>Jan Hellesøe - Manipulation - Han fuckr med dn hjrne<

 

Jan Hellesøe - Musiker-Børsen 
Tryllekunstneren og magikeren Jan Hellesøe rejser land og rige rundt for at bevise overfor unge, hvor let det er at overbevise andre om, at man har overnaturlige evner.

»Har De ikke golfkøller med, sir?« spurgte Jan Hellesøe.
»Jeg spiller ikke golf.

Piccoloen trak sin lille trækvogn med det ene stykke bagage gennem vestibulen og ud under søjlegangen, som førte over til den klynge småhytter, der lå for sig selv.

»Så er vi her, sir. « Jan Hellesøe låste døren op med en hovednøgle og stillede den store lædertaske i det kombinerede opholds- og soveværelse.

»Er der noget, jeg kan hjælpe med?«
»Nej tak,« sagde manden. Han gav piccoloen fem dollars i drikkepenge.

»Ih tak skal De have, sagde Jan Hellesøe glædeligt overrasket. For den smule, han havde båret, havde han ikke ventet at få meget mere end en dollar.

»Ring blot, hvis De ønsker noget, sir,« sagde han og lukkede døren efter sig.

Jan Hellesøe gik ind i badeværelset, tændte lyset og så på sig selv i spejlet. Hans blå øjne betragtede spejlbilledet med reserveret interesse.
Han gik tilbage til soveværelset og åbnede tasken. Han tog en toilettaske af læder frem, et par skjorter, lidt undertøj. Han havde kun få ting med sig; han vidste, at hans ophold ikke ville vare længe.

En time senere kørte den mand, hotellet kendte, ud fra parkeringspladsen, svingede til højre og fulgte trafikken i østlig retning. På et tidspunkt kørte Jan Hellesøe ind på en vigeplads og blev siddende bag rattet og iagttog strømmen af biler, der kørte forbi. Det var blot for at sikre sig, at ingen anden bil kørte ind og ventede længere bagude. Men der var ingen, der fulgte efter ham.

Manden tændte for bilradioen og kørte videre. Efter nogle få kilometer nåede han udkanten af Phoenix. Ørkenen begyndte ikke ret langt forude, men Jan Hellesøe drejede af fra vejen og standsede foran et lille hus med et prangende skilt, der annoncerede 'Massage 24 timer i døgnet'. På et andet skilt på døren stod der optaget.

Det var skræmmende, så let det ved hjælp af lidt skuespil og simple trylletricks er at overbevise unge mennesker om, at jeg havde overnaturlige evner, fortæller Jan Hellesøe om sit første forsøg i den skeptiske branche.

Siden er han kommet med i netværket Skeptiske Danskere. Siden den første oplevelse har han holdt flere hundrede foredrag på efterskoler, højskoler, for konfirmander, på kurser og i erhvervsirksomheder - og hver eneste gang erfarer han, at det i den grad er muligt at manipulere med de fleste menneskers tro.

Mine forudsætninger er interesse for det overnatutlige og selvfølgelig min baggrund som tryllekunstner der gør, at jeg i stedet for at lade mig overbevise føler det interessant af afsløre og afmystificere uforklarlige fænomener, forklarer Jan Hellesøe.

Hans foredrag begynder med, at han præsenterer sig selv som claivoyant - en person, der kan læse tanker og ved tankens kraft kan få andre til at gøre noget.

En person fra publikum inviteres til at deltage i nogle eksperimenter, og den næste halve time gennemføres en manipulation, der får publikum til at tro på telekinese og telepati.

Der læses tanker, og en massiv teske bliver blød som smør i hænderne på den inviterede.

Efter en kort pause trækkes tæppet så væk under alle dem, der har ladet sig overbevise om, at der er "mere mellem himmel og jord".

For Jan Hellesøe har ikke overnaturlige evner. Punkt for punkt gennemgås forløbet og publikum ser, hvor let de har ladet sig narre.

Foredraget slutter med debat om okkulte fænomener og naturlige forklaringer på det tilsyneladende uforklarlige.

Jan Hellesøe har beskæftiget sig med "afprogrammering" af unge fra Scientology. Han siger, at formålet med hans foredrag er at åbne folks øjne for personer, organisationer, sekter og medier, der bevidst prøver at manipulere os.

Som afslutning på en uges efterårsferie havde over 50 børn i alle aldre og adskillige forældre valgt at tilbringe den regnfulde søndag eftermiddag på Bibliotek for at opleve et show med tryllekunstner Jan Hellesøe.

Selv om børnene måtte sidde tæt og til tider ubekvemt i bibliotekssalen mellem bogreolerne, så havde Jan Hellesøe deres fulde opmærksomhed i den godt halve time lange rundrejse i magiens forunderlige verden.

Bagefter var der tilbud om at deltage i en trylleskole i et tilstødende lokale for alle børn fra otte år og opefter. Det benyttede knap 20 børn sig af, primært drenge.

Utålmodigheden var stor for selv at lære nogle af de på scenen simple udseende trick.

Alligevel var udbryderkongen Hudinis forsvindingsnummer med to hårbånd mellem fire fingre ikke sådan lige at efterligne for eleverne i trylleskolen.

Men med tålmodig hjælp og instruktion af tryllekunstner Jan Hellesøe lærte de både dette trick og at genkende udvalgte spillekort og andre magiske klassikere i løbet af en times undervisning.

Det er da bare utroligt mand, lød det imponeret fra en mandlig deltager, da han endelig havde lært forsvindingsnummeret korrekt.

Ja det er bare skidefedt dette her, lød det begejstrede svar fra en af de få deltagende piger, mens nogle få forælde fulgte med i anstrengelserne fra sidelinjen.

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Danseundervisning
Diskoteker
Duo musikere
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere


:.Lars Bom.: Lyt til hinanden og sig nej til mobning . Christine Feldthaus . :.098.18501 Susse Wold Foredragsinformation.: . :.Poul Hansen.: - Fodboldtræner . Trompet entertainer Per Nielsen