>Flemming Walther-Andersen og Sine Bach Rüttel - book folkemusik<

 

Walther & Sine

”Jeg skriver fordi jeg kan, og kun om ting der rammer mig på en eller anden måde. ”

Flemming Walther-Andersen med sit alias ”Walther” er bosat på Falster. Han tager fat om problemstillinger, der via politiske holdninger, eller stemninger blandt ”folk og fæ”, skaber en unødvendig difference mennesker imellem. Lyrikken er dansk, og den musikalske genre er overvejende folk. Walthers debutalbum ”Landsbydreng” vandt i 2016 folkemusikprisen ”Årets Helge”.

Walther har ikke ligget på den lade side de senere år! Siden udgivelsen af ”Landsbydreng” i 2015 er det blevet til udgivelse af albumet ”Sorte Fugle” i 2016 med rock-duoen af samme navn, og i 2017 ”Ro & nutidens stemmer” og live albumet ”Walther & de andre Bonderøve - Live fra Karmakajen”. I efteråret 2017 udkom Sorte Fugles andet album.

Flemming Walther-Andersen og Sine Bach Rüttel, som nogen vil genkende fra de populære TV-programmer ”Sommersang i Mariehaven”, som en fast bestanddel af Neighbours & Friends, mødtes på Skagen Festival 2017 og en musikalsk gnist blev tændt. Som duoen ”Walther & Sine” deler de rollen som sangskriver og forsanger, og gnisten imellem dem bliver tydeligt for publikum i både musikalsk og personligt samspil.

Selvom sangene tekstmæssigt er i forskellige lejre, går det op i en højere enhed med en oprigtighed og fandenivoldskhed, der rammer og udfordrer den robuste og ikke alt for sarte lytter. Det er ”Frem med brysterne” og så ellers derudaf med ”Olieindsmurt økodiesel” og ”Nymfoman”. Samtidig er der også plads til livsfilosofiske sange som f.eks. ”Ro” og ”Paradis”
Anmeldere giver Walthers livekoncerter topkarakterer og sammenligner med garvede lyrikere som Allan Olsen og CV Jørgensen. Velfortjent er Walther nomineret til Kulturprisen i Guldborgsund Kommune.

Sine Bach Rüttel har i mange år været kendt Danmarks Banjo-dronning og omtales gerne som Danmarks bedste banjospiller. Banjoen er i årtier blevet luftet flittigt med blandt andet Arne Würgler eller med det populære vaskebrætorkester Tobacco, og på studiealbums på alt fra D:A:D til Lars Lilholt. Sine Bach Rüttel har udgivet 3 soloalbums, som har opnået flotte anmeldelser og flere nomineringer i DMA Folk. Der spares ikke på hotte bluegrass licks eller på frækhederne når Sine går på scenen med Walther.

Som bindeled i den intense duo, har Walther og Sine allieret sig med multi-instrumentalisten Morten Husted, der blandt andet til daglig spiller sammen med Sine i orkesteret Neighbours & Friends.  


 

 

Relaterede kunstnere:

0 Bjørn Tidmand: Dansk popsanger . Dario Campeotto: Angelique - smør tenor . 12.032008 --Ivan Pedersen-- . :.Jesper Lundgaard - Biografi.: . Jette Torp: Succesfuld kvindelig entertainer - Booking 2960 9372 . :.Johnny Hansen.: . Keld & Hilda: Biografier . Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solomusikere
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music