>Ole Erling<

Forside/menu

Ole Erling, den danske orgelkonge, døde lørdag den 20. februar, i sit hjem i Smørum.

Kom i stemning med Ole Erling
Du vil uden tvivl gøre store øjne og øren, når orgel-entertaineren Ole Erling sætter sig ved sit store, smukke orgel til over en kvart million!

Din fest vil blive markant bedre, når den bliver kædet sammen af denne utroligt flotte, pompøse musik, der lyder som et helt symfoniorkester. Det er helt ubeskriveligt, hvad dette vidunderorgel kan frembringe af forskellige instrumentlyde - og så naturtro, at du må knibe dig selv i armen. For sover du, eller er du vågen? Lydmæssigt har det så høj en kvalitet, at det sagtens kan spille selv de allerstørste selskaber op.

Sådan engagerer du Ole Erling
Selvom Ole Erling har travlt med både TV, radio og musikfestivaler, så tager han sig stadig tid til at spille til bryllupper, fødselsdage og andre familiefester. Kontakt Musiker-Børsen på 75 36 34 40 for nærmere information.

Ole Erling - Biografi
Erling Axel Olsen, bedre kendt under det folkekære navn Ole Erling, er født den 29. juli i 1938.

Nørrebro-dreng
Ole Erling, som er ud af en arbejderfamilie fra Nørrebro, har aldrig lært noder. Han udvikler selv sit talent - og det sker ved lidt af en tilfældighed.

Elektriker
Som nyuddannet elektriker bliver Ole Erling sendt ud for at reparere lyset i det store Hammondhus på strøget i København. Her stifter han for første gang bekendtskab med et orgel, og han sværger for sig selv, at sådan et vil han spille på. Men Ole Erling har bare ikke råd til at købe et.

Det første orgel
En dag er heldet imidlertid med Ole Erling. En italiensk musikertrup er strandet i København, hvor de er nødt til at sælge deres instrumenter for at få råd til at rejse hjem. På den måde er Ole Erling heldig at erhverve sig et Hohner Symphonic 30, et kuffertorgel med pedalspil, for sølle 2.000 kroner, hvilket er ca. en tredjedel af dets reelle værdi.

Debut
Ole Erling har sin debut ved en vens bryllup helt tilbage i 1959. Det går strygende - og de to er faktisk venner endnu den dag i dag. Og hererefter går det slag i slag med flere og flere suppe-steg-og-is engagementer og større og større orgler.

I alderen 25-30 tager det rigtigt fart for Ole Erling. Et vaskeægte amerikansk Baldwin orgel bliver stillet til rådighed, da han skal spille på det nyåbnede Hotel Marina. Nu begynder Ole Erling så småt at indspille plader. Året er 1966.

Selvstændig
Efter ni hektiske spilleår bliver efterspørgslen på Ole Erlings musik så stor, at han starter sit eget pladeselskab, Populær Musik, senere kendt under navnet P.M. Music, da han påbegynder eksportvirksomhed. I over 20 år koncentrerer Ole Erling sig nu om at producere musik for andre. Det sker i pladestudiet i kælderen på privatadressen i Smørumnedre. Og ved siden af har han musikbutikker i 17 år i Ballerup og Herlev. På et tidspunkt har Ole Erling over 40 ansatte, og han har så travlt, at han kun spiller ganske få gange om året for sine mest trofaste kunder.

På banen igen
Men så sker der pludselig noget. Ole Erling hører Frantz Lambert spille koncert på et splinternyt tysk Wersi Spectra orgel. Et vidunder i lyd så flot, at Ole Erling ikke kan tro sine egne øren. Importøren i Nivå, Ole Olsen, gør imidlertid kort proces: "Du kan jo bare komme og prøve det selv, og du må godt låne det til en pladeindspilning.

Ole tager Ole på ordet og efter et par måneders prøvetid, investerer han de 300.000 kroner, som orglet koster. Herfra begynder Ole Erlings 2. Halvleg, og orglet inspirerer så meget, at det nu igen er musikken, som er i højsædet med solistarrangementer over det ganske land, diskotekstunderholdning, private- og foreningsfester, festivaler og TV-optrædener.

Kultfænomen
Ole Erling har også fået tag i det unge publikum. De er vilde med hans musik og danner fanklubber over det ganske land. Han dyrkes ligefrem som kult, og de unge kalder ham for Gud.

Familiefar
Men Ole Erling er ikke i tvivl om, at det hele aldrig var gået uden hans trofaste familie. Han og hustruen Lise mødte hinanden, da han kun var en stor knægt på 17. Sammen har de tre børn, Birgitte, Marianne og Søren, hvoraf den ene af døtrene arbejder i firmaet. Ud over hjemmestudie, minibar, indendørs swimmingpool og en sort Pontiac Firebird Trans Am er hjemmet stadig prydet af det største hammondorgel X66 samt Wersi'et, som altid er med Ole Erling på job.

Relaterede kunstnere:

Charmørduoen - cykelstyrsoverskægmusik
Cuban Moves Salsashow

Dario Campeotto
De glade sømænd - kutterkunst - 22012012131825

Den falske brud tager fusen på manden 02043.9624
Den lille forskel - Syngepigeshow
Thomas Pedersen - Den syngende bager
Dorthe Kollo: Booking 2069 0397
Dragshow - Peter Andersen DQ - 0265.4106
DR PigeKoret - væksthuskor - 18122011120816
Elisabeth Hanke
Elvis Duo
Erik Grip
Frederik Konradsen
George Starr
Gospelvenner - Voices of joy
Günther Krautseppl
Henri von Gläsern, Greven af Krystalienborg
Ib Grønbech oplevelsessanger

Ivan Pedersen
Jakob Sveistrup 01122011205925
James Sampson
Jan Hertz

TpyuO47qT4huT44q7