>Jane Holt Aziza - mavedanserinde<


 
Jane Holt Aziza - mavedanserinde

Jane Holt er en af Danmarks mest kendte og internationalt anerkendte mavedansere, og har således medvirket ved talrige store arrangementer i såvel ind som udland. Hun har ved forskellige lejligheder optrådt for prominente personer, statsoverhoveder og kongelige – bl.a. ved H.K.H. kronprins Frederiks 30 års fødselsdag.

Jane stiftede første gang bekendtskab med den orientalske dans i 1989, og har siden 1991 arbejdet meget intensivt med dansen. Udover den orientalske dans har hun erfaring med mange andre typer af dans. Således begyndte hun sin dansekarriere som 3-årig i den lokale danseskole – med polka….

Siden 1995 har hun undervist i orientalsk dans samt optrådt mange steder i Danmark samt bl.a. i Holland, Belgien, Tyskland, Norge, Sverige, Grækenland, Tunesien, USA og Tyrkiet.

For Jane er dansen kunst. Når den udføres rigtigt er den udtryk for noget af det smukkeste og mest livsbekræftende. Den er essensen af kvindelighed og livsglæde. For Jane er det vigtigt at publikum fokuserer på DANSEN og ikke kun på kroppen. Selvfølgelig ved hun godt at man(d) bruger de første sekunder på at studere hendes krop og kostumet.
Men herefter er det hendes mål at få folk til at se dansen som den kunst den er.

I sit civile liv er Jane pilot og flyveinstruktør. Mange har undret sig over dette meget store spring mellem det daglige virke og min kunst. Men for Jane fungerer der godt. Det giver mulighed for at leve forskellige sider af personligheden ud – den håndfaste, konkrete og maskuline i arbejdet - og den kunstneriske, kreative, feminine i kunsten.

 


Relaterede kunstnere:

Relaterede kunstnere:

Trompet entertainer Per Nielsen . Erling Jepsen - humorforfatter - foredrag . Trine Gregorius - mediecoaching . Troels Kløvedal Nordkaperkaptajn . ::Torben Wiese Vanebrydningsforedragsholder:: . Jane Rosengren - 26 timer - om peak performance

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Danseundervisning
Diskoteker
Duo musikere
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere