>Mc1Cal2mans-Lø2ver<

Forside/menu

The McCalmans har turneret med deres skotske folkemusik gennem mere end 35 år. Nu er turen kommet til byen.

Det er tredje gang, The McCalmans gæster byen. Denne gang spilles koncerten fredag 20. september på Gymnasiet.

 Selv om det er tredje gang, borgerne får mulighed for at nyde gruppens musik, er der dog en væsentlig ændring i forhold til de tidligere koncerter. Derek Moffat, den ene tredjedel af The McCalmans, døde, til sorg for gruppens mange fans, af kræft i oktober 2001. The McCalmans er dog stadig en trio, da Ian McCalman og Nick Keir er blevet suppleret med Stephen Quigg.

Gruppens nye tredjemand er en absolut kompetent erstatning, hvilket også illustreres af, at Derek Moffat selv udpegede ham som en velegnet afløser. Uanset, at det er en ny konstellation, er The McCalmans-stemningen stadig intakt og publikum vil få en oplevelse, der i høj grad mindre om de tidligere koncerter.

Den trestemmige harmonisang, med og uden instrumenter, er stadig i fokus og underholdning er stadig deres varemærke. Ian McCalmans introduktioner til numrene er præget af hans skotske humor.

Aktuelle begivenheder kommenteres og af og til suppleres der med et par danske gloser. Selvom trioen optrådte første gang i Danmark tilbage i 1966, er det stadigvæk et levende orkester, der skal fornøje borgernes fredag.

Der er lagt op til en rigtig folkefest, når Event og Hans Pedersen - begge med hovedkvarter i byen - lørdag 26. oktober inviterer til 35 års jubilæumskoncert med De Gyldne Løver.

Flere af løverne havde i flere år såvel byen som hjemmebane, og de har da også fortsat stor tilknytning til området og ikke mindst musikeren Hans Pedersen, der arrangerer koncerten i samarbejde med bysbarnet Søren Holm fra Event.

Nu er det altså 35 år siden, De Gyldne Løver brølede for første gang, og det skal naturligvis fejres. Løverne ér en institution i nordjyske og dansk folkemusik, og De Gyldne Løver fortjener at bliver hyldet.

Det sker i byen på Engvej, hvor Centret bliver scenen for festen 26. oktober. Dørene åbnes klokken 17.30 og der er spisning fra klokken 19. Øvrige gæster kan komme ind fra klokken 20.30, og koncerten begynder en halv time senere.

Når De Gyldne Løver ikke kan mere - det er jo nogle ældre herrer - spiller trioen Mervins op til dans til hen på de små timer. Der er mulighed for bustransport fra de andre byer i området Tilmelding skal ske til arrangørerne, og billetsalget begynder søndag 15. september hos Centret i byen.

Relaterede kunstnere:

Harness - irsk folkesangshow
Helge Engelbrecht og Neighbours
Heartlands
Holly Rúa - irsk folkesanger - booking - 180620121657
Ib Grønbech oplevelsessanger
Inge-Marie Nielsen solist - viser - folkemusik
Irsk aften - drukviser - rebelsange
Jane Clark og Shane Donnellyane
Jason Dove - skotsk folkemusiker
John Pilkington
Joe Dooley guitar vokal
Kaditterkadat
Kirsia Isabella: Sanger-sangskriver
Kristian Lilholt
::Lars Grand - harmonikavirtuos - entertainer::
Lasse og Mathilde
Latin Amigos cockktail
Latin Dance Band salsaskarphed
Lejrbålssanger
Lene Matthiesen Nørrelykke
Lullulla - middelaldermusik - Birgit Lyngholm - Mads Kjøller
Max Wolff
Mette Kirkegaard - sangerskriver - følsomhed - intensitet
Musikfortælling
4vFpRpliRplE7EKitvF6