>Nissen Pyt<

 

Nissen PytVejret kunne godt have lidt mere juleagtigt, da 335 børn torsdag aften hentede deres julesok i julemandens værksted.

Sne var der ikke noget af - dårligt nok frostgrader - men det er vi jo
snart så vant til. På den anden side var der vaskeægte julestemning oppe på første sal i turistbureauet, hvor julemanden har sit værksted.

335 par øjne lyste om kap med alle julelysene, og der var masser
af flotte gaver i sokkerne. Julehygge - Jamen, der er jo en masse frugt og slik til børnene. Lige præcis sådan noget, de kan bruge, når de skal sidde og hygge sig, inden det for alvor bliver jul.

Det siger formanden for Handelsstandsforeningen. Ideen med julesokkerne er snart ved at være en tradition i byen. - Jeg tror, det snart er ved at være ti år siden, vi begyndte med julesokkerne.

- Vi havde en aktivitetschef, der hedder Pernille Hansen, og jeg tror mindst det er syv år siden, hun lancerede ideen, siger formanden.

Det er Handelsstandsforeningen, der sammen med de handlende i byen er de glade givere til de mange børn.

Senere på aftenen kunne børn og alle barnlige sjæle hilse på kendte nissepige Pyt fra Danmarks Radios julekalender, Nissernes Ø.

Og de rigtigt indviede ved godt, hvad dag 11. december er: Pyts 250 års fødselsdag. Så der var naturligvis både kagemand og gave til den unge kviknisse.

Nisserierne var i øvrigt en vigtig del af åbent-til 22 aften, hvor alle butikker i byen havde deres bud på, hvad en god julegave kan være. Butikkerne i byen holder også længe åbent på lørdag.

Trine Gadeberg, som nissen PYT - er et scoop.
 


 

Relaterede kunstnere: