>Italiensk musik i Danmark<

 

Italienske musiktraditioner går tilbage til forhistorien og omfatter et bredt udvalg af musikalske former, fra traditionel folkemusik til klassiske kompositioner, opera og rock.

Musik er en integreret del af det italienske liv, både i Italien selv, og hvor italienere har bosat sig. Et hurtigt blik på musikalsk historie giver rigeligt bevis på den italienske kærlighedsaffære med denne kunstform.

På dette link kan du se den italienske musiker Franco D'angelo

Italienske komponister skabte de første symfonier, definerede otte-note oktaven, ændrede strengkvartetten og introducerede innovationer i musikalske skalaer, harmoni og notation, som stadig beskæftiger traditionelle italienske udtryk som adagio, klaver, legato og så videre.

Italienske håndværkere opfandt musikinstrumenter som cembalo og fagot og raffinerede andre som klaver og violin.

Italienerne skrev den første bog om dans og blev i gang med den første ballet (fra det italienske ord ballare, hvilket betyder "at danse").

Italienske teatralske traditioner som Commedia dell'Arte muliggjorde udviklingen af ​​opera.

Her er et hurtigt overblik over de forskellige former for italiensk musik:

Italiensk folkemusik

Hver af Italiens 20 regioner har udviklet deres egne unikke musikalske stilarter, instrumenter og danser. Ballader (canti epico lirici) er mere almindelige i nord, mens lyriske sange (canti lirico monostrofici) er populære i det sydlige Italien. Italiensk folkemusik afspejler også indflydelsen fra forskellige angribere, sammen med stilarter importeret fra andre lande.

 Traditionelle italienske folkemusikinstrumenter omfatter klaverakkraften, fløjte og en række rør (ciaramella og piffero) herunder sækkepibe. Mange landdistrikterne støtter et messingband, som typisk har klarinet, harmonika, violin og trommer.

Napolitanske sange er måske de mest kendte eksempler på regionalmusik, fordi mange mennesker fra denne region emigrerede til andre lande. Siciliansk folkemusik udføres også i mange lande, hvor sicilianere har bosat sig.

Italiensk opera

I modsætning til regional folkemusik er opera blevet associeret med en "italiensk" identitet på trods af oprindelse i den nordlige by Firenze.

Det 17. århundrede var en revolutionerende periode i udviklingen af ​​europæisk musik, da den middelalderlige musik formidlet af troubadours gav plads til harmoniske madrigaler og til sidst opera. Gennem århundrederne blev operatiske traditioner udviklet og raffineret af italienske komponister som Claudio Monteverdi, Alessandro Scarlatti, Gioacchino Rossini, Vincenzo Bellini, Gaetano Donizetti og Giuseppe Verdi.

Italienske opera dominerede den internationale opera scene i århundreder, indtil lokale sprogoperaer endelig modtog accept i det 19. århundrede.

Italiensk klassisk musik

Italiensk klassisk musik stammer fra begyndelsen af ​​det 16. århundrede, men det er svært at adskille det fra opera, fordi mange klassiske komponister skrev begge. De mest kendte eksempler er Tomaso Albinoni, Francesco Cavalli, Antonio Cesti og Gaetano Donizetti. Andre komponister er kendt for deres symfonier, koncerter og sonater, herunder Alessandro Marcello, Niccolò Paganini, Giuseppe Domenico Scarlatti og Antonio Vivaldi.

En senere form for klassisk musik kendt som Instrumental Music stammer fra 1904, da Giuseppe Martucci komponerede sin anden symfoni, indledte en tendens væk fra den operatiske stil. Men den mest populære symfoniske musik, der udføres i Italien i dag, er stadig værket for de romantiske komponister fra det 19. århundrede, selv om innovative moderne komponister som Luciano Berio, Sylvano Bussotti, Franco Donatoni og Luigi Nono også har inspireret et loyalt efterfølger.

Sacred Music

Italien er hjemsted for den romersk-katolske kirke, som har en rig arv af musikalske traditioner. Uheldigvis har ingen af den tidligste musik overlevet og udelukket et par nyt testamente fra salmer og salmer. Den Gregorian Chant var en kapella monofonisk (single line melodi) sangstilstand udviklet og udført af munke i perioden 800-1000 e.Kr. Sammen med renæssancepolyfoni (eller multi-line melodier) var det populært i kirketjenester indtil begyndelsen af ​​1800-tallet, da det tabte fordel til mere underholdende musik.

I 1970'erne oplevede Vatikanet II nedlæggelsen af ​​latinsk musik i kirken, med folkestilssang, der erstattede det for en tid. Denne heldigvis kortvarige æra blev erstattet af en tilbagevenden til mere traditionelle salmer sunget på det lokale sprog.

På dette link kan du se den italienske musiker Franco D'angelo

Italiensk Rock / Populær Musik

Siden 1950'erne er Rock & Roll født, har den mest populære type musik i Italien været rockmusik.

italiensk musik zucchero og mens italienske rockbånd ikke generelt laver diagrammerne i engelsktalende lande, nyder de stor succes i Italien og Europa. Nogle af landets mest populære rock sangere og sangskrivere er Gianna, Nannini, Zucchero og Vasco Rossi.

Zucchero har i særdeleshed haft en fremragende karriere på tre årtier og sælger over 40 millioner optegnelser over hele verden og samarbejder med internationale kunstnere, herunder Eric Clapton, Joe Cocker, Miles Davis og Stevie Ray Vaughan.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solomusikere
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music