om det at blande sig og deltage. Om nødvendigheden af at være en del af samfundet, - hvis vi fortsat skal have et samfund.

6) Historien i billederne
Lasse Højgaard medbringer nogle af sine kunstfotos og fortæller om historien bag og i billederne, ligesom der lægges op til at høre publikums fortolkning og oplevelse af dem.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning

Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music