>Kansas City Stompers - en underholdningsmaskine<

 

Kansas City Stompers - en underholdningsmaskineKansas City Stompers er en af de længstlevende underholdningsmaskiner i Danmark, og Europas ældste orkester, vi her kan præsentere. Navnet er nappet fra byen Kansas City, der var et musikalsk kraftcenter fra 1930 og til og med 1950 erne - og for den unge klarinettist Niels Abild, et oplagt navn til sit band, der havde sit første betalte gig i 1951!


Musikken var jazz - i det grænseområde mellem swing og trad., der også siden har været udgangspunkt for Kansas City Stompers. Ensemblet er dog aldrig gået af vejen for blues, pop, rock, samba og hvad tiden musikalske fænomener nu har gået og heddet, og igennem en periode på 40 år, var orkesteret et af Danmarks mest benyttetede orkestre til firmafester,jazz konserter,og festivaller.

Navnet Kansas City Stompers har først og fremmest skullet borge for musikalsk kvalitet - mens den årelange popularitet også skyldes at bandet aldrig har aldrig rynket på næsen af, hvad der nu var populært hos publikum. "Underholdning med stil", er det prædikat nogen har givet Kansas City Stompers.

Gennem årene har orkesteret været arbejdsplads for en lang række af Danmarsks fremmeste profesionelle musikere - og da det gik hedest til, spillede Kansas City Stompers op mod 350 koncerter om året. Dette lod sig da også kun gøre - fordi bandleader Niels Abild,ved hjælp af kun profesionelle musikere, gerne havde flere ensembler af samme navn på landevejen samtidigt, dog kun til private arangemanger. Det er nemlig ikke navnet på den enkelte musiker der gør Kansas City Stompers - men det de profesionelle musikerne spiller sammen!

I besætningen har man kunnet finde gode kræfter som Alex Riel, Bo Stief, Peder Kragerup, Poul Halberg, Ole Kock Hansen, Hugo Rasmussen, Jesper Thilo- mens vokalen bl.a. er blevet varetaget af Sanne Salomonsen, Gitte Hænning, Birgit Lystager, Daimi, Otto Brandenburg, LillBabs, Siv Mamquist, Etta Cameron.

Foruden de mange jobs er orkesteret også det orkester i Danmark, der har flest cd/lp udgivelser, 45 stk. er det blevet til, foreløbig.

I dag hedder sangerinden Rikke Mølgaard, der også har sunget med Big Fat Snake, Stig Rossen, Johnny Madsen, og en hel stribe af andre kendte grupper, og hun var også stjerne i Finn Nørbygård show, og skal nu også med i tv 2 pogrammet, sommersang i mariehaven, for 6. gang- Rikke boltrer sig ubesværet i de mange stilarter Kansas kan spille. Bag hende garanteret en flok professionelle musikere - og tilsammen vil de gøre, hvad de kan for at leve op til de stolte traditioner for varemærket Kansas City Stompers.

Igennem mange år pralede Kansas kapelmester med, at hvis nogen af publikum kunne komme med et musik nr. orkesteret ikke kunne spille, ville vedkomende få en flaske Champagne, og selvom en af Kansas musikkerne også spiller med Lukas Graham, tør kapelmesteren ikke love det mere, da der ustanselig kommer nye musiknumre, som efter en kort periode forsvinder igen, Kansas vælger kun at spille de bedste.Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning

Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music