>Michael Linden-Vørnle - rumbesøg<

Booking forespørgsel

Michael Linden-Vørnle - rumbesøg

Astrofysiker, ph.d.

Michael J.D. Linden-Vørnle er født 1968. Cand.scient. og ph.d. i astrofysik fra Niels Bohr Institutet for Astronomi, Fysik og Geofysik.

Michael J.D. Linden-Vørnle arbejder som astrofysiker ved Tycho Brahe Planetarium i København, hvor han udbreder kendskabet til astronomi og rumforskning gennem en bred vifte af formidlingsmæssige aktiviteter som fx Planetariets nyhedstjeneste på internettet, foredrag og opbygningen af udstillinger.

Også tilknyttet Dansk Rumforskningsinstitut, hvor han er involveret i den europæiske satellitmission, Planck, der skal studere universets tidligste barndom - det såkaldte "big bang".

Michael Linden-Vørnle holder foredrag om nedenstående emner:

Besøg fra rummet?
Hvert år fortæller mange mennesker om mystiske syn på himlen og for langt de fleste mennesker er UFO'er synonym med rumskibe fra andre planeter. Nogle mennesker beretter endog om møder med væsner fra andre verdener, der kommer hertil i deres rumskibe, men hvor går grænsen mellem fakta og fiktion - mellem drøm og virkelighed?

I foredraget præsenterer Michael Linden-Vørnle væsentlige elementer i "UFO-sagen" - såvel fra Danmark som fra udlandet.

Dommedag nu?!
Hvornår går Jorden under og hvordan? Disse spørgsmål har de fleste religioner et bud på, men hvad siger videnskaben?

I dette foredrag fortæller Michael Linden-Vørnle såvel oplagte som mere spekulative trusler mod vores eksistens: sammenstød med asteroider, Solens død, gammaglimt o.m.a. Også hele universets skæbe diskuteres.

Du gamle Måne
- et foredrag om Månen og dens mange myter

Vi kender alle Månen - eller gør vi? Selvom Månen er vores nærmeste nabo i rummet og selv om mennesket har besøgt den, er der stadig meget vi ikke ved om denne vores tro følgesvend. Hvordan er Månen opstået, og hvorfor har Månen kun 'have' på den side, der vender mod Jorden. Disse helt grundlæggende spørgsmål kan vi ikke med sikkerhed give et svar på.

I en anden kategori kan vi spørge, om Månen påvirker os mennesker direkte. Er der realitet bag påstandene om, at fuldmånen forårsager flere mord, selvmord, fødsler, ulykker m.m.? Amatørastronomer har gjort observationer af bl.a. mystiske lysglimt på Månen, og endelig findes der et hav af konspirationsteorier med relation til Månen, fx at NASA aldrig har været deroppe, men derimod iscenesatte månelandingerne i et filmstudie i Nevadas ørken.

I foredraget præsenterer Michael Linden-Vørnle Månen og dens mange mysterier og myter og de nyeste resultater fra udforskningen af vores drabant.

Emner: Månen, månemyter, astronomi/astrofysik, videnskab

Er der nogen?!
Jagten på intelligent liv i rummet fortsætter

Er liv et naturligt og hyppigt forekommende 'produkt' i Universet? Findes der mekanismer i naturen, der styrer udviklingen i retning mod intelligent liv? Er det muligt at høre svage radiosignaler fra civilisationer som vores egen, hvis de findes derude i Mælkevejens mylder af stjerner?

Disse spørgsmål er ikke nye, men i de seneste år er astronomer, fysikere, biologer o.m.a. begyndt at arbejde sammen under overskriften 'astrobiologi' for at søge efter svarene på disse meget fundamentale spørgsmål. Også den aktive søgen efter radio- og lyssignaler fra teknologiske civilisationer i rummet er i disse år i en rivende udvikling.

I foredraget giver Michael Linden-Vørnle et overblik over de allerseneste resultater inden for astrobiologien.

Verdens skabelse set med danske øjne
Hvordan er universet opstået og hvad bliver dets skæbne? De fleste rumforskere tror i dag på, at svaret på disse spørgsmål leveres af den såkaldte big bang teori. Den siger, at universet blev født for ca. 14 mia. år siden i en ekstremt varm og tæt tilstand.

Michael Linden-Vørnle fortæller i dette foredrag om udviklingen af big bang teorien samt de seneste resultater fra dette fundamentale forskningsområde - ikke mindst Danmarks engagement i den europæiske satellitmission "Planck". Denne satellit skal fra 2007 undersøge den svage efterglød fra universets varme barndom og derudfra fastlægge universets rammelovgivning.

I videnskabens grænseland
I den moderne naturvidenskab findes områder, hvor både teori og eksperiment er på tynd is. I dette videnskabens grænseland er der grobund for eksotiske idéer. I foredraget fortæller Michael Linden-Vørnle om en række etablerede såvel som kontroversielle emner herunder 'teorien om alting', sorte huller og tidsrejser, astrologi, UFO'er, den menneskelige bevidsthed o.m.a.

