>Anders Wejrup - foredrag om Nordisk Fjer<

 

Anders WejrupCFO, konsulent, instruktør, underviser, foredragsholder, rejseleder. Tidligere administrerende direktør i Nordisk Fjer.

Foredrag af Anders Wejrup:

Foredrag 1: Nordisk Fjer Koncernens spektakulære sammenbrud
Del I: “Nordisk Fjer Koncernens spektakulære sammenbrud i 1990”. Hvad var det der skete, hvordan kunne det lade sig gøre i mere end 20 år at bestyrelsesformanden Johs. Petersen kunne holde koncernens katastrofale økonomiske stilling skjult over for alt og alle, såvel internt som eksternt. Hvad var det han kunne. Hvem hjalp ham. Hvorfor gjorde de det.

Få et unikt indblik bag facaden i vel nok Danmarkshistoriens største og mest spektakulære erhvervsskandale, som via bl.a. Lex Nordisk Fjer, har haft meget stor betydning for dansk erhvervslovgivning. Vi tager på en tur rundt i Nordisk Fjer Universet og hilser på Solkongen og demagogen Johs. Petersen, Klubkassen, Efterretningschefen, Rigsforstanderen, Rivieramanden, Mørkets Fyrste, Tryllekunstneren, Cowboy John, Panama Kongen, Fakturakongen, New Jersey Mafiaen, Stråmanden m.m.fl.. Vi kommer helt tæt på storsvindleren Johannes Petersen og hører om hans fantastiske ekvilibristiske finansielle og regnskabsmæssige stunts. Stunts du ikke troede var mulige.

Foredrag 2: Når livet tager en uventet drejning
Del II: “Når livet tager en uventet drejning”. Et hårrejsende, nervepirrende og følelsesmæssigt hårdt foredrag om tiden efter Nordisk Fjer Koncernens sammenbrud i 1990. Der sættes fokus på det meget langvarige og særdeles opslidende 12-årige retslige efterspil og konsekvenser efter Nordisk Fjer Sagen, herunder en ufrivillig tur i Horserød Statsfængsel. Vi kigger indenfor i et ellers meget lukket system og ser hvordan livet former sig i et fængsel på godt og på ondt. Vi skal bl.a. høre om Sheriffen, Visi-Kaj, Guld Gunnar, Narkobaronen, Kommafejlen, Råhypnolmanden, Elvis Veet og mange, mange flere.

Foredrag 3: At rejse er at Leve – & Opleve – & Spise – & Læse (Kan holdes fra foråret 2018)
“At rejse er at Leve – & Opleve – & Spise – & Læse”: Vi tager på en spændende tur rundt i Europa med Rejseleder Anders Wejrup og Riis Rejser A/S, besøger hovedstæder, metropols og andre spændende byer. Vi tager fx på flodkrydstogt på Rhinen, Mosel og Main, vandrer i Brdr. Grims fodspor ned igennem Europa, tager på en skøn forårs tulipantur til Holland, besøger Normandiet/Bretagne, D-dagskysten og den amerikanske krigskirkegård ved Omaha Beach, og vi bestiger den pragtfulde ”granitknold” Mont-Saint Michelle i Bretagne, vi holder sommer og advent i Stockholm, suser rundt i de Polske bjerge og holder jule- og nytårsaften i dette så pragtfulde land, nyder en gang pragtfuld og medrivende Schlagernachtmusik i Frankfurt, tager til fest med Hansi Hinterseer i Dresden og oplever masser af andre spændende rejseoplevelser. Glæd dig til en unik og helt fantastisk oplevelse.

Referencer:

“Kære Anders Wejrup, tak for et blændende foredrag i Korskirken i Herlev den 13. februar 2017 om “Nordisk Fjer Koncernens sammenbrud i 1990” (Del I). Der var mange der efterfølgende fortalte hvor begejstrede de var for din spændende fortælling. Vi glæder os allerede til næste år, hvor vi skal have fortsættelsen, Del II, “Når livet tager en uventet drejning”, hvor du vil fortælle om det 10-årige retslige efterspil, og ikke mindst om dit ufrivillige ophold i Horserød Statsfængsel. Der skal nok blive run på den dag”
Karl Norup, Korskirken i Herlev

”Tak for en super hyggelig og inspirerende eftermiddag hos Ældre Sagen Ishøj den 2. februar 2017, i vores nye domicil ”Foreningshuset”. De 100 fremmødte medlemmer var vildt begejstrede over dit foredrag, Del II, ”Når livet tager en uventet drejning”, om det 10-årige retslige efterspil i kølvandet på Nordisk Fjer Koncernens sammenbrud i 1990 (Del I), og ikke mindst dine til tider hårrejsende historier fra Statsfængslet i Horserød. Vi glæder os til du har Del III klar”.
Inga Juel Johansen, Ældre Sagen Ishøj

“Tak for et aldeles fremragende foredrag i OK-klubben den 16. november 2016 om tiden efter Nordisk Fjer Koncernens spektakulære sammenbrud i 1990, Del I, som vi jo havde meget stor glæde af at høre dig fortælle om for et års siden i OK-Klubben. Vi havde alle sammen glædet os rigtig, rigtig meget til det opfølgende foredrag, Del II, som du havde kaldt ”Når livet tager en uventet drejning”, om det retslige efterspil i 90’erne og ikke mindst om det noget specielle og grænseoverskridende ophold du havde i Horserød Statsfængsel i 1999/2000, Base Camp Horserød som du vist kaldte det. Det var tydeligt, at vore mange medlemmer levede med i din beretning og drog et lettelsens suk, når du havde fremgang. Det var smukt og dejligt at opleve. Jeg har efterfølgende fået mange særdeles positive tilbagemeldinger fra deltagerne. Imponerende at du i 2 timer kunne holde dampen oppe og ikke mindst formåede at holde 235 deltagere vågne. Hvornår kommer du med Del III?. Vi er klar i Randers!”
Formand Inge Thomsen, OK-Klubben i Randers.


 

 

Relaterede kunstnere:

 

Deux Femmes: Elegant - diskret akustisk baggrundsmusik . Guido Paevatalu - danish . Michala Petri og Lars Hannibal - musikalitet - virtuositet - barokmusik . ::Tove Hyldgaard og Tonny Landy:: Elegante og bevægende på samme tid . :.Trompet entertainer Per Nielsen . Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solomusikere
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music