>Lise Nees: Stemmen - dit visitkort - teambuilding<


 
Lise Nees; Stemmen dit visitkortHvorfor stemmetræning som teambuilding?
Fordi stemmen er vores primære udtryksmiddel, som vi bevidst eller
ubevidst sender mange forskellige signaler med. En fastlåst, klemt eller
ufri stemme kan virke både fysisk smertende og ubehagelig for selve personen og kan opfattes af andre (kunder og kollegaer) som forstillet, uærlig eller afstandstagende.

Jeg er fra mit arbejde som sanginstruktør på musikforestillinger vant til at arbejde således, at der opnås en musikalsk helhed og samtidig kan jeg via min sangpædagogiske erfaring arbejde med at få den enkelte til at yde sit optimale rent stemmemæssigt.

Grundkursus
Teambuilding kurset starter med en intro, hvor vi både vil tale om, hvordan vi bruger vores stemme på jobbet, i hverdagen og i øvrigt (ved fritidsinteresser, til fest m.m.)

Derefter vil vi arbejde på at få en kropsholdning (stående eller siddende) som kan forbedre vores stemmebrug. Dette kan i høj grad være med til at give en fri og åben stemme.

Dernæst skal vi afprøve forskellige former for vejrtrækning. Med et højtliggende, stresset åndedræt mistes kontakten til resten af kroppen, stemmen låser sig fast og det kan til tider være smertefuldt at tale. Derfor skal vi arbejde hen imod at få vejrtrækningen ”ned i maven” – som det helt forkert hedder på dansk. Det dybe åndedræt virker ikke bare afstressende og afslappende, men giver os et meget større og bedre udbytte af luften. Det giver ro, klarhed, og du bliver mere fokuseret.

For at kunne give stemmen kraft, har den brug for støtte fra mavemusklerne. Gennem mavemuskeløvelser (!) lærer du at styre stemmen, så den kan åbne sig, slappe af, få større lydstyrke, mere fylde, kunne tale længere tid på en indånding, variere i tone højde m.m.

Så går vi i gang med sang-øvelserne. Du lærer nogle lette og meget anvendelige sangøvelser, som hurtigt får din stemme til at blive bedre. Sangøvelserne kombinerer også med åndedræts- og støtteøvelserne.

Det er meget godt med sang-øvelser, men det er først, når vi begynder at overføre dem til rigtige sange, at du selv kan mærke, hvor stor betydning de har. Derfor skal vi også hurtigt i gang med at synge sange. Vi lægger ud med en kanon – altså en sang, hvor man synger forskudt af hinanden. Det giver dig mulighed for både at opleve din egen stemme, men også at være del af en gruppe – at kunne holde sin egen stemme i samklang med andre. Så går vi over til solo-sang. Først synger vi sangen alle sammen, og dernæst kan vi splitte den ud i sololinjer, så alle gradvist prøver at synge solo.

Efter at have lært sin egen stemme bedre at kende går vi nu over til at synge i kor, også kaldet flerstemmig sang. Alt efter deltagernes niveau, forudsætninger og sammensætning, synger vi nu i stemmegrupper: sopran, alt, tenor og bas. Fra repertoiret kan nævnes det gamle Svenne og Lotta nummer ”Breaking up is hard to do”, Rod Stewarts ”Sailing” eller den gamle sjæler ”Blue Moon”.

Afsluttende vil deltagerne få nogle gode råd med på vejen ved overanstrengelse af stemmen, forkølelse, virus i halsen, halsbetændelse m.m.

Tillæg A:
Individuel vejledning i korrekt stemmebrug.

Hver deltager får 15 minutter med en personlig og individuel vejledning til bedre stemmebrug. Denne kan bl.a. indeholde korrektion af kropsholdningen, øvelser til et bedre brug af vejrtrækningen, kombination af stemme og støtte (brug af mavemuskler ved stemmeføring), vejledning af toneleje for talestemmen, gode råd til stemmepleje og meget mere.

Tillæg B:
Lav en firma-sang.

Deltagerne opdeles i mindre grupper, som på en selvvalgt eller given fælles melodi udarbejder en slag-sang for firmaet. Indholdet kan f.eks. være om firmaets kommende målsætning, fælles holdninger, strategier m.m. Jeg konsulterer løbende grupperne og kan evt. sætte bevægelser/koreografi til sangene. Disse opføres efterfølgende ved en optræden, og grupperne kan evt. indbyrdes konkurrere om en pris.

Tillæg C:
Mini-koncert

Lise Nees akkompagnerer sig selv i 4 musicalsange, samt et a capella nummer.

Tillæg D:
Eksklusiv koncert

Arrangementet afsluttes med en eksklusiv koncert med pianist. Varighed: 45 minutter.

OBS!
Det skal understreges, at hele kurset vil foregå i en let og underholdende stemning samt at INGEN tvinges til at lave øvelser, de ikke har lyst til/mod på. I øvrigt kan det tilføjes, at når man arbejder med stemmer, arbejder man også med den person, som stemmen sidder i. Dette teambuilding kursus vil således også udvikle de enkelte deltageres personlighed og give dem et større stemmemæssigt overskud i hverdagen – og dét kan både kunder og kollegaer mærke.

 

 

   

  

 


 


Relaterede kunstnere:

Finn Nørbygaard - jadakforedragsholder:: . ::Peter Tanev - tornado-vejrprofet:: . Martin Erichsen - accelerationsudvikling . ::Carsten Mørch - personudviklingsforedragsholder:: . ::Eva Jørgsen - sorrigglædeforfattertvvært:: . - Søren Østergaard poesicirkus - foredrag

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Danseundervisning
Diskoteker
Duo musikere
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere