>Ann Mariager - journalist - forfatter - humorist - booking<

 

Ann Mariager - journalist - forfatter - humorist - bookingAnn Mariager en populær foredragsholder, der leverer sine budskaber med lys alvor. Hun er journalist og forfatter, senest til forestillingen "Modne damer i morgenkåbe – når den værste ungdom er overstået". Forestillingen havde premiere på Landsteatrets turné, februar 2020. Den vender tilbage efter coronaen i efteråret 2020, bl.a. på Albertslund Musikteater. Medvirkende: Ann Hjort, Pernille Schrøder og Sofie Stougaard. Instruktør: Pia Rosenbaum.

Ann har skrevet biografien “Inga Arvad, den skandaløse skandinav” om journalisten og skønhedsdronningen Inga Arvad, som var en ung John F. Kennedys store kærlighed under 2. verdenskrig i USA. Affæren får skæbnesvangre følger for Arvad, som bliver forfulgt af FBI, mistænkt for at være nazispion.

Ann Mariager er forfatter til bogen "Mageløs på matriklen" (Gyldendal), som med afsæt i Danmarks over 1 million singler slår et slag for retten til et godt liv alene.

Også TV, teater og revy har Ann Mariager skrevet. Hun debuterede som ophavskvinde og hovedforfatter til cabareterne “Byens Bedste Bryster”, der kom i tre udgaver i 1987-88, i 1992-93 og i 2002. Forestillingerne blev oversat og opført i Sverige, Norge og Finland.

Ann Mariagers har oversat fra engelsk og amerikansk, dramatik og faglitteratur. Bl.a. musicalen Mamma Mia!, der efter ni års pause i Danmark havde premiere i Tivolis Koncertsal januar 2020.
I ugebladet SØNDAG er Ann fast bagsideredaktør på ”Siden Sidst” med citater om livets store og små bølgeslag. Denne side er også afsæt til Anns citatbog, "Velopdragne kvinder skaber sjældent historie".

Ann Mariager blev kåret som Årets Revyforfatter i 1989. Hun har modtaget rejselegat fra Statens Kunstfond og arbejdslegatophold, bl.a. i Bikubenfondens lejlighed i New York, på Klitgaarden i Skagen og Svanekegården på Bornholm.

FOREDRAG:

INGA ARVAD – Kennedys danske kærlighed
Den danske skønhedsdronning og journalist Inga Arvad møder unge John F. Kennedy i Washington i 1941, da han kommer til byen som adjudant i Flådens Efterretningstjeneste. Mens den amerikanske hovedstad gør klar til at gå ind i 2. verdenskrig, holder Jack og Inga-Binga møder i hemmelighed. For hun er gift, endda for anden gang. JFKs far, Joe Kennedy, hører om sønnens affære med den danske femme fatale, og så gør han sin indflydelse gældende. Inga bliver forfulgt af FBI, rygter cirkulerer om, at hun er spion for nazisterne, og JFK bliver forflyttet til Charleston, South Carolina. Men parrets romance fortsætter. Til sidst bliver Kennedy forflyttet til Stillehavet, og Inga forlader Washington, beskæmmet og ydmyget. I Hollywood forsøger hun at genoptage sin karriere, men rygterne begynder igen at svirre. Ann Mariager fortæller Inga Arvads spændende livshistorie, baseret på sin bog om den danske kvindes skæbne. Beretningen suppleres med et rigt billedmateriale.

MAGELØS PÅ MATRIKLEN – et godt liv alene
Vi er over 1,5 millioner i Danmark, der bor alene. Det påvirker forbrugermønstret, boligbyggeriet, rejsevaner. Alligevel betragtes et liv som 'single' eller 'enlig' stadig som en slags undtagelsestilstand, et liv, der er halvt.
Ann Mariager slår et slag for det mageløse liv og de muligheder, det byder. Man skal indrette det ordentligt, drage omsorg for sig selv: Have udtræksplader til sit spisebord. Gå ud alene uden anfægtelser. Og man skal sørge for at have voksne vidner til sit liv. Nogen at spejle sig i.
I sit foredrag giver Ann anvisninger på, hvordan man får et godt liv alene. Hun har eksempler på kiksede dates, på kunsten at small-talke, og fortæller om gode rejsemuligheder - og de mindre gode. Og så kigger hun på Bibelens opfattelse af folk, der er mageløse. Her er der nemlig forbavsende mange enlige kvinder, der er skøger. Enlige mænd i Bibelen, sjovt nok, er ofte store enere, tænkere, originaler.

VELOPDRAGNE KVINDER SKABER SJÆLDENT HISTORIE
I dette foredrag fortæller Ann Mariager om sit arbejde med humor, om den evindelige Flinkeskole og om glæden ved at træne sin humoristiske sans. Sådan én har alle mennesker, siger hun, men visse mennesker bruger den alt for sjældent.
Ann Mariager har siden 80'erne med journalistik og humor i radio, på tv, i aviser og blade. Hun har skrevet tv-satire, revy, hun var forfatteren bag "Byens Bedste Bryster"-cabaret'erne og har i flere år skrevet og samlet kvindecitater til sin faste bagside, "Siden Sidst" i ugebladet Søndag.
"Velopdragne kvinder ..."-foredraget tager udgangspunkt i Ann Mariagers bagside i SØNDAG, i hendes citatbog "Velopdragne kvinder skaber sjældent historie" - og i hendes eget liv som kvindelig humorist og satiriker. I foredraget fortæller Ann også om den særlige, kvindelige humor og viser klip fra sin egen produktion af humor og satire.
Hun har seneste skrevet komedien "Modne damer i morgenkåbe - når den værste ungdom er overstået". Den er instrueret af Pia Rosenbaum, spilles af Ann Hjort, Sofie Stougaard og Pernille Schrøder og havde premiere 8. februar 2020. Den vender tilbage i efteråret 2020 på Albertslund Musikteater.

Fotograf © Jens Ulrich

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music