Kan vi rejse til stjernerne?
Et tryk på en knap og vi befinder os på den anden side af Mælkevejen. I mange science fiction film er der nærmest ingen grænser for hvor langt vi kan komme på et splitsekund ved at rejse i "hyperrummet" eller bruge "warp-drive". Selvom der langt hen ad vejen er tale om fri fantasi, så er der ingen tvivl om at almindelige raketter er uegnede til en rejse til selv de nærmeste stjerner.

I foredraget fortæller Michael Linden-Vørnle om, hvilke problemer der skal overvindes for at slå bro over de umådelige afstande i Universet og hvilke tiltag der gøres for at sende mennesket på den ultimative odyssé - rejsen til stjernerne.

Solen - Livets stjerne
Solen er forudsætningen for livet her på Jorden og en afgørende faktor i mange sammenhænge - fx som den motor, der skaber og driver vores klima. Solens vigtige rolle er tydeligt afspejlet i den centrale placering, den har haft og stadig har i de fleste kulturer.

Da Solen er den nærmeste stjerne, har man lært meget om stjerner i almindelighed ved at studere den. Hvert 11. år er Solen meget aktiv, hvilket udmønter sig i såvel imponerende nordlys som voldsomme "solstorme", der ødelægger satellitter og skaber forstyrrelser i strømforsyning og radiokommunikation her på Jorden.

I foredraget vil Michael Linden-Vørnle fortætte om Solens rolle både som stjerne og som 'klima-maskine'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relaterede kunstnere:

Stefan og Kim . Svindlerne: Definition på svindel . Søren Dahl: Absolut sjov mand - show - foredrag . Søren Østergaard: Gakket - skæv humor . 051.269: Thomas Hartmann - skarpsindig - sarkastisk - tør humor . Tjenerstaben :: underfundig humor og practical jokes

Relaterede emner

Sherin Khankan - menneskerettighedsislam - frihedsslør
::Farshad Kholghi - Ikea-Mekkea - foredragsbooking::
Marianne Kibenich - gårdsangerforedrag - Københavnersjælssanger
::Henning Kirk - vokseværk i hjernen::
Clement Behrendt Kjersgaard
::Klaus Kjøller - netværksforedrag::
Annette Klingenberg - livskvalitetsanger
Troels Kløvedal Nordkaperkaptajn
--Dennis Knudsen - foredragsfrisør--
Henrik Koefoed - eventyrforællerindlæg - ørkenskuespiller
Gitte Koldtoft - mentalenergiforedrag - overbevisningsmuligheder
::Kjeld Koplev - jødisk humorforedragsholder::
Familien Koppel - Koppelske kompositioner - musikalsk foredrag
Søren Kragh-Jacobsen - reklamefilmproducer
Steffen Kretz
Henrik Krogh - forandringsfremme - sygefraværsoplæg
Lone Kühlmann provoforedragsholder
Runa J. Kähler - causerisvirp - vintertidekærlighed
Peter Kær - hulemandsoplæg
Alexander Kølpin - inspirationsvision - kulturintimitet
Tom König
Tonny Landy - anekdoteforedrag

Peter Langdal - engageret teamwork

Jerk W. Langer - sundhedskommentator - kosttilskudsoplæg
Brian Lange - Legionærforedrag
Pia Fris Laneth
Johannes Langkilde retorikmoderator
:.Paula Larrain.: Freelancejournalist - ordstyrer - konferencier - foredragsholder
Peter Larsen
::Thomas Larsen - journalistiske-arbejdsprocesser - foredragsbooking::
Lasse & Mathilde - Spor af Piet Hein
Hans Laurens - formuleringsforedrag - billedtaleworkshop
Led selv - selvledelse i bagklogskabens klare lys
::Kim Leine - bygdkultur - familietragedie - dødsridt -0215.26191::
Henrik Leslye - taskforceforedrag - teamåndmotivation
Flemming Leth - ombygningsoplæg
Jørgen Leth - cykelkulturforedrag
Jørgen Lindgreen - radiospilsforedrag
::Margeret Lindhardt - fællessangsforedrag::
Charlotte Lindholm - pengehumor - stresstæming
John Lindskog - skandaleforedrag - Bøje Nielsen
::Anne Linnet - kirkesangerkoncert::
Lise-Lotte Lohmann - bakkesangerinde - revyskuespiller
Bjørn Lomborg - levevilkårsforedrag
:.Luk lederskabet op - ledelse fra a-z - Nils Villemoes.:
::Niels Lunde-erhvervsredaktør-politikkommentator-foredragsholder::
Jesper Lundgaard
Lisbet Lundquist - hedetureforedrag
Morten Løkkegaard