>Mariachi musik i Danmark - booking<

 

Mariachi musik er lyden af Mexico. Det er det musikalske akkompagnement til de vigtige øjeblikke i livet.

Men hvad er Mariachi? Et Mariachi band er en mexicansk musikalsk gruppe bestående af tre eller flere musikere, der bærer charro dragter.

 Mariachi siges at have sin oprindelse i staten Jalisco, i byen Cocula, nær Guadalajara, såvel som omkringliggende stater i det vestlige Mexico.

 Mariachi er populær i hele Mexico og sydvestlige USA og betragtes som repræsentativ for mexicansk musik og kultur.

Mariachi blev anerkendt af UNESCO som en del af menneskets immaterielle kulturarv i 2011. Noteringen citerer, at "Mariachi-musik overfører værdier for respekt for naturen i regionerne Mexico og lokalhistorie på spansksprog og de forskellige indianske sprog i det vestlige mexico. "

På dette link kan du se Mariachi bandet Trio Mexico Lindo

Der er forskellige teorier om herkomst af ordet mariachi. Nogle siger, at det kommer fra det franske ord mariage, fordi det var den type musik, man spillede til bryllupper, andre afviser denne teori (tilsyneladende var ordet i brug i Mexico før det franske indgreb i Mexico i 1860'erne).

Andre hævder at det kommer fra modersproget Coca. På dette sprog bruges et begreb, der ligner ordet mariachi, til at referere til den type træ, der bruges til at lave platformen til den mexicanske guitar.

Mariachi Instruments
Det traditionelle mariachi band bestod af mindst to violiner, en guitar, en Guitarron (stor bas guitar) og en vihuela (svarende til en guitar, men med en afrundet ryg). I dag er mariachi bands også oftet trompeter, og nogle gange en harpe. En eller flere af musikerne synger også.

Mariachi kostume
Siden begyndelsen af ​​1900'erne har charro suiten, eller traje de charro, været brugt af mariachis. En charro er en mexicansk cowboy fra staten Jalisco. Charro dragt, som mariachis slid består af en talje-længde jakke, butterfly, indbyggede bukser, korte støvler, og en bredskygget sombrero.

Dragterne er forsynet med sølv eller guld knapper og broderede designs. Ifølge legenden begyndte musikerne at bære dette kostume under Porfiriato. Forud for dette, bar de tøj forbundet med campesinos eller laborors, men præsident Porfirio Diaz ønskede, at  musikere, der spiller til en vigtig begivenhed må bære noget særligt, så de lånte kostumer af en gruppe af mexicanske cowboys, og dermed starter skikken mariachi dressing i tøj typisk for charros. 

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solomusikere
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music