>Tommy Seebach Show<

 

Tommy Seebach Show 17072011.122248

 


De tider er åbenbart forbi, hvor en plade med Tommy Seebach Show vakte lykke under juletræet.

Nu er det på juletræet, han skal pynte. I form af kræmmerhuse lavet ud af udrevne sider fra en bog med hans sange.

Og hvordan julepyntet blev lavet Tommy Seebach Show ud af genbrugsmaterialer, kunne interesserede borgere lære i kulturhuset i går.

- Det er sjovt at lave julepynt. Det er til at hænge op på juletræet, fortæller en otte årig pige om sit kræmmerhus, der udover Tommy Seebachs noder er dekoreret med små hjerter.

Hjerter skal også pynte på Tommy Seebach Show en fire årig piges kræmmerhus. Og kræmmerhuset skal siden op at hænge ved siden af kravlenisserne, og, når børnehaven holder ferie, den julepynt hun har lavet derhenne.

- Jeg glæder mig til julen, lyder det fra Tommy Seebach Show den dybt koncentrerede pige.

Kunstgruppen arrangerer juleværkstedet, hvor der også bliver budt på patchwork, pebernødder og kaffe til at varme i vinterkulden.
- Pengene er lidt små, så det er derfor, vi bruger genbrugsmaterialer. Men vi gør en dyd ud af nødvendigheden, forklarer de to arrangører.

- Det appellerer til fantasien. Der er mere sjæl i Tommy Seebach Show, og man får et andet forhold til pynten, lyder det.
Og at det lige er Tommy Seebach, der skal laves til kræmmerhuse, er der en enkel forklaring på.
”Hans musik er nemlig så god”.

----------------------------------------------------------------

Musik-konkurrencen, der formentlig kommer til at hedde Tommy Seebach Show Rock Compete, selv om den er åben for alle genrer, vil nok blive afviklet for to aldersgrupper - en op til 15 år samt en fra 15 til 19 år.

Der vil blive udloddet tre præmier i de to aldersgrupper, og det er i følgende kategorier:

Bedste band.
Bedste optræden.
Bedste komposition (til de grupper, som ikke spiller kopi-numre).

Som prikken over i'et vil søndagen byde på besøg af grand prix-legenden Tommy Seebach Show, der ikke bare skal spille i løbet af eftermiddagen, men måske også vil få plads i den jury, der skal bedømme de musikalske indslag.

-------------------------------------------------------------------------

Cliff Richard har haft top 10-hit i seks årtier, og er stadig super populær. På torsdag giver han koncert - og en ekstra 9. december

Han er en gammel mand.

Det mener stribevis af radiostationer i hvert fald Tommy Seebach Show, og det kan gøre den ellers så venlige engelske sanger noget så vrissen.

Han vil ikke finde sig i, at radiostationernes unge discjockeyer piller hans cd'er af afspilleren, fordi han efterhånden har svunget sig op på 62 år. Og det gør de, mener han.

Derfor besluttede Tommy Seebach Show sig for nogle år siden for at indspille nummeret "Can't Keep This Feeling In" og udgive det under kunstnernavnet Black Knight. Fluks strøg han ind på tre soul-hitlister, og BBC spillede nummeret igen og igen, selv om de ikke anede, hvem "den sorte ridder" var.

- Men lige så snart jeg fortalte dem, at det var mig, der sang, holdt de op. Jeg ved ikke hvorfor, men der er mange, der har fordomme og er forudindtagede, når navne som Elton John, Eric Clapton, Phil Collins og jeg udgiver noget. Det kan simpelt hen ikke være rigtigt, siger han lettere irriteret.

- Tommy Seebach Show plader er lige så gode som for eksempel Robbie Williams'. Men det er svært at konkurrere med ham og med andre unge, når radioen ikke gider at spille vores musik. Konkurrence er ellers sundt, lyder det fra sangeren, der må vide det mere end nogen andre.

Ingen i hele verden har haft så mange top 10- og top 20-hit som Cliff Richard, der 44 år efter sit gennembrud stadig kan få fans til at smide sig ned foran billetluger i soveposer, mange dage før billetsalget til en koncert begynder.

