>Culchie - Fortolkere af den irske musiktradition - booking<

                    

Culchie - Fortolkere af den irske musiktradition - bookingDe traditionelle irske sange og melodier har en unik evne til at forbinde folk med hjertet og sjælen af Irland. Denne musikgenre har en lang historie og er kendt for at fortælle rørende historier og skabe uforglemmelige øjeblikke. I dag ønsker vi at introducere dig til musikgruppen 'Culchie', som består af tre talentfulde musikere, der er dedikeret til at fortolke og bevare denne rige musiktradition.

Denis McLaughlin: Et navn i irske folkemusikkredse

En nøglefigur inden for irsk folkemusik er Denis McLaughlin, der stammer fra Derry, Irland, og bosatte sig i det sønderjyske tilbage i 1980'erne. Denis blev hurtigt en fremtrædende irsk musiker inden for det danske og europæiske folkmiljø og har siden da fungeret som en inspirationskilde for flere generationer af danske folkemusikere. Hans vokal er stærk og smuk, uanset om han synger de stille ballader, egne kompositioner eller de velkendte pubsange, som alle kan synge med på. Denis akkompagnerer sig selv og bandet med instrumenter som guitar, oktav mandola, banjo, bodhrán og bones.

Pia Nygaard: Fra uddannet folkemusiker til irsk musikelsker

Pia Nygaard er uddannet folkemusiker fra Syddansk Musikkonservatorium og skuespillerskole i 2010. Da hun først mødte Denis i 2008 på Strib Vinterfestival, havde hun kun begrænset erfaring med den irske folkemusikgenre. Men efter mødet med Denis blev hun en værdsat del af det irske folkmiljø i Danmark. Hendes bløde og sprøde klang, både i stemmen og på violinen, beriger musikken med nuancer og dybde.

Sune Christiansen: Et liv helliget irsk musik

Sune Christiansen har i de seneste femten år dykket dybt ned i de irske musikalske traditioner. Med en brændende passion for musikken og adskillige ophold i Irland har han fundet sin egen autentiske stemme og skabt en unik klang på instrumenter som banjo, tin whistle og bodhrán. Sune fik sin musikalske inspiration fra ingen ringere end Barney McKenna fra det verdensberømte band The Dubliners.

Culchie: Formidler irsk kulturarv

Til sammen udgør Denis McLaughlin, Pia Nygaard og Sune Christiansen musikgruppen 'Culchie', der samlet har over 60 års erfaring som udøvende musikere. Culchie har optrådt ved koncerter både i indlandet og udlandet og har planer om at rejse til Tyskland og Holland i 2024 for at dele deres tolkning af den traditionelle irske folkemusik med verden.

Culchie leverer en bred vifte af musikalske juveler, der spænder fra de velkendte pubsange til romantiske ballader, livlige drikkeviser og svingende melodier. Deres evne til at fortolke den rige irske musikarv er imponerende og værd at opleve. Så lad os tage en tur med Culchie og "ENJOY THE CRAIC!"

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning

Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music