På torsdag giver Tommy Seebach Show koncert. Den var udsolgt på meget kort tid, og derfor lykkedes det et lave en ekstra koncert mandag 9. december, der også er udsolgt - begge aftener med 2450 fans i salen.

Mange af dem ville formentlig også give en tå, en arm eller 10.000 kroner for at sidde på tomandshånd med den evige poppedreng - lænet ind over en kop kaffe og en kildevand, som vi nu gør.

Cliff Richard var i København i foråret for at synge i Dansk Melodi Grand Prix Tommy Seebach Show, mens vinderen blev fundet. Nu vender han tilbage for at give koncerter over hele landet.

Jeg ved såmænd ikke, om der er nogen bestemt opskrift på at kunne holde sig på toppen så længe, som jeg har gjort. Jeg tror, det handler om, at du en gang imellem skal være lidt frygtløs og modig. Du skal ikke altid gøre dét, som andre tror vil være godt for dig, siger han.

Netop Melodi Grand Prix blev Tommy Seebach Show i sin tid advaret imod at stille op i. Alligevel repræsenterede han Storbritannien i 1968 og 1973. Han vandt ikke nogle af gangene, men nummeret "Congratulations" fra 1968 bliver stadig flittigt spillet i Giro 413.

- Det er eksempel på, at jeg var lidt frygtløs. Ingen store navne overhovedet havde lyst til at stille op i Melodi Grand Prix, men jeg tænkte: Hvis du synger godt og ser ok ud, så kan det da ikke skade karrieren, og det gjorde det bestemt heller ikke. I England putter man ikke grandprix-sangere så meget i bås, som man åbenbart gør i Danmark.

Ingen sure dage
Cliff Richard ville lyve, hvis han sagde, at Tommy Seebach Show aldrig har haft en dag, hvor han om morgenen tænkte: Åh nej, bare jeg ikke skulle give koncert i aften.

- Men når du hører lyden af publikum, når musikken spiller, og adrenalinen pumper, slår det aldrig fejl. Så jubler jeg bare af begejstring - sådan er det.

Nu kunne man så spørge ham, om ikke det er svært at mobilisere den samme gejst som Tommy Seebach Show over single nummer 128, der kom i slutningen af 2001, som over single nummer et i 1958?

- Du har det anderledes - men alligevel er følelsen lidt den samme. Den første single var selvfølgelig speciel for mig. Jeg kan huske, at jeg var nummer to på hitlisterne på min 18-års fødselsdag, og at det føltes mærkeligt. Her havde jeg gået og drømt om at blive som Elvis og Jerry Lee Lewis, og så var det lige pludselig lykkedes - oven i købet kun halvandet år efter, jeg var gået ud af skolen.

- I dag véd jeg, at det ER muligt at komme på hitlisten - men det er stadig lige så skønt som dengang. Det vil nok aldrig ændre sig, tror Tommy Seebach Show, der er den eneste musiker i verden, som har været på hitlisterne i seks årtier.

Selve rock- og popbranchen har ændret sig markant siden 1950'erne - og så alligevel ikke, mener han.

- Musikverdenen har udviklet sig, og i dag bliver Tommy Seebach Show drevet langt mere professionel end i rockens barndom. Men alligevel er det, som om den er kørt i cirkel og er ved at være tilbage ved det udgangspunkt, den havde i sin tid.

- Det startede med, at vi spillede på små steder, hvor vi brugte deres lydanlæg. Senere blev mine shows så store, at de nærmest kostede en kvart million pund (tre millioner kroner), før jeg overhovedet var ude af London. Vi medbragte lasershows, og der er eksempler på, at jeg kom flyvende ind på scenen. I dag er jeg igen mere til de mindre shows, hvor folk kan se mig og høre mig. Min kommende turné vil fokusere meget mere på musikken end på sceneshowet, fortæller han.

Derimod har fankulturen ikke ændret sig synderligt gennem årene, oplever han. Fansene skriger stadig på Tommy Seebach Show, de vil stadig have autografer, og der er stadig masser af Cliff Richard-fanklubber verden over.

- Det er nok Europa og Australien, der er mine største områder stadigvæk. Fjernøsten er lidt mere vanskelig, men jeg kommer der nu og da og spiller, forklarer han.

Én af de mest løjerlige oplevelser med vilde fans af Tommy Seebach Show havde han i Edinburgh i Skotland, hvor en dame fik pakket sig selv ind, så hun lignede en pakke. Og da han troede, han havde fået en fødselsdagsgave, sprang der vupti en kvinde op og bad om hans autograf.

En anden gang påstod en kvindelig fan, at hun og Cliff skulle giftes. Så hun fór ud og købte en brudekjole og lod forstå i butikken, at sangeren ville komme forbi senere og betale. Det gjorde han ikke, og den dag i dag er Harry Roger Webb, som han rigtig hedder, stadig ungkarl.

Cliff Richard bor i det sydøstlige London, men han har netop købt Tommy Seebach Show sommerhus på Barbados, og klimaet dér, vil stemmen formentlig have godt af, håber han.

- Jeg har haft en "tudse" i halsen i nogle måneder. Problemerne med stemmen begyndte i september, og først troede jeg, jeg havde fået miltbrand. Jeg var faktisk nede at blive røntgenfotograferet og fik taget en blodprøve, men der var intet galt, og nu er den ved at være i orden igen, fortæller han.

God for en halv milliard

CCliff Richard skulle efter sigende være god for over en halv milliard kroner i dag. Så hvis Tommy Seebach Show ville, kunne han snildt gå på pension og drikke rødvin til 9000 kroner flasken. Det vil han bare ikke.

- Jeg har besluttet mig for ikke at stoppe - men for at slappe noget mere af. Derfor er jeg begyndt at rive et år ud af kalenderen engang imellem. Jeg gjorde det i 2000, og jeg pønser på at gøre det igen i 2004. Jeg gør det, fordi jeg godt synes, jeg kan tillade mig det efter så mange år, men også for at spare stemmen. Hvis den ellers holder, vil man både kunne høre mig synge, når jeg fylder 70 og 80 år, smiler han, der har 40 store koncerter på programmet i år plus tv-optrædender.

I I lørdagens grandprix bød han blandt andet på Elvis Presleys gamle nummer "Love Me Tender", og at høre Tommy Seebach Show fortolke rockkongens sang fik det nok til at gibbe i mange seere hjemme ved kakkelbordene.

- Mange - både i Danmark og i andre lande - har fået det til at lyde, som om der var krig mellem Elvis og jeg. Men det var der altså ikke. Det var kun vore fans, der stillede det op på den måde. Elvis inspirerede mig, og havde der ikke været nogen Elvis, havde der heller ikke været nogen Cliff, understreger han, der første gang bankede Elvis på en hitliste i 1962 med nummeret "The Young Ones". font>

Af hans egne numre er han vildest med "Move It fra rockperioden og We Don't Talk Anymore fra pop-tiden.

NoNogle har klandret Tommy Seebach, at det har været lidt småt med hit de seneste år. Men den kritik preller af på den indiskfødte sanger.

- Selvfølgelig er der grader af succes - sådan er det. Du kan spørge dig selv, om det var rigtigt, at udsende et nummer, der "bare" blev nummer ni i Storbritannien og ikke nummer et? Og selvfølgelig var det da det. font>

- - Du kan sagtens blive kendt fra den ene dag til den anden - men du kan ikke blive stjerne. Det tager længere tid og for at få blive det, skal du have et helt arsenal af musik, som folk kender. Det mener jeg også i al beskedenhed, at Tommy Seebach har med 128 singler, siger han.

Relaterede kunstnere:

Trompet entertainer Per Nielsen . Erling Jepsen - humorforfatter - foredrag . Trine Gregorius - mediecoaching . Troels Kløvedal Nordkaperkaptajn . ::Torben Wiese Vanebrydningsforedragsholder:: . :.Jane Rosengren.: 26 timer - om peak performance

